SUKKERFRI MANGOKOKOS-IS MED LIME OG KARDEMOMME

WITH A LITTLE YELP FROM MY…

 photo yelp01_zpsd10d2da3.jpg

 photo yelp02_zps5677203d.jpg

Har i hørt om Yelp? Yelp er et riimeligt smart website (siger man community nu om dage?), hvor du kan finde anbefalinger og anmeldelse af alt lige fra tandlæger over frisører til (vigtigst næsten, ik’) restauranter, caféer, pizzeriaer, kaffebarer, kebab-steder og take away joints.

Anbefalinger og anmeldelser er skrevet af ganske almindelige brugere, det vil sige folk som dig og mig. Rigtigt smart, da det giver en god bredde i anmeldelserne – det er lidt som en udvidet version af helt almindelige mund-til-mund anbefalinger fra venner og bekendte. Yelp’erne kan bare nå at spise mange flere steder og besøge mange flere tandlæger end dine venner kan, og derfor er der trods Yelp.dk forholdsvise korte levetid allerede masser af anmeldelser, beskrivelser og gode tips at hente (fx knap 1600 restaurantanmeldelser, bum!).

Jeg brugte det fx selv, da jeg på et tidspunkt overvejede at spise på et lokalt vietnamesisk sted i NV. Jeg havde ikke den store tiltro til, at stedet kunne noget, både pga. placeringen på Frederikssundsvej og så en ualmindeligt kedelig facade. Men på Yelp var der gode og positive anmeldelser, så vi kastede os ud i det, havde en dejlig oplevelse – og nu har jeg såmænd skrevet min egen lille anmeldelse her (det er mig, der er Julie F – surprise!). Jeg har også anmeldt min stam-kaffebar, som jeg af uransalige årsager ikke har skrevet om på bloggen endnu (Det må snart ske!).

App’en er også ret smart, fordi den lurer hvor du er – og du derfor nemt kan søge efter en kaffebar eller en sushirestaurant i nærheden af, hvor du står.

Det som jeg særligt godt kan lide ved Yelp er, at brugerne, der skriver anmeldelser virker superengagerede og virkelig gør sig umage for at beskrive stederne, de anmelder og de oplevelser, de har haft.

Har du prøvet Yelp? Hvis ikke, så tjek det ud her!

Ps. Billederne er lånt fra Yelp – håber de tilgiver mig, når nu jeg skriver noget pænt om dem her 🙂 

2 kommentarer

 • Mathilde

  Er også rigtig glad for Yelp – desværre kender jeg ikke så mange, der bruger det. Især smart i storbyer i udlandet og i USA, hvor Yelp er meget mere udbredt. Det er især smart på spisesteder, hvor brugerne har taget billeder af maden – så ved man, hvad der ser lækkert ud og hvad man gerne vil have. Det bruger jeg meget, hehe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Nej, Yelp er helt klart mere udbredt i USA osv., men forhåbentlig blot fordi yelp.dk ikke har særligt lang tid på bagen. Jeg satser stærkt på at vi kommer til at se de samme tendenser på hjælp herhjemme som i udlandet! Rigtigt smart at lure menuen af, sådan som du gør 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUKKERFRI MANGOKOKOS-IS MED LIME OG KARDEMOMME