ET VASKEÆGTE UDSALGS-KUP TIL KØKKENET

BLOMKÅLSSUPPE TIL VENNERNE

 photo blomkaringlssuppe_zps8d21a95e.jpgI fredags havde jeg inviteret en ordentlig bande af vennerne til fødselsdagsfest, hvor den stod på den store nips-og-spis buffet, som jeg havde gået og hygget mig med i løbet af eftermiddagen. Bl.a. bød buffetten på gulerødder med dips af den gode avocadomos og tuncreme. Men blandt denne pulje af buffet-retter blev det også til en rimelig klassisk blomkålssuppe, som man dog aldrig skal kimse af (hvis man da stadig kimser af noget her i 2013…). Blomkålssuppen blev til selve festen serveret i disse små fine papkrus fra Tiger:  
 photo krusfratiger_zps0ab6a7e6.jpgOg ja ja, bare fordi man fylder 30+1, så må man godt servere suppe af cirkus papkrus – det har aldrig skadet nogen at holde sit indre legebarn en lille smule i live:)

Min blomkålssuppe til mange, serveret i papkrus, blev til af:

 • 2 blomkålshoveder
 • 1 stort løg
 • 4 kartofler
 • 1 liter bouillon – jeg brugte Irmas kyllingefond
 • 2,5 dl letmælk
 • 1,5 dl piskefløde
 • 1 spsk karry
 • 1 spsk knust korianderfrø
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 laurbærblad
 • Salt og peber
 • Olivenolie

Tilbehør:

 • Bacon i tern
 • Groftrevet parmesan

Start med at skræl kartoflerne og skær dem i grove tern, pil og hak løget og skyl blomkål og del det i mindre buketter. Herefter smides løg og kartofler i en god stor gryde med godt med olivenolie, karryen og korianderfrøene. Der svitses til løget bliver klart og kartoflerne så småt begynder at brune. Herefter er det i med blomkålsbuketterne, et godt skvæt salt og peber, og der steges videre et par minutter ved stor opmærksomhed. Karryen og grøntsagerne vil gerne brænde på, på dette stadie, så skynd dig i med fonden og mælken, hvis der er antræk til påbrændthed. Smid samtidig et laurbærblad ved og lad det hele koge op under jævnlig omrøring. Mængden af væske i opskriften her er et sjus, så prøv dig lidt frem ifht. en vurdering af, at suppen gerne skal være tyktflydende og cremet, når den blendes. Lad suppen småsimre i ca. 30 minutter inden den blendes med en stavblender, fløden tilsættes, den gives et kort og kontrolleret opkog, og smages til med citronsaft, salt og peber.

Til servering drysses der en god lille damehåndfuld friskreven parmesanost og stegt bacon on top, og så kan man næsten ikke andet end at være lidt smålykkelig over god varmende suppe i vinterkulden!

PS: Har du tid til at lave suppen dagen i forvejen, så bliver den bestemt ikke ringere af en nat på køl, så smagene kan stå og mumse lidt ekstra sammen.

 photo blomkaringlssuppe2_zpsfe9952bb.jpg

11 kommentarer

 • Det lyder lækkert og indbydende med en nipsbuffet. Hvad var der ellers på menuen? Og så er det da totalt fødselsdagagtigt med cirkuskrussene. Den ide kunne jeg godt finde på at låne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Sysleren – det var nemlig superhyggeligt og lækkert med en nipsbuffet (selvom det tog lidt tid;))!
   Udover suppen, tuncremen, avocadomosen og blomkålssuppen bød buffetten også på små krydrede kødboller med revet squash, lakseruller (tortillawraps med laks, purløg og flødeost), grillspyd med kyllingfilet marineret i sød chilisauce, ovnbagte og oliemarinerede squash, røde pebre og tomater med reven parmesan, hjemmebagt hvedebrød og ovnristede rugbrødssticks. Jeg skal nok berette om lidt mere af menuen en af de kommende dage;) Og JA – er de ikke bare fine de cirkuskrus!!

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ida

   Hvem der bare var inviteret til fødselsdag hos dig .. 😉 Dine gæster må have været lykkelige! Mad-heaven!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Haha – tak Ida – tror også de var lykkelige:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det både ser godt ud og lyder hammerlækkert! Den opskrift må jeg afprøve en dag. Suppe er i øvrigt altid en sikker vinder, når vejret er koldt (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Lige præcis Julie – altid et stort hit med varm suppe til kolde dage:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Hønholt

  Kan man bruge almindelig stødt koriander i stedet for frøene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Nanna – det er bestemt et forsøg værd. Ved faktisk ikke om smagen er meget anderledes end fra frøene. Men jeg ville bare riste det med sammen med karryen i olien indledningsvist, så det afgir lidt ekstra smag inden grøntsagerne kommer i:)

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sophie

  hvor mange tror du sådan en omgang suppe rækker til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Sofie – suppen blev hos mig serveret sammen med en del andre ting, og de fleste fik blot en lille kop hver – vi var ca. 12 der spiste af den og der var stadig en del tilbage, så til små serveringer tror jeg der vil være til 20 personer – og så måske til knap 10 personer, hvis det er til hovedret:)

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmh er i skrivende stund ved at lave din kartoffel-porre supper, men tror da denne bliver den næste på listen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ET VASKEÆGTE UDSALGS-KUP TIL KØKKENET