EATALY!

BØØØØØF, BØF MED LØG

 photo 32eafee4-b569-4e11-8796-20c1887a19ba_zpse3018b3a.jpg

Bøf med løg, og endog på paleo-måden, det er så moderne jeg var den anden aften, da jeg stod for aftensmaden. Jeg må indrømme, at min ellers så gode paleo-livsstil blev skudt helt til vægs hen og jul og nytår i USA og stadig halter gevaldigt. Det starter hver morgen mægtig godt ud med omelet, fortsætter i fin stil henover frokosten, som oftest er tun med avocado, tomater og gulerødder, men så er det ofte, at det går galt! Det bliver aftensmadstid og jeg “glemmer” de gode intentioner (plus har jeg har meeeeget svært ved at sige nej tak til dessert, hvis jeg er ude at spise, som jeg har været en del på det sidste.

SÅ, når det endelig lykkes at være god, skal det huskes! Og bevares, det her er ingen revolutionerende ret, men det er nemt, sundt, paleo/lchf (low carb high fat)-venligt.

Fremgangsmåden er:
1 pakke oksekød
2 fed hvidløg
Krydderurter (timian, oregano, rosmarin mm.)
Chili
Salt & peber

Ælt farsen godt sammen, form den til 4 hakkebøffer og steg dem på panden. Når de er næsten gennemstegte tages de af og pandes koges af med fløde og champignon. Læg bøfferne tilbage i saucen og server.

 photo 75e799d0-5f9d-4f4e-b1b4-7e81bf439d60_zpsdb33a6d8.jpg

Jeg lavede nogle karamelliserede løg til. Det lyder syndigt, det er det dog ikke. Jeg skar et par store løg i skiver og stegte dem bløde ved ganske lav varme sammen med lidt salt og peber samt en sjat æblecidereddike. Løgene får den skønneste søde og mørke smag på den her måde og skal nok have omkring 30 min.

Derudover røg der noget blancheret broccoli på tallerknen samt avocado. Alt i alt, super nem hverdagsmad! Har I nogle favoritter, som er nemme at lave til daglig?

10 kommentarer

 • Årh hvor ser det godt ud. Det tror jeg at jeg vil lave idag. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser godt ud! 😉

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uha, jeg kan nærmest dufte den velkendte, skønne duft af bløde løg bare af at se billederne <3 Elsker bøf med bløde løg – og sovs!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • For pokker da også!

  Der blev jeg lige mindet om at det er længe siden at jeg har fået hakkedreng med bløde løg og sovs. Det må der laves om på snart.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamen der tror jeg da lige du har klaret vores aftensmad til på fredag. Tak for det.

  Åh hvor jeg kender det med at paleo livsstilen lider når man er ude at spise. Jeg er bare en dessert pige, så det at skulle sige nej hver eneste gang er altså svært. Men jeg kæmper med at blive bedre til det og kun skeje ud på få dage. Det gik faktisk fint i januar, men har allerede spist mere sukker i februar end jeg gjorde i julen. Må tage mig sammen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Ja, det kræver lige lidt mere modstandskraft at holde sig på paleoens smalle sti. Jeg kæmper selv lidt med det for tiden (og er også i den grad en dessertpige). Og dejligt at du kunne blive lidt inspireret af bøfferne 🙂 Jeg håber, at de bliver gode.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EATALY!