VALENTINES PALÆO

BRUSEFEST 2.0

 photo sodastream03-1_zpsa0241a38.jpg

I husker måske, at jeg for noget tid siden fik tilsendt sådan en fin fætter her med posten. Jeg lovede at vende tilbage med en tilbagemelding på hvad fætteren dur til og om den er værd at samle på. Og den kommer nu 🙂

I mellemtiden har jeg dog været et heldigt skarn og har fået lov at opgradere til den nye funky model “Source“, som jeg kækt valgt i rødt design. Du kan se de andre farver her. Den model, jeg oprindeligt fik, har jeg kanaliseret videre til mine forældre, hvor særligt min papfar er næsten lige så stor danskvands-entusiast som jeg. Jeg overhørte en dag ham og min mor snakke begejstret om et tilbud på Pellegrino-flasker: 5 flasker for 60 kr el.lign. Så vidste jeg ligesom godt hvad jeg kunne glæde dem med. Også for dem, der jo af naturlige årsager er noget ældre end mig, er det en befrielse ikke at skulle slæbe mange tunge flasker op af trappen i pendulfart.

 photo sodastream01-1_zps93e4feab.jpg
Medium, tak!

Forskellen på de to modeller: En af de største forskelle er nok udseendet. Den “ældre model” fylder noget mindre og er i det hele taget mere diskret i udtrykket, mens der er mere fart over feltet på den nye model “Source”. Selvom jeg egentlig var glad for den ældre model, var der ingen tvivl om, at den passede bedre ind hos mine forældre end den nye model. Derudover har den nye model en smart funktion, der betyder, at du har bedre styr på hvor meget brus du fylder på flasken: Når du presser ned og bruser tændes lyset i først én dråbe, så to og dernæst tre. Dette angiver hvor meget/hvor stærk brus du har i vandet. Sidst men ikke mindst er der lidt forskel på håndteringen af flasken i maskinen: I den gamle skruer du flaskens munding op i maskinen, i den nye klikker du den bare op.

 photo sodastream02-1_zps8db43d33.jpg
Min source har fået sin helt egen “lomme” i køkkenet – godt tænkt, køkkentyper i 1937 🙂

Fælles for dem er, at du aldrig løber tør for danskvand. Og nejj, hvor er det altså RART! Særligt når man har (mange) gæster, er det virkeligt smart, at man har adgang til uanede mængder danskvand. Er der børn (eller barnlige sjæle) til stede, kan tilblivelsen af danskvand også blive en lille fest i sig selv.

Jeg har nu haft en sodastream siden oktober og jeg kan slet ikke forestille mig, at jeg kan blive træt af den! Det er skønt at kunne veksle mellem almindeligt vand og danskvand og jeg tror også at det gør det lettere for mange, at nå op på det anbefalede daglige vandindtag.

 photo sodastream04_zps01c6975d.jpg
Her er danskvanden pimpet med citron og frisk mynte. Not bad!

Jeg har også testet et par af sodastreams smagsvarianter. Jeg drikker stort set aldrig sodavand selv, men da vi havde besøg af Max på 5 og han fik lov at vælge sig en smag, proklamerede han hurtigt, at det var den “bedste cola han nogensinde havde smagt”. Og det er da ikke så skidt en anmeldelse endda. Noget af det, jeg synes der er rigtigt fedt ved Sodastream er, at de også har fokus på at udvikle smagsvarianter, der enten er sødet med stevia eller er naturlige smage til vand (som Cute Carbs bl.a. har skrevet om her). Der findes selvfølgelige også god old smagsvarianter, som er sødet med lige så god old helt almindeligt sukker, men selv her har produkterne ca. 50% mindre sukker sammenlignet med andre læskedrikke. Ret sejt, hvis du spørger mig. Du kan se en del af udvalget her

Jeg glæder mig til at sommeren og de friske bær kommer, så skal jeg helt sikkert forsøge mig med at lave et par hjemmelavede sirupper, så jeg kan mikse mine helt egne smagsvarianter.

Er i til Sodastream?

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VALENTINES PALÆO