WITH A LITTLE YELP FROM MY...

CHILI (NÆSTEN) SIN CARNE

 photo chilisincarne1.jpgHer i starten af året indførte min veninde A og jeg en plan for at vi skulle til at skrue gevaldigt ned på kødet og gevaldigt op for grøntsagerne – sådan ud fra en 80/20 % fordelingsnøgle til de grønne sagers fordel, hvor den kun måtte stå på kød en enkelt eller to gange om ugen….

Det viste sig, at være lidt lettere sagt end gjort (for mit vedkommende, særligt fordi jeg startede året ud i Las Vegas, hvor jeg spiste mig gennem diverse overdrevent store bøffer fire dage i træk!!), men vi forsøger nu stadig sporadisk at holde det semi-vegetariske i live. Dog med en modifikation af 80/20-reglen, der går på, at når vi spiser sammen, skal der være 80% grønt – og 20% kød på tallerkenen:) Det vil sige overhovedet ikke særlig vegetarisk når det kommer til stykket!!! Anyways – det er jo hyggeligt at mødes og lave næsten vegetarisk mad sammen, så det førte for et par uger siden til nedenstående rare chili (næsten) sin carne. Kødet kan nu sagtens fjernes, da det blot blev tilføjet som lidt drys af spansk chorizo på toppen.

Til 2-4 personer skal du bruge:

 • 2 pastinakker
 • 1 løg
 • 3 gulerødder
 • 2 store tomater
 • 1 peberfrugt
 • 1 fed hvidløg
 • 1 dåse røde kidneybønner
 • 1 dåse hakkede flåede tomater
 • 1/2 dåse tomatpuré
 • 1 lille dåse majs
 • 1 lille tør chili
 • 1 spsk spidskommen
 • 1 spsk korianderfrø – knuste
 • 1 spsk oregano
 • 1 laurbærblad
 • 1 knivspids kanel, kakao og kaffe
 • Salt og peber

Som topping fik vi chorizo-pølser fra Torvehallerne skåret i små tern og guacamole lavet på avocado, creme fraiche, tomat, kørvel, citron, hvidløg, chilipulver, salt og peber.

 photo chilisincarne3.jpgTil chilien startede vi med at snitte og finthakke alle grøntsager (pastinak, gulerødder, løg, peberfrugter og tomater). Efter hakningen blev løg, pastinak og gulerødder svitses i olie med hvidløg og chili et par minutter til alle grøntsager var let brunet. Og så var det tid til at smide krydderierne i, så de kunne give god smag til grøntsagerne, inden alle herlighederne fik følgeskab af kidneybønner og de flåede tomater (supplér evt med lidt vand, hvis chilien er for fast). Hele denne blanding fik lov at stå og småsimre en halv times tid – og sådan ca. en ti minutter før servering røg den lille omgang dåsemajs også med i puljen. Til aller allersidst smagte vi chilien til med salt og peber. Og upti wupti så var vi sådan næsten helt vegetariske! Lige indtil vi smed de der chorizostykker på toppen…

Men de smagte altså godt, skal vi hilse og sige…

 photo chilisincarne4.jpg photo chilisincarne2.jpg

6 kommentarer

 • Anna

  Veggie-2013 FTW! Der er altså noget fedt ved at være vegetar på den måde. Ikke engang pescetar, men bare en vegetar som spiser (alle slags) kød på daglig basis.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Haha, ja – det er jo den fedeste version af at være flexitarian ever 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser rigtig godt ud 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak Josefine – det var også rigtig rart og varmt og stærkt – lige som chili skal være 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • wow, det ser godt ud! thumbs up! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WITH A LITTLE YELP FROM MY...