CHILI (NÆSTEN) SIN CARNE

EATALY!

 photo eataly25_zps273c77e9.jpg

 

 photo eataly23_zps1bcec981.jpg

 photo eataly02_zps20f5f407.jpg

Jeg har netop for første gang besøgt Eataly i Rom. Eataly er et kæmpe (som i kæmpe!) madmarked i tre etager med en hær af små spiserier fordelt rundt i “butikken”. På den måde minder konceptet lidt om vores danske pendant, Torvehallerne. Men selvom jeg til daglig er meget glad for vores kjøvenhavnske torvehaller, kunne jeg ikke lade være med at tænke “Torvehaller, gå hjem og vug!”, da jeg stod midt i det største madmekka, jeg nogensinde har set.

 photo eataly03_zps5fd44963.jpg
Her et billede taget fra øverste sal

Skal du til Rom inden for den nærmeste fremtid – eller senere end det – og er du bare en anelse forelsket i lækre madvarer, så kan jeg næsten ikke anbefale dig nok at besøge Eataly.

 photo eataly06_zpsd7ff9ef3.jpg
Tap-selv vin. Jo tak!

 photo eataly08_zps52577ed3.jpg
Olivenolie-området – med et oliventræ sådan casual midt i det hele

 photo eataly11_zpsd5c40738.jpg
Risotto-ris med fx asparges eller rejer og squash – en lidt anden form for fastfood 🙂

 photo eataly10_zpsf80fdfe8.jpg
Alle slags pasta. Her den – for mig – knap så kendte “oblat-pasta”

 photo eataly12_zpse8489f99.jpg
Og her er disken med frisk pasta – den er laaaang!

Det er selvklart de italienske nationalspiser, der fylder godt op i landskabet i Eataly. Et kæmpe område dedikeret til olivenolier. Vin, vin og atter vin. Pasta i lange baner – både tørret på pakker og frisklavet fra disken. Adskillige hyldemeter risottoris og bønner.

Og så selvfølgelig en masse spændende glas med sennep, ansjoser, syltede zucchinis og alt muligt andet, som man får lyst til at smage.

Emilie og jeg deler en helt særlig passion for pæn mademballage og jeg skulle hilse og sige, at der var masser at kigge på for den æstetiske madnørd. Nøj, hvor findes der bare mange pæne pakker og poser i Eataly.

 photo eataly07_zps1061e2ed.jpg
Pæne sæber

 photo eataly04_zps28d991bb.jpg

 photo eataly05_zpsd94f4227.jpg
Pæn fiskekonservers

 photo eataly20_zps982553d8.jpg
Pæne søde sager

 photo eataly17_zps5b5bdb0f.jpg
Pænt årstidshjul over grønt i sæson. Fandtes også for fisk m.m. – desværre dog efter de italienske årstider, så jeg droppede at hive et hjul med hjem

De små restauranter er et kapitel for sig selv. Hvert sted har sin egen specialitet, så er du til pasta, går du i pastarestauranten, har du lyst til charcuterie, smutter du ned i den anden ende til charcuteriebiksen, men du kan selvfølgelig også vælge pizza, grøntsager, panini, friterede ting og sager osv. osv.

 photo eataly16_zpsc646c958.jpg
Gæt selv om vi er i charcuterie-afdelingen her. Hvem sagde skinker!

 photo eataly13_zpsd0e17a21.jpg

 photo eataly14_zpsb2c7324d.jpg

 photo eataly15_zps080985a0.jpg

Vi kastede og friskt ud i en omgang “fritto senza spine” (altså friterede sager uden rygrad – i dette tilfælde rejer og calamari). Her var ikke tale om centimetertyk dej der druknede de lækre råvarer indeni, men istedet et tyndt sprødt lag næsten gennemsigtig dej, som gjorde oplevelsen ret fortræffelig. Vi bad om et par citroner til og på hver plads lå lækkert brød i en lille pose. Simpelt. Godt.

 photo eataly09_zps6cffdf1a.jpg
Superlækker sennep med estragon

 photo eataly24_zpseb5b8a1e.jpg
Et stks bitter citrustonic – slet ikke værst

Undervejs på min minutiøse gennemgang af Eatalys udvalg (min rejsemakker brugte den allersidste snip af sin tålmodighed derude, det er jeg sikker på), faldt der selvfølgelig også en ting eller to ned i kurven.

Til samme aften blev der indkøbt to lækre kugler mozarella. Man kunne stå og se hvordan mozarellaen blev til, men jeg turde ikke rigtigt kaste mig ud i en fotosession, da mændende allerede kiggede småolmt på mig, da jeg nøjedes med at kigge (okay, jeg var meget optaget af det, måske blev de bare lidt skræmt af min iver og store øjne). Men imponerende og sjovt var det altså at se. Det må I tjekke ud, hvis I kommer forbi.

Herudover blev der hamstret små ansjosglas til en sølle euro stykket (det er under 1/3 af prisen herhjemme, så er det sagt), lækker sennep med estragon, samt en med solbær (meget spændt på at smage), to små flasker olivenolie for at smage lidt forskelligt, to slags pølse – en “almindelig” og en med fennikel, kaffe, to slags chokolade-nødde-smør fra det italienske mærke Venchi og en citrustonic.

Og så lige lidt flere billeder at slutte af på:

 photo eataly22_zps2071a8a2.jpg
Rimeligt nydelig grøntafdeling.

 photo eataly21_zpsc79de260.jpg
Pyyha den hjemmelavede tiramisu-is så rar ud!

 photo eataly19_zpsfebd303f.jpg
Der var tonsvis af kogebøger – alle på italiensk dog. Mit øje faldt lige på den her geniale titel: Nigellisima!

 photo eataly18_zps72c22799.jpg
Spottede også lige denne lille perle: En nutellakogebog!

 photo eataly01_zpsc874ad68.jpg
Og sørme om der ikke også var kogeskole. Drømme drømme drømme..

Jeg håber at dette giver bare et nogenlunde indblik i hvor rart et sted Eataly er. Hvis du ikke lige står og skal til Rom, så frygt ej. Eataly ligger adskillige andre steder i Italien samt i USA og Japan. Se hvor her.

10 kommentarer

 • anja

  Åhh det sted er helt fantastisk, var der i efteråret. Mozzarellaen er bare den bedste ever. Især med lækker pesto over!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • natasa

  Sikke nogle flotte billeder!

  Har selv besøgt Eataly i New York, men der var der SÅ mange mennesker at man ikke kunne finde ud af hvordan man kom ud igen, Sådanne fine varer fortjener fuld opmærksomhed:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tusind tak, Natasa. Pyh, det lyder lidt voldsomt med så mange mennesker. Her var stille og roligt, måske også fordi det var en hverdag om formiddagen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, jeg tror jeg døde lidt ved synet af den tiramisu-ispind!!

  Jeg har vist (kedelige) London på programmet i foråret. Gid man kunne bytte til Rom 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg døde også en lille smule. Tiramisu er jo kongen af desserter! Jeg har faktisk ikke været i London siden 9. klasse (!), men mon ikke det bliver ret rart, selvom det ikke er Rom? 🙂 Hvis det trøster, kan jeg afsløre at det virker pænt svært at køre lchf-stilen i Rom – pasta og pizza all over the place!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  ‘Armen, jeg er tosset med det!! Heldige pomfrit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hihi. Det var lige sådan jeg følte mig! Som en heldig pomfrit! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser jo fuldstændig fantastisk ud! 🙂

  Knus
  http://www.lesoe.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHILI (NÆSTEN) SIN CARNE