MAROKKO I NV

MANGO LASSI-LÆKKERHED

 photo mangolassi02_zpsf0296719.jpg

 photo mangolassi03_zps935bb0d0.jpg

Den anden dag spottede jeg mangoer til sølle 5 kr stykket i Netto. Derfor røg der uden tøven en fin moden sag i kurven, som har ligget og smilet til mig herhjemme.

Lørdag fik jeg så den fine idé, at mangoen skulle ende sine dage som mango lassi – en blød sød-syrlig drik, som jeg har indtaget vanvittigt mange af, når jeg har været i Indien. Mango lassi gør sig både godt som afdæmpet, kølende makker til stærke retter, som en del af et morgenmåltid eller som et lille mellemmåltid.

Denne gang fik lassien lov til at spille rollen som præ-morgenmad – eller første morgenmad om man vil. Jeg er ret begejstret for konceptet om flere gange morgenmad i weekenden eller dage med god tid, når der virkelig skal tankes op.

Det er supernemt at bikse sådan en bette mango-lassi sammen. Jeg brugte følgende:

 • 1 mango minus skræl og sten (få tips til at skære den ud her)
 • 1 dl yoghurt
 • 1 dl mælk
 • lidt vanillepulver
 • et godt skvis citronsaft

Mange putter kardemomme i, men jeg havde ikke lyst til at “forstyrre” den lækre mangos smag, så jeg hoppede på vanillen i stedet, som jeg synes er mere diskret. Jeg er sikker på at man også sagtens kunne bruge kærnemælk i stedet for yoghurt-mælke-kombien, og citronsaften kan sagtens erstattes af lime-ditto.

Det hele kommes i en blender og blendes. Smag til med vanille og citron og juster evt. konsistensen m. mere mælk. Den skal være blød og cremet, men til at drikke med sugerør uden man får ondt i halsen af at suge 🙂

 photo mangolassi01_zps8a796903.jpg

Skål og velbekomme! 🙂

5 kommentarer

 • Uhmmm – det ser dejligt forfriskende ud.

  Jeg er pt i Indien og her findes både en sød og salt version af lassi´en.

  Den salte version kræver en del tilvænning for vores danske smagsløg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak, Mette. Det var den altså også. Den salte version er reeet svær at synke synes jeg.. Men måske det minder en lille smule om Ayran, som også fås herhjemme? Den har jeg også svært ved at synke.. NYD Indien. Savner det skøre og farverige (så hit med nogle billeder på insta! ;-))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • “Svær at synke” – ja, det kan du godt have ret i.

   Jeg er på vej hjem igen og har haft nogle yderst koncentrerede dage herude, så der bliver desværre ikke flere billeder. Hver gang jeg har spist herude, har det nærmest været bælgravende mørkt 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm… de ser super lækre ud og bringer sommer minder frem.. !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja og det er lige hvad man har brug for, hvis man er sulten efter varme og sol, ik 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MAROKKO I NV