BØØØØØF, BØF MED LØG

MEXICANSK PÅ EN MANDAG

 photo barburrito5_zps1422f676.jpgMandage er sjældent den allerbedste dag på ugen. For mit vedkommende står mandage som oftest på en skønsom blanding af vasketøj, indkøb, støvsugning, hygge i sofaen eller bare ren og skær mentalforberedning på, at en ny arbejdsuge nu er startet. Men rent faktisk har de to forgangne mandage i mit liv været ret så fine. Den første af disse mandage bød nemlig på madklub med mine kloge, dejlige og seje veninder fra studietiden, der gik hen og blev til spilleaften, der igen blev til lad-os-drikke-masser-af-hvidvin-og-dåseøl til semilangt ud på natten. Og den efterfølgende mandag bød på mexicansk gademad i selskab med et udvalg af mine lige så seje, kloge og dejlige gymnasievenner.

Den mexicanske gademad blev indtaget på byens nye ‘mexicaner’ – Barburrito i Skindergade, som jeg havde læst lidt om i Copenhagen Food og luret lidt på, på Facebook. Barburrito lover at være en del mere autentisk mexicansk og afslappet på streetfood-måden end størstedelens af byens andre mexicanere – og med priser der matcher derefter. Og Barburrito holder hvad de lover!

Vi blev på denne gode mandag bænket i en hyggelig lille 4-mands bås – og lagde efter anbefaling fra vores tjener alle fire ud med Tommy’s margaritas – og så var den mandag ligesom skudt i gang…

 photo barburrito7_zps17c39c41.jpgHerefter besluttede vi os for at prøve os lidt frem på det overskuelige menukort, kyndigt vejledt af vores tjener, der gav os tips til, hvor meget der skulle til for at både damer og herrer blev mætte.

Vi endte samlet set med lidt godt og blandet, men alle hoppede dog indledningsvist på barburrito’s nachos – i form af sprødstegte plantainas (madbananer) med frisk guacamole – skarpt efterfulgt af en lille god haps ceviche (råmarineret torsk) med majs, chili, koriander, agurk, rødløg, tomat. Begge disse retter lå på ca. 40-45 kr. stykket. Og begge smagte mægtigt! De lidt alternative nachos af madbananer var sprøde, let spicy, lette og lækre – og guacamolen var god og chunky. Cevichen var let, syrlig og med fint afbalancerede smage – eneste anke er, at der var for lidt:)

 photo barburrito3_zps5059a322.jpg photo barburrito1_zps076be90b.jpgTil ‘hovedret’ fik vi to store brædder spækfyldt med små tacos (de bløde af slagsen – som på ingen måde kan sammenlignes med deres sprøde, industrifremstillede navnesøstre), der kunne onduleres i en mundfuld eller to. Jeg tog en godt og blandet omgang og fik både smagt rejen, grisen, kyllingen og kalven (4 for 100 kr.). På billedet herunder er der reje-tacos en masse (de to medbragte herrer i selskabet kører veggie/fiske-stilen, så de var primært på rejerne). Tror mine yndlings må være rejen og grisen, der på hver deres måde, bare var perfekt afstemt med tilbehør og krydring.

 photo barburrito2_zps242d2bc2.jpgMen hele bordet rundt blev der generelt nikket anerkendende til sagerne på tallerkenerne. Og alle var mætte og glade på den tilpasse måde med fornemmelsen af at have været i godt selskab (hinandens) med god og nem mad i de rare rustikke amerikansk-diner-inspirerede lokaler. Barburrito indbyder nemlig til at blive hængende til masser flere margaritas og mexicanske øl, og hvis ikke det var fordi, at vi havde planer om en after-dinner cocktail andetsteds i byen efterfølgende, havde vi nok også gjort det:)

Så har man lyst til en uformel mexicansk middag i det københavnske, kan jeg kun give Barburrito mine varmeste anbefalinger – er sikker på, at der er mindst ligeså hyggeligt alle andre af ugens dage også!

 photo barburrito4_zpseb0416f8.jpg photo barburrito6_zps176264cb.jpg

2 kommentarer

 • Thomas

  Har lige været derinde, og det var en meget dårlig oplevelse. Værten har en misforstået “vi er bare afslappede” måde at gribe tingene an på. Sætter sig ned ved siden af os (!) og bruger E.K.S.T.R.E.M.T lang tid på at forklare “menukortet”, som dybest set består af 2-3 ting. Det kunne vi nok godt selv have gennemskuet. Dernæst er han ved at tabe en lampe i hovedet på os, som han forsøger at hænge højere op, hvorefter han da også lige skal sige hej og kramme en veninde, inden han kommer igennem hele “menukortet”. Prisen er grotesk høj i forhold til hvor meget mad man får, og kvaliteten er middel. Jeg kommer der aldrig igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Thomas – øv, det lyder som en træls oplevelse I havde derinde:(

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BØØØØØF, BØF MED LØG