EARLYBIRDS KUNG FU STYLE

STAYING IN ON A SATURDAY

 photo macncheese_zps226fbf64.jpgSidste lørdag stod for mit vedkommende på sådan en jeg-orker-ikke-andet-end-min-sofa aften – og til sådanne aftener hører altså total selvforkælelse, med alt, hvad den kan trække af diverse fortolkninger af hygge-mad, popcorn og matadormix, ansigtsmasker, dameblade (bedre ord må findes!!!) og dårlige kærlighedsfilm.

 photo loslashrdagshyggeaften_zpsa1d570f1.jpgI mit tilfælde startede aftenen med en tur ned til Frederiksbergs bedste bladkiosk – Candy Kiosken (ja, det hedder den altså – ret så hipt!). Og det gode ved lige netop denne kiosk, der heldigvis ligger ganske tæt på mit hjem er, at de sælger den foregående uge eller måneds magasiner til ekstremt fordelagtigt priser – altså som i et Eurowoman til 14.95, et Mad&Bolig for 9,95 osv. – og for sådan en som mig, der ikke nødvendigvis har brug for det seneste modemagasin sekundet efter det udkommer, er det altså ret smart! Så i stedet for ét nyt magasin, røg der fire ‘semi’gamle magasiner med mig hjem – samme pris!

Nå ja – og til sådan en staying-in lørdag, skulle jeg jo så vælge lige præcis det madindtag, jeg havde lyst til.

Og jeg havde tilfældigvis lyst til mac n’cheese af den hjemmelavede slags (på trods af at færdigversionerne hjembragt fra Las Vegas lokkede fra køkkenskabene – men det var dog alligevel for sørgeligt et valg til en lørdag aften 🙂 )

Min hjemmelavede mac ‘n’ cheese blev til af:

Bechamelsauce (nok til to personer)

 • 25 gram smør
 • 2-3 spsk hvedemel – prøv dig frem
 • 3-4 dl letmælk
 • 1 lille håndfuld friskreven parmesanost
 • 1 lille håndfuld friskreven gruyere (cheddar vil helt sikkert være en fin erstatning her)
 • ca. 1 spsk hakket brie eller anden blød/skimmel/blålig ost
 • Salt, peber og friskreven muskatnød

Øvrige ingredienser

  • 3-4 cocktail-tomater, skåret i kvarte og udkernede
  • 1 lille løg skåret i fine tern
  • Pasta – jeg brugte rigatoni. Beregn ca. 125 gram per person

Pastaen koges efter anvisning på pakken, mens ostesaucen røres. Til oste/bechamelsaucen starter du med at smelte smørret over langsom varme. Herefter røres hvedemel i smørret med et piskeris til du har en god lille smørbolle – og så er det ellers bare, at hælde letmælken ved  lidt af gangen og røre på livet løs, så melbollen røres ud i mælken. Når saucen er tyknet og har en tilpas konsistens som bechamelsauce, smages til med salt, peber og reven muskatnød. Herefter smides den revne ost i og der røres igen til osten er smeltet ud i saucen. Og her gjorde jeg så noget I må love ikke at tale for højt om…. Er blevet så miljøskadet af, at spise Krafts færdig mac n’ cheese, at jeg blev nød til at smide bare en lille bitte smule af det skøre skrigorange ‘cheese-pulver’ fra færdigpakken ned i min sauce. Jeg ved det godt – det virker dumt – og var sikkert også totalt ligegyldigt (altså, hvorfor stå og røre sin egen ostesauce, og så smide emulgator-fedt-pulver-stoffer ned i…), nå men altså i røg det! Jeg vil kraftigt fraråde jer at gøre det samme. Brug orange cheddarost i stedet – meget mere fornuftigt:)

På dette tidspunkt er din pasta sikkert ved at være al dente (og den må endelig ikke være mere end det!), så det passer perfekt med at få drænet pastaen og hældt saucen over, mens der vendes forsigtigt rundt.

Inden servering stegte jeg tomater og løg i lidt olivenolie på en pande indtil løgene var bløde – mest for at få lidt crunch (og farve) ned til det bløde fra ostesaucen og pastaen.

Fordi jeg var utålmodig – og sulten – stoppede jeg festen her, og spiste min mac ‘n’ cheese dampende varm og blød med et kværn peber på toppen. Men du kan også smide din mac ‘n’ cheese i ovnen til en omgang gratinering. Det anbefaler den italienske kogebogsklassiker Sølvskeen faktisk, at du gør. De kalder så heller ikke retten mac ‘n’ cheese, men gratinerede makaronier. Her røres bare 1-2 æggeblommer i den færdige ostesauce (der er taget fra blusset) inden den blandes med pastaen, hvorefter der smides lidt ost på toppen og den får en 10 minutters tid på en 175-200 grader i los ovnos! Det tror jeg må prøves en anden go gang.

 photo macncheese3_zps87b77cd7.jpg photo macncheese2_zps2d4b8caa.jpg

6 kommentarer

 • Super fif med Candy Kiosken! Hvorfor pokker er der ikke flere kiosker, der gør det???
  Jeg må snart forbi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det er sindssygt smart – og så skørt, at der ikke er andre der gør det! Udvalget varierer lidt fra gang til gang, men tænker, at her omkring d. 20-ish i måneden er et smart tidspunkt. Der er de nye blade lige kommet på gaden, men de har ikke fået solgt det forrige nr. ud endnu:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bliver da helt lækker sulten 🙂
  Ser rigtig godt ud.

  /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk
  En blog om træning, løb og sund livsstil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Camilla – tak, det var også super herligt – sund er det dog ikke, så vil sikkert have godt af at blive kombineret med dine træningstips 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Louise

  Det ser lækkert – og nemt! – ud 🙂

  Jeg har en forespørgsel på et indlæg, som jeg rigtig gerne vil have, at I laver. En udfordring, for jeg synes selv, at det kan virke uoverskueligt: lækker uge-madplan til én person. Primært aftensmad, men rester kan jo altid bruges til frokost. Jeg skal nemlig flytte hjemmefra lige om lidt og kan slet ikke overskue madplanlægning. Og jeg synes at I har mange lækre opskrifter. Og så hader jeg at smide mad ud, så hvis I kunne lave en plan, der genbruger ingredienser, ville det være… perfekt! Det er helt op til jer selvfølgelig 😉 Hvis ikke det er noget, I har lyst til – ved I så hvor man kan finde inspiration til “singlemad”? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Charlotte

   Bestemt lækkert og nemt! Og tak for opfordringen 🙂 . Vi tygger lige lidt på den. Lise og jeg prøvede faktisk for år tilbage at starte en blog lidt udi samme koncept med en ugentlig madplan – det gik bare helt galt for os, da ingen af os er sådan nogen typer, der spiser hjemme hver aften, men det kan være vi kan hitte på en G&G’s greatest hit guide til nem hverdagsmad uden for meget madspild eller noget i den dur. Vi lover at tænke lidt over det!

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EARLYBIRDS KUNG FU STYLE