MODERLIG MADKÆRLIGHED

SVENSKA GODIS

 photo 9bc8aa37-fa60-4dea-bef8-82d8bd6e0c4e_zps1fdf217b.jpg

Jeg har været i Stockholm de sidste fire dage i arbejdssammenhæng. Og har i den grad gået ombord i svensk slik! Det er som om, at det ikke helt gælder, når man spiser slik og søde sager i udlandet (jeg ved godt, at det ikke helt passer!). Og når man efter en lang dag med møder kommer hjem på et (kedeligt) hotelværelse, så har man brug for lidt selvforkælelse. Og når jeg skal forkæle mig selv, må jeg indrømme, at det ret ofte involverer søde sager… 🙂 Den anden aften gik jeg således en shoppingtur i supermarkedet (jeg er sikker på, mine med blog-inder vil give mig ret i, at man shopper ligeså godt i et udenlandsk supermarked som i fx en tøjbutik) på jagt efter svensk godis. Jeg har en all-time favorit, som jeg (næsten) altid har lyst til – lakridskaramellen Kick! Den er blød, den er sød, den er bare meget meget rar – og er derudover også svensk. Kan I huske, at man for nogle år siden pludselig kunne få en variant med lemon? Det kan jeg, og den var virkelig god. Det helt store hit er, at den variant har de stadig i Sverige! Så jeg fik en købt en masse af dem sammen med den klassiske Kex og har de sidste aftener hygget mig med Topmodel Sverige og andre forrygende programmer i selskab med Kick Lemon og Kex – uhm!

Ligenu sidder jeg og venter på at skulle med en aftenflyver hjem til København. Jeg er i stærke overvejelser omkring at smutte i en kiosk og købe flere Kick lemon (!) og måske blande lidt lösgodis (after all er det jo mægtig billigt, så man bør faktisk gøre det, det kan kun betale sig…).

11 kommentarer

 • Åh jeg havde helt glemt Kex, fra da jeg arbejdede meget i Stockholm. Elskede også at smutte forbi købmanden på vejen hjem fra arbejde – så kunne man blande de snack ville – mums. Måske var det en af årsagerne at det 1 1/2 år kostede mig en del kilo på vægten 🙂

  Har lokket kæresten med på en tur til Stockholm senere i foråret – så der klart købes noget Kex og blandes en masser nødder, chokolader mv i deres godies bland selv. Samt noget af deres Södern te – for ja, det er jo så billigt, så er man jo nødsaget til at købe en masse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Haha ja jeg frygter også for, hvad de kommende Stockholm-ture kommer til at betyde for vægten 😉

   Og det lyder dejligt med en kærestetur derop, det er jo bare en virkelig fin by. Rigtig god tur 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Lise,
  Jeg har netop tilbragt en lang weekend i Stockholm, som også er en by, jeg har besøgt rigtig mange gange i arbejdssammenhæng.
  Denne gang var det imidlertid rene fornøjelse og kærestetur, så der var også tid til at indhente inspiration til bloggen.
  Jeg vil snart begynde at poste en masse ideer til, what to see and do i Stockholm, for det er en virkelig skøn by, som man kan flyve til for ganske fornuftige penge.
  I´ll keep you posted 🙂
  Kh, Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Fedt Mette – det glæder jeg mig til at se og læse om! Jeg kommer til at få en del (arbejds)ture derop den næste måneds tid, men jeg bliver jo også nødt til at lave andet end kun arbejde og så er det jo perfekt med nogle tips og tricks hertil 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Sverige har bare god slik. Sidst jeg var der, kom jeg hjemme med et helt kilo til sølle 79sek 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Næste gang så tømmer jeg altså også sådan en bland-selv biks! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg ELSKER udenlandske supermarkeder! Der er ikke noget bedre end at gå og opsnuse alle mulige fine og finurlige sager…troede jeg var den eneste…kender ikke andre med min “fetish”…før nu 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Jamen udenlandske supermarkeder er fantastiske – bare rolig, du er ikke alene med din “fetish” 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Andersen

  Åhr endnu en med en stor kærlighed til Kick Lemon. Jeg elsker dem, og savner dem virkelig på det danske marked, jeg må vist snart over broen 🙂

  – God weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Vi må lave en underskriftsindsamling og få Kick Lemon tilbage igen! 🙂

   God weekend til dig også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er absolut enig i, at det (måske) fedeste sted at shoppe i udlandet er supermarkeder! Jeg er ikke den store shoppetype efter den normale terminologi, men jeg kan bruge evigheder på at kigge på spændende udenlandske produkter og varer 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MODERLIG MADKÆRLIGHED