SIMREGRYDE FRA EN GLAD KO

SVIN, SVAMPESOVS OG SWEETPOTATO-MOS

 photo madklub3_zps50e68fde.jpgSom jeg sikkert har berettet om før, har jeg en onsdagsmadklub med Lise og en lille håndfuld af vores dejlige studie-damer. Og i onsdags var det så min tur til at ligge gryder til klubben – det passede heldigvis ret så godt med ankomsten af min Aarstiderne kasse dagen forinden, der bl.a. bød på søde kartofler, som sjældent er noget jeg hitter i den lokale Netto. Derfor endte aftenens middag med at blive bygget op omkring de her rare søde kartofler, og hvad der ellers gemte sig i kassen.

Jeg eeeelsker simpelthen kartoffelmos og derfor var det nærliggende at smide de søde kartofler i en mos sammen med almindelige kartofler og gulerødder – så det blev de! På kødsiden blev det til noget så retro som svinekoteletter skåret af nakkefilet i en løg- og champignonsauce, og som det vintergrønne tilbehør stod den på en spidskålssalat med avocado, æble og rød peber.

Madklubsmiddagen til damerne endte dermed af:

 • 4 bøffer af nakkefilet
 • 2/3 bakke champignon
 • 3 små løg
 • 1,5 dl fløde
 • 1 dl vand
 • Salt, peber, worchestershire sauce
 • 3 søde kartofler
 • 2 almindelige kartofler
 • 3 gulerødder
 • Smør
 • Olivenolie
 • Salt og peber

Og spidskålssalaten som tilbehør. I den var der kommet avocado, peberfrugt og æble i tern – og inden servering blev den spicet op med en dressing af olivenolie, æblecidereddike, citronsaft, revet ingefær, salt og peber.

 photo madklub8_zpsda81b7ba.jpgTil kartoffelmosen blev de respektive søde og almindelige kartofler samt gulerødderne skrællet og skåret i grove stykker, og kogt i usaltet vand en 20 minutters tid. Når alle grøntsager var gode og møre, hældte jeg stort set alt vandet fra, smed en god klat smør og lidt olivenolie samt et hurtigt skvæt fløde i og blendede godt. Tilsidst smagte jeg til helt klassisk med salt og peber. Har man frisk timian i huset, tror jeg, at det ville gøre sig vildt godt i!

 photo madklub4_zps923696a9.jpgMens kartofler og gulerødder kogte til mosen blev salaten bikset sammen, og løg samt champignon snittet i henholdsvis fine ringe og kvarte stykker. Herefter blev nakkekoteletterne smidt på panden i lidt olie og smør og krydret med salt og peber. De fik ca. 3 minutter på hver side, men kunne nok godt have fået lidt mere – gå efter ca. 5 minutter, og tjek. De må efter min smag faktisk godt være ret grillede. Når koteletterne var done, fik de lov at trække lidt på en tallerken, mens løg og svampe blev svitset på panden i den gode snask fra koteletterne. Når løg og svampe var gode bløde og brune, fik de følgeskab af fløde, lidt vand og smagt til med salt, peber og worchestershiresauce samt lidt Meyers gastrik, som jeg netop havde fået i fødselsdagsgave (madgaver rocks!!). I det sidste minut smed jeg koteletterne tilbage på panden til saucen, og varmede det hele igennem en hurtig gang.

Og så var der hyggelig og vinterlig onsdagsmiddag klar til damerne! Serveret med fine leftover cirkus-servietter fra de matchende fødselsdagskrus, der blev brugt til fødselsdagsbuffeten.

 photo madklub2_zps1923e829.jpg photo madklub5_zpsdc3d0d36.jpg

2 kommentarer

 • Det ser lækkert ud, og hvor er det dog hyggeligt med madklub! Det kan jeg godt savne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak:) Det er netop mægtigt hyggeligt – og en rigtig god måde at få set veninderne på uden at der går alt for uendelig lang tid imellem:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SIMREGRYDE FRA EN GLAD KO