BLOMKÅLSSUPPE TIL VENNERNE

VALENTINES PALÆO

 photo valentines3_zps8fb340c4.jpgJeg sad den anden aften og kom til at drømme mig ud i en middag bestående af hollandaise og laks i en eller anden skøn forening – og da jeg i går havde en middagsaftale med min veninde A og hun heldigvis var med på den kombi, så blev det gårsdagens middagsmenu! Vores middag faldt tilfældigvis sammen med Valentines day, så hvorfor ikke gøre en dyd ud af nødvendigheden og gå all in på alle de herligheder vi havde lyst til. I dette tilfælde laks og pocheret æg overhældt med en af verdens bedste opfindelser – hollandaisesauce blender-style! Faktisk endte middagen med at blive ret så palæo, hvilket jo næsten fik det hele til at blive en slags sundhedsmiddag også… Altså lige ind til aftenens dessert.. Men hvem tæller også den med! (please – lad vær’ med det:)).

Vores laks og hollandaise og pocherede æg blev flankeret af dampet spinat og små ovnbagte syrlige cherrytomatos!

Til to personer brugte vi cirkus:

 • 2 x laksesteaks
 • 10 cocktailtomater
 • 1 pose frisk spinat – grundigt renset og skyllet (eller halv pose frossen)
 • 2 pocherede æg
 • Hollandaise af 3 æggeblommer og 125 gram smør, evt et par spsk. vand
 • Salt, peber og citronsaft til at smage alle herlighederne til med

 photo valentines6_zpsfaa49b03.jpgEgentlig var det mest tricky ved aftenens middag timingen. Ingen enkeltdele tager særlig lang tid, men skal helst ordnes samtidig – det er derfor ikke en middag, man skal satse på at jonglere alene og charme kæresten med (nu mindre han synes du er helt vild lækker med hollandaisesauce udover hele femøren og pocherede æggetrævler ned af forklædet…). Vi startede i fællesskab med at tænde ovnen på 175 grader. Give laksen en hurtig stegeskorpe på panden og en tur i ovnen med lidt olie, salt og peber og tomaterne, der var skåret i halve. Derinde fik laksen lov at stå en max 15. min. tid.

Imellemtiden blev spinaten dampet i lidt smør og stillet til side indtil servering, hvor væsken blev hældt fra og spinaten smagt til og lynvarmet i gryden. Æggene blev hældt op i små skåle og klar til pochering.

Til hollandaisen blev smørret smeltet og æggeblommerne pisket i blenderen sammen med lidt citronsaft, sennep, salt og peber til det havde en slags lys og luftig konsistens, og så var det ellers bare gradvist i med det smeltede smør indtil saucen tyknede. Vores tyknede lidt for meget, så vi suplerede med et par spiseskeer vand og det fungere fino til at gøre saucen tilpas flydende.

Sidste step var de pocherede æg, der bare var lidt for besværlige at få lige i skabet, men dog lykkedes til sidst. Vi brugte Klidmosters fremgangsmåde. Og ja – nedenstående lidt rodede, men enormt velsmagende tallerken var så simpelthen resultatet af vores anstrengelser! Simpelthen så godt, at blenderen med hollandaise kom direkte med ind på bordet, så vi var sikker på at få det hele med. Og det var faktisk noget nær en perfekt hollandaise, var vi begge helt enige om.

 photo valentines2_zpscc1990b3.jpg photo valentines5_zps3c2ca0d4.jpg

Nå ja – og så the grand finale… Kager en masse fra Sweet Valentine i Torvehallerne – formentlig og forhåbentlig deres bedste dag på året til at sælge søde sager;) Men haps hvor var de gode, særligt hindbær/ribs varianten i midten var ganske tæt på himmelsk!!

 photo valentines_zps4604c4ca.jpg

4 kommentarer

 • Åh, jeg skal altså også snart have prøvet at lave hollandaise – har for nyligt lavet hjemmelavet bearnaise for første gang og kan man sikkerhed sige, at mit liv aldrig bliver det samme igen! ^_^

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Haha – nej, det er en farlig ting at opdage – hjemmelavet bernaise/hollandaise rocks big time!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor sér det dog lækkert ud – både hovedretten óg desserten B-)

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Uhhm, Tak Anne – begge dele var virkelig også fantastisk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BLOMKÅLSSUPPE TIL VENNERNE