SVENSKA GODIS

EN AFTEN PÅ MUSEET

 photo imakombo1_zpsc59d00a8.jpgSidste weekend tog vi tre blogdamer på kollektiv ‘studietur’ til Designmuseum Danmark (det tidligere Kunstindustrimuseet) efter lukketid en fredag aften. Årsagen til vores visit på det fine museum havde i dagens anledning intet med vores interesse for hverken kunst eller design at gøre – men var i stedet forårsaget af de gode mænd fra I’m a Kombo‘s indtog på museet. Her afholdte de nemlig to aftener i træk deres Social Act #5 i forbindelse med februar-udgaven af Copenhagen Cooking.

Vi stødte første gang på I’m a Kombo sidste sommer i forbindelse med vores arbejde som madformidlere på Roskilde Festival, hvor Lasse og Bo, der står bag I’m a Kombo, var smagsmestrene bag de fine asylbrus-sodavand. Siden da har vi holdt et vågent øje med muligheden for at kigge forbi til en udgave af de to herrers Social Act, hvor spisning og vores almindelige forhold til at gå ud at spise, vendes på hovedet/på siden/på langs/på tværs.

Og her i februar-kulden dukkede de så heldigvis op på Designmuseet – og vi nåede heldigvis at gafle os tre billetter til akten!

Første akt af aftenen startede faktisk allerede en uges tid forinden, hvor vi fik tilsendt denne plastikbøtte, som nogen af jer måske spottede på vores Facebook-side – postdamen nede på Frederiksberg posthus så godt nok lidt skeptisk ud da hun overbragte den til mig og undskyldte sådan nærmest med et – “ja, der er altså ikke mere…”. Men på bøtten var givet opskriften på en portion karamelliseret popcorn og en udførlig anvisning af, hvad vi skulle gøre med den undseelige bøtte. Lise havde fået tilsendt en tilsvarende bøtte indprentet med opskriften på lakrids-gelé – hvilket ikke gjorde os mindre forvirrede på, hvad de to slags ‘ingredienser’ skulle bruges til (men mere om det senere). Tilbage til selve aftenen på museet.

 photo imakombo_zpse6bc13c5.jpgAftenen startede ud med en lettere forsinkelse fra vores side – og derfor desværre ikke særlig lang tid til at proppe os med velkomstsnacks i form af gode askedryssede poppede flæskesvær, skyllet ned med en special edition Mikkeller øl fra sidste udgave af Copenhagen Cooking i efteråret. Hele velkomstarrangementet var stærkt akkompagneret af en lydside, der blev tilvejebragt af, hvad der sandsynligvis må være verdens ældste dj!

 photo imakombo3_zps85b48edf.jpgEfter velkomsten oppe i museets fine stuer blev vi allesammen gennet ned i foyeren, hvor Lasse og Bo serverede en slags sjove kål-forårsruller med sprød and  inden vi skulle et smut i designmuseets smukke have og grille hjemmelavede skumfiduser. Skumfiduserne var fint ‘plantet’ som små spyd i haven mellem en masse små bål – men hverken kamera eller mobiltelefon kunne dog magte havens mørke – så I må tænke jer til de rare fiduser – der virkelig var gevaldigt rare!!

 photo imakombo4_zpsc49b7993.jpg photo imakombo5_zps4015836e.jpgEfter vores lynvisit i haven var det tid til at blive bænket i museets café til aftenens videre middag. Her bordet, en flig af en spiselig lampe og fine navneskilte til den medbragte vino!

 photo imakombo7_zps7697c377.jpgFørste ret på bordet var en slags tomat-muslingebouillon med frisk og crunchy blomkål og urter – alt i saml selv stilen – men igen måtte kameraet give op over for den hyggelige og meget gule belysning, der per definition bare ikke gør noget som helst godt for madbilleder.

Ved hovedretten fik vi dog gang i en omgang interimistisk iPhone-lommelygte-belysning, der gjorde det nogenlunde tilforladeligt at tage billeder. Temaet for kål-forårsrullerne gik her igen i form af sellerimousse, kålrabimos og andebryst- rustikt serveret i udhulede knoldselleri. Og selvom jeg på ingen måde kan sige noget dårligt om hverken forret eller hovedret, så var det næsten som om, at disse to retter, var aftenens mindst interessante – nok mest fordi vi her var relativt klassisk bænket ved et bord – og ikke i samme omfang, som aftenens øvrige serveringer hvirvlet ind i selve akten med at kreere og indtage maden, hvilket jo er totalt et hit for sådan nogen mad-damer som os.

 photo imakombo9_zpsb047dfba.jpg photo imakombo10_zps0569498c.jpgMen sidst og ikke mindst var det heldigvis tid til kaffe og kage, hvor alle vores medbragte kreationer skulle komme til sin ret – eller uret (alt efter de deltagendes evner udi køkkenet:))

 photo imakombo12_zpse8fe0567.jpgSelve kagen havde I’m a Kombo drengene heldigvis klaret for os – men nu var det, at vores poppede og karamelliseret korn, lakridsgelé – og chokolade-crumble (som fx vores med borddame og -herre havde fået som opgave at medbringe) skulle i spil. Mine to medbloggere var så flinke, at kaste forklædet til mig, så jeg fik æren at være med på medhjælper-holdet, da kagen skulle samles. Egentlig ganske sjovt at se, hvordan voksne mennesker efter en flaske rødvin (eller to..), minder lidt om 5-årige børnehavebørn og mister al overblik og evne til mådehold, når de bliver kastet udi spontan kage-kreation en fredag aften 😉

Kagen, som jeg ikke aner, hvordan Lasse og Bo egentlig havde tænkt sig skulle se ud i udgangspunktet, endte med at se ud som nedenstående billeder illustrerer (det var der der med det manglende mådehold..), og smagte simpelthen forbandet godt! Klart aftenens højdepunkt for undertegnede (der kan spottes på billederne, som værende hende den lille lyshårede med brillerne).

 photo imakombo13_zps23928213.jpg photo imakombo14_zps2f51bd9d.jpg photo imakombo15_zpsae250b41.jpg photo imakombo16_zps39c7e2d4.jpg photo imakombo17_zps2e12f45f.jpgSom første lag ovenpå kagen kom lakridsgeleen, som havde fået en tur med stavblenderen. Herefter blev der spredt en blød og ULTRA-god citroncreme, hvorpå, der med (meget) løs hånd blev drysset popcorn og chokolade-crumble, inden der til allersidst blev fordelt fine kvælstof-frosne grønne krydderurter udover herligheden.

Og ja – det så – og var lige så kaotisk, som billederne måske afslører, men sjældent har det været sjovere at få dessert en fredag aften! Og når så kombinationen af alle de medbragte ingredienser, oven i hatten smagte himmelsk, så var det tre lykkelige blogdamer, der kunne forlade museet efter en vellykket aften i I’m a Kombo’s madcirkus og cykle mætte og glade ud i vintermørket.

Man kan hitte mere information om I’m a Kombo’s social act her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SVENSKA GODIS