LET FROKOST

FLÆSKESTEGSFEST PÅ CAFE LINDEVANG

 photo cafelindevang04_zpsf98c5f9f.jpg

 photo cafelindevang05_zps4de26b3b.jpg

Skærtorsdag aften tilbragte jeg på et af Københavns lettere skjulte steder, Café Lindevang, som efter min mening er en vaskeægte lille brun perle i det københavnske restaurantliv. Når du kigger lidt nærmere på billederne her, giver betegnelsen brun formentlig sig selv. Man kunne også kalde det autentisk, dansk, gammeldaws og så videre. Det er det hele.

 photo cafelindevang07_zps5bc06983.jpg

Men vigtigst af alt, så passer det slet ikke, det der står på skiltet. Maden er faktisk lige i nærheden af fremragende inden for sin disciplin! Og med et menukort der udover flæskesteg byder på schnitzel, kalvelever, frikadeller, hakkebøf og engelsk bøf, camembert frit, gorgonzola med rå æggeblomme, pandekager med is og mere i den boldgade, så rammer vi lige ind i mormors kødgryder og en smag af det gode gamle danske, som man bare en gang i mellem MÅ have!

 photo cafelindevang02_zps3751839d.jpg

 photo cafelindevang03_zpsfb2ea52f.jpg

Jeg har efterhånden været der en god håndfuld gange og valget falder som regel på flæskesteg. I torsdags da vi inspicerede serveringen nærmere kunne jeg egentlig godt forstå hvorfor. Serveringen er – som alle andre hovedretter – rustik og storladen. Der er nok til alle! Ribbensstegen var kødfuld, perfekt tilberedt, så kødet var dejligt mørt og medgørligt, sværrene var knasende sprøde, sovsen næsten sort og med en skøn intens kødsmag, de hvide kartofler perfekt kogt, agurkerne knasende sødsyrlige og selvom de brunede kartofler kom fra et glas, så var de lige som jeg kan lide dem og leverede et herligt sødt element til tallerkenen. Eneste element jeg ikke festede over var rødkålen, men jeg er kun til hjemmegjort varm rødkål eller rødkålssalat, så der var ikke nogen overraskelse i det.

 photo cafelindevang01_zpsd1bc5b1d.jpg

 photo cafelindevang06_zps49a63718.jpg

Alt i alt var det et superfornøjeligt gensyn med Cafe Lindevangs gavmilde portioner og skønne stemning. Maden kalder på et lidt andet klientel end mange af de andre steder, jeg kommer, og er særligt præget af store mænd, der kan tage fra. Jeg havde udover min svigerinde selv medbragt to, der formåede at spise hhv. 4 og 3 tykke skiver flæskesteg og kvæle et par store fad. Lige som det skal være på Lindevang.

Stedet har også et snapsekort, som er værd at kigge nærmere på, hvis man er til den slags. Selv nøjedes jeg med et par danskvand, selvom fordøjelsen godt kunne have brugt en dram til at hjælpe med den store opgave.

Vi sluttede af med at dele en enkelt omgang pandekage med is. Klassisk servering med flødeskum og chokoladesauce til, og med et dejligt pift af appelsin.

 photo cafelindevang08_zps98f17582.jpg

Ahh. Café Lindevang får altså mine varmeste anbefalinger, hvis den skal stå på gammeldags dansk mad og nostalgi. Tror jeg må ud og kigge nærmere på deres gårdhave til sommer! Hvis I er blevet nysgerrige, kan I finde Café Lindevang her.

Har du været på Café Lindevang? Eller kender du lignende steder, hvor kvaliteten også er i orden?

10 kommentarer

 • A+K

  Uhm! Flæskestegsfest er den bedste form for fest jeg ved! Især hvis den inkludere store mængder surt og/eller sovs! Ser så lækkert ud.

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg er helt enig. Vi spiste hurtigt første skål surt op og fik prompte en ny skål med de labre agurker ind. Sådan skal det være! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh jeg elsker det sted! Bor lige i nærheden og kommer der ind i mellem. Det er virkelig en perle. Tror snart jeg skal igen! Og har faktisk til gode at smage flæskestegen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Nejj hvor hyggeligt. Du må helt sikkert teste flæskestegen næste gang. Nu er jeg helt nysgerrig efter, hvad du plejer at få dernede! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hehe, jeg plejer at få hakkebøf, den er så god! Man får to kæmpestore bøffer med masser af brun sovs. mmm 😀 Og så er jeg vild med deres smørrebrød til frokost 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Perfekt! Jeg må ud og prøve en hakkebøf inden længe. Og måske invitere nogle af mine yndlingsdamer derud til en omgang frokost. Det har jeg stadig til gode! Altid godt at have noget at glæde sig til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære G&G
  Tak for en super lækker blog og nogle flotte billeder af maden m.m.
  Jeg kan varmt anbefale Den Lille Kro i Aarhus C. Der serveres også gammel dansk mad og det smager fantastisk! Også er det endda til overkommelige priser.

  M.v.h. Eline

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Eline
   Tak for de søde ord og et godt tip. Vi må kigge forbi næste gang vi rammer Aarhus! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Claus KOK

  Tak for en gennemført anmeldelse af besøget. Som tidligere kok på Lindevang, må jeg dog gøre jer “madører” opmærksom på at det er ribbenssteg der serveres. – Og lækker er den !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Claus. Hvor fantastisk med en besked fra en ægte Lindevang-kok. Du har lige reddet min dag! Og ja, selvfølgelig er det jo ribbensteg. Får helt lyst et visit igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LET FROKOST