FLÆSKESTEGSFEST PÅ CAFE LINDEVANG

KYLLINGEBOLLER I KARRY

 photo bollerikarryasiatisk5_zps6845244a.jpg photo bollerikarryasiatisk6_zps92b26f74.jpgEfter en ferie – ofte uanset, hvor lang eller kort den har været – så glæder jeg mig altid en lille smule til at komme hjem og lave min egen mad. For selvom det er total lågsus at spise ude tre gange om dagen, så er der et eller andet over den valgfrihed, der hersker i ens eget køkken, der er svær at slå. Hvis man nu f.eks. går og craver boller i karry, så kan jeg hilse og sige, at det er svært at støve op i Barcelona og omegn!

Men det er jo så heldigvis ikke særlig svært at støve op i sit eget køkken, når først man har været et lille visit i den lokale Netto.

Boller i karry er en klassiker, som jeg altid vender tilbage til med rimeligt jævne mellemrum, og ofte prøver at versionere en lille smule hver gang. Denne gang blev det til en kyllingeversion med brune ris.

Opskrift til 2-3 personer:

Til kødbollerne

 • 350 gram hakket kyllingekød
 • 1 halv porre
 • 1 spsk sesamfrø
 • 1 spsk revet ingefær
 • 1 tsk chilibønne pasta / rød karry pasta
 • 1 tsk karry
 • 1 tsk stødt korianderfrø
 • Salt og peber

Til saucen

 • 1-2 spsk smør
 • 1 løg
 • 1-2 spsk hvedemel
 • 1-2 spsk karry
 • 3-5 dl. kogevand fra kødbollerne
 • 1-2 dl letmælk
 • Lidt flydende hønsebouillon – gerne Irma’s
 • Evt. lidt Maizena saucejævner
 • Evt. lidt appelsinjuice
 • Salt og peber

Serveres med

 • 1 hakket rød peber
 • 1 håndfuld hakket peanuts
 • Brune ris – følg mængdeangivelser på pakken

Porren finthakkes og alle ingredienser til kødbollerne blandes sammen. Lad farsen stå og trække mens du fylder en gryde med vand (2-3 liters penge vil jeg tro) og lader koge op.  Herefter tager du en spiseske, dypper i kogevandet (der skrues ned til medium varme) og former små kødboller af farsen, der smides i kogevandet en af gangen. Af denne portion kan du stort set godt nå at koge hele portionen ad en omgang. Det tager ca. 5-8 minutter før kødbollerne er kogt færdigt. Når kødbollerne er færdige tages de op og stilles til side. Kogevandet hældes igennem en sigte og over i et deciliter-mål eller lignende, der er nemt at hælde fra.

 photo bollerikarryasiatisk_zps8236b9ef.jpg photo bollerikarryasiatisk2_zps91015306.jpgTil saucen finthakkes løget og svitses i en rimelig stor gryde (der skal være plads til både sauce og kødboller her) sammen med karry og smør ved medium varme. Når løgene er klaret en anelse, smides hvedemelet i, der røres en omgang, og du begynder at hælde kogevandet fra kødbollerne i, mens du rører godt. Fortsæt med dette indtil du har en god jævnet sauce. Er den for tynd, kan du hælde lidt saucejævner i din letmælk, når den tilsættes. Jeg havde hverken letmælk – eller fløde – der også kan bruges, hvis man har det i huset, så min sauce blev rimelig tynd og lidt gennemsigtig i det – og det smagte fint – men vil klart anbefale at gå efter tilføjelsen af et squez mælk eller fløde. Saucen smages til med lidt soya, juice, salt og peber – koges op en omgang og tilsættes kødbollerne, som varmes igennem i saucen en 5 minutters tid inden servering.

Jeg toppede min omgang kyllingekødboller i karry op med hakket rød peber og peanuts. Hvis du er til det – og har det i huset, så vil en omgang hakket frisk koriander også passe fint ind som topping.

 photo bollerikarryasiatisk4_zps91e1442f.jpg photo bollerikarryasiatisk3_zps4f3bddfa.jpg

2 kommentarer

 • Fie

  Hvor er tallerkenen fra – mærke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Fie – de fine tallerkener hedder Blå Tone og er fra Bing & Grøndahl. De kan kun købes antikt. Der var en flink læser her på bloggen, der fandt dem til mig i en antikvitetsbutik på Fyn, men tror godt de kan googles og findes rundt omkring på nettet:)

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FLÆSKESTEGSFEST PÅ CAFE LINDEVANG