BURGERE OG BEDSTE VENNER

RØDBEDE-RÖSTI

 photo rosti4_zpsa64b080b.jpgJeg er faktisk ikke den store fan af hverken kolde eller varme versioner af rødbeder når det kommer til stykket. Altså – bevares – det glider da ned både i en salat eller ovnbagt sammen med andre rodfrugter, men der er noget over rødbedens sødme, som gør, at den ikke er i nærheden af at være på top 10 over mine yndlingsgrøntsager.

Det viste sig tilfældigvis til en næsten-veggie aften med min veninde A, at hun havde det på samme måde. På trods af vores fælles manglende entusiasme for den lille røde bede har det dog ikke afholdt os fra at spise den sammen i forskellige varianter fra tid til anden – og således heller ikke her i sidste uge, hvor min muddi havde efterladt mig en pose blandede rødder inkl. rødbeder. Og for at gøre os endnu et forsøg på indtagelse af rødbeder blev denne rest til en omgang super fine pinke rødbede-rösti. Rødbederne blev i röstien blandet med persillerod, kartoffel, løg og porrer og et godt kværn korianderfrø og hvidløg  – og i den kombination synes jeg oprigtig talt – og for første gang i lang tid – at rødbeden kom til sin ret!

Opskrift (som tilbehør til ca. 4 personer)

  • 2 rødbeder
  • 1 bagekartoffel
  • 1 persillerod
  • 1 lille løg og en halv porre
  • 1 æg
  • 1-2 spsk fuldkornshvedemel
  • Salt, peber, stødte korianderfrø, et fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning

Start med at give rødbeder, kartofler og persillerødder en tur på rivejernet, hakke løg og porrer og presse hvidløget. Vend herefter alle herlighederne sammen med æg, mel og krydderier og gør en pande klar til stegning. Vi lagde ud med en portion uden æg eller mel – men det gik simpelthen ikke – rødbederne faldt aaalt for let fra hinanden – så det er en god investering at smide lidt ‘bindemiddel’ i röstien.

Rødbederne klattes på panden i riiigeligt olivenolie med en spiseske og får god høj varme til at starte med, så de bliver sprøde og brunede, hvorefter de steger igennem ved middelvarme i ca. 4 minutter på hver side. De færdige rösti kan med fordel ligges på et i ildfast fad og holdes lune i en halvvarm ovn, hvis man har gang i en større portion.

Ellers er det bare at servere de rare små rösti-rødbede-kager med lige præcis det tilbehør man nu har lyst til!

 photo rosti_zps5605c7f2.jpg photo rosti2_zpsb594892a.jpgTil vores omgang rødbede-rösti fik vi en let spidskålssalat med cherrytomater, ristet rugbrød og Julies gode tuncreme – der alvorlig talt er et vaskeægte hit som tilbehør til det meste!!

 photo rosti3_zpscb5948a6.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BURGERE OG BEDSTE VENNER