SÆSON FOR STENBIDERROGN
I går var jeg inviteret til en noget så hyggelig aften på min venindes husbåd i Frederiksholms kanal med spaghetti bolo, øl, gin tonics og gode venner. Men med den fine marts-sol skinnende ind af vinduerne på mit arbejde hele dagen fik jeg simpelthen sådan lyst til stenbiderrogn, så jeg skippede en lille forret bestående af stenbiderrogn i aftenens spise-pulje.
Og som Julie tidligere har festet over i forbindelse med sin mors gode madgryder er det jo netop nu, at der er sæson for stenbiderrogn, så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at løbe ud efter de fine små rogn. Vores rogn fik en god omgang flagesalt og citronsaft og så ellers bare helt klassisk med ristet brød, semi-fuldfed creme fraiche og finthakkede rød- og forårsløg toppet med et godt kværn peber. Totalt forårslykke kan jeg godt hilse og sige!!
Jeg købte vores portion stenbiderrogn i Frederiksberg fiskehandleren ‘Fisk & Færdigt’ på H. C. Ørstedsvej (genialt navn by-the-way!) til 400 gram rensede rogn for 180 kroner. Men har også læst mig frem til, at man kan hapse sig et tilsvarende godt tilbud på rensede stenbiderrogn hos Nørreport Fiskehus til 500 gram for 200 kroner – og det er jo egentlig helt OK priser, taget de to lokationer og deres forventede huslejeudgifter i betragtning. Men, hvis der sidder nogen derude og kender til et godt sted/havn i det storkøbenhavnske område, hvor man kan hapse nogle gode havnefriske kilotilbud på stenbiderrogn – så sig lige til ikk’ ? 🙂
PS – har I lige set mine fine Blå Tone tallerkener her? Jeg efterlyste dem jo for et halvt års tid siden – og vores megasøde læser Nina har simpelthen fundet dem på det fynske og hendes lige så søde veninde har hjulpet mig med at fragte dem til Frederiksberg – er SÅ glad for dem – de blir et hit i mit lille køkken!
Det er en af de bedste “madder” der findes! Ih hvor ser det lækkert ud med sådan en stor bakke 😀