VIVA ESPAÑA (ELLER RETTERE CATALANA)

SPIS BRØD TIL

 photo nordiskbroedhus7_zpsbfa774d6.jpgLørdag morgen før resten af byen tilsyneladende havde fået øjne, gik min vej forbi Nordisk Brødhus på Rantzausgade til en morgenmadsdate med min veninde G. Der var bomstille på gaderne udenfor, der lørdag morgen kl. 8.30 – og vi fik stort set stedet for os selv, hvis man lige ser bort fra de mange morgenfriske (primært fædre og mødre), der stak hovedet forbi brødhuset for at hente nybagt brød og croissanter til lørdags-morgenbordet.

Nordisk Brødhus har vel eksisteret i godt et års tid på matriklen, og da Rantzausgade var en del af turen på vej hjem fra arbejde til min gamle lejlighed, kan jeg faktisk huske, at jeg ærgrede mig lidt over, at jeg skulle til at flytte, så jeg ikke ville nå at få daglig glæde af at cykle forbi stedet, når det endelig åbnede. Der skulle så også gå lidt tid før min vej faldt forbi. Men da jeg så G’s Instagram foto fra en tilsvarende morgenmads-seance dernede fra, var jeg totalt solgt og fik hende heldigvis lokket til at konvertere en eftermiddags kaffeaftale til en morgenmadsdate.

 photo nordiskbroedhus5_zpsdd1bf81b.jpg Det viste sig at være et rigtig godt bytte! For det var simpelthen enormt hyggeligt at sidde og kigge ud af brødhusets solbeskinnede vinduer og se på, at resten af verdenen vågnende, samtidig med at vores morgenmad blev serveret i en lind strøm og den snaksagelige ejer og bager Lennart  underholdte os med anekdoter om stedet, brødet, brøndkarse og hans gigantiske italienske stenovn, der fylder det meste af brødhusets forlokale og spytter det gode brød ud med lige så jævne mellemrum, som de bliver langet over disken til kunderne.

 photo nordiskbroedhus_zps864d9af4.jpgVores morgenmad – der var stedets såkaldte ‘måltid’ stod til den dejligt nette og runde sum af 100 kroner – og bestod af usandsynligt dejligt – og friskbagt brød bagt på surdej og mel fra Skærtoft Mølle, et perfekt blødkogt æg – for ikke at forglemme en himmelsk croissant, hjemmekværnet smør, friskpresset æblemost, fanøskinke, ost og hjemmelavet skyr – og naturligvis kaffe eller te til. Alt sammen gode – og for det meste – hjemmelavede sager af høj kvalitet. Altså, hvor ofte er det lige man får hjemmekværnet smør og hjemmelavet skyr!! Og vil man ha’ mere af det gode brød, skal man bare sige til. Vi sagde dog aldrig ’til’, for måltidet – og den brødkurv vi allerede havde fået stillet til rådighed – mættede godt og solidt som det var – men altså det er jo bare sejt, at man får tilbuddet under alle omstændigheder!

 photo nordiskbroedhus4_zps27b45da7.jpg photo nordiskbroedhus3_zps1096ade6.jpg photo nordiskbroedhus6_zpsdb4b4f09.jpgDer kan faktisk kort sagt kun lyde en gevaldig stor anbefaling herfra til at stikke ned forbi brødhuset, få en snak med Lennart og fx tage et friskbagt brød fra den gigantiske stenovn med sig hjem, nyde en rar morgenmad, en stenovnsbagt pizza, eller hvad der nu ellers lige er på brødhusets (nye) aftensmenu. Og faktisk er der kun en sølle kilometer fra mit nye hjem til brødhuset, så der er vist heller ikke nogen undskyldning for mig, for ikke at stikke hovedet forbi i ny og næ – også selvom cykelruten fra arbejde ikke falder lige forbi:)

10 kommentarer

 • Årh ja det ser lækkert ud..Det kunne godt være man skulle tjekke dette skønne sted ud!! Tak for tip til næste brunch!!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Clausen

  Manden betaler ikke sine ansatte, så kan kun anbefale folk at holde sig væk fra den dårlige stil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Clausen – det er da noget gevaldigt hø – og enig – meget dårlig stil, hvis manden ikke betaler sine medarbejdere! Man må håbe, at de medarbejdere det drejer sig om er seje nok til at sige fra over for sådanne vilkår, og melde det til deres respektive fagforening, eller vælge at fratræde deres stilling.

   Det er i sagens natur ikke noget, der står skrevet henover hoveddøren på stedet – så jeg kan kun forholde mig til, at jeg fik ualmindelig god mad på stedet, og at ejeren var virkelig flink og imødekommende over for hans gæster (mig og min veninde og alle de andre, der var der den morgen) – og det er det mit indlæg har taget udgangspunkt i.

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er sådan et dejligt sted, og de er simpelthen så flinke og smilende, klar til en lille snak og meget åbne. Og så gør det jo ikke noget, at brødet er vildt lækkert 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Nana – jeps, det var lige præcis også min oplevelse! – flinke folk og vildt lækkert brød 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er jeg bare glad for at se dette her indlæg! Jeg har nu også cyklet forbi stedet på vej til og fra arbejde i et års tid nu, og længe tænkt over hvad det var for et sted, fordi det så så specielt ud udefra. Jeg må helt klart tage mig sammen til at tage derind nu! Tak for indlæget 🙂
  KH. Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Christina – tusind tak – og det må du helt sikkert:) Brødet er virkelig dejligt.

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Det ser dog ualmindeligt lækkert ud. Der må jeg svinge forbi en dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Lea – det må du helt bestemt gøre:)

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIVA ESPAÑA (ELLER RETTERE CATALANA)