RØDBEDE-RÖSTI

THE RETURN OF: KIRSEBÆRVIN

 photo finefoodfestival_indkoslashb3_zps07f059dc.jpg

 

I forrige weekend var bloggen inviteret indenfor til Fine Food Festival på Axelborg i København (mere om det senere). Her fik vi os en god snak med drengene bag det efterhånden ret hypede Frederiksdal Kirsebærvin.

Jeg husker selv bedst kirsebærvinen fra de tidlige teenageår, hvor alkohol gled nemmest ned, hvis det var meget meget sødt, og det var kirsebærvinen dengang (mon ikke stadig at man kan få den billige variant i Netto??). Der er dog sket en del siden da. Og heldigvis for det. Blandt andet hos Frederiksdal, som har gjort det til deres projekt at lave et dansk/nordisk alternativ til de traditionelle søde vine fra Sydeuropa, som portvin og sherry.

Bag projektet står Harald Krabbe, som er godsejer på Frederiksdal, Jan Friis-Mikkelsen, kok og restauratør på Tinggården i Helsinge, og Morten Brink Nielsen, der er uddannet journalist og arbejder på DR Nyhederne. Tilfælles deler de passionen for god mad og ditto vine og har sammen startet Frederiksdal Kirsebærvin op.

Til festivalen fik vi lov at smage på hele repertoiret, og de slog lidt benene væk under mig. Jeg anede ikke, at kirsebærvin kunne smage så godt! Der var den helt rene og friske smag af solmodne kirsebær perfekt afstemt med den lidt skarpere smag fra alkoholen. Selvfølgelig er der forskel på de forskellige vine derfra. Nogle er mere komplekse i smagen, hvor andre er mere søde – og netop ville være et perfekt alternativ til portvin/sherry. Det er ikke sidste gang, at jeg giver mig i lag med det! Og faktisk var drengene så søde at give os fire flasker vin med hjem, så vi kunne lære deres produkter endnu bedre at kende. Hvor heldig har man lige lov til at være? 🙂

Nu venter bare; hvad skal vi lave med disse skønne flasker? Stay tuned…

 photo finefoodfestival_indkoslashb4_zps49bb0e28.jpg
 photo finefoodfestival_indkoslashb5_zps2191d6a3.jpg
 photo finefoodfestival4_zps1be1ca51.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RØDBEDE-RÖSTI