BURNING LOVE
A ka brændende kærlighed… I en lettere versioneret, men stadig fuldfed og comfort food agtig version… Det var lige præcis, hvad der stod på menuen til aftensmad 2. påskedag hos mig, da det lige præcis var det mit køleskab og køkkenskabe kunne mønstre.
Til 2 personer brugte jeg:
Til mosen
5-6 kartofler
2 gulerødder
1 dl piskefløde eller sødmælk
1 spsk smør
1 spsk mild gorgonzola
Salt og peber
Til toppingen
1 stort løg eller to små skåret i fine tern
3 kålpølser skåret i tern
7-8 champignoner skåret i mindre tern
Kartofler og gulerødder blev skrællet og skåret i mindre stykker og kogt i usaltet vand til de var gode og bløde og klar til at blive most. Imellemtiden blev løg, champignon og kålpølser skåret i deres respektive tern og svitset på panden. Kålpølserne først til at afgive lidt fedstof, løgene derefter og de sidste ca. 5 minutter røg champignonerne med på panden. Mens toppingen stod og simrede for ganske svag varme efter at være blevet godt brunet, blev kartofler og gulerødder pisket sammen til mos med de øvrige ingredienser (+ en lille smule af kogevandet, som der tilbageholdes i gryden), og smagt til med de øvrige ingredienser og salt og peber.
Og ja – så var der mad på bordet til to sultne damer, der havde gået en god lang gåtur på Nørrebro, Frederiksberg og omegn forinden, og derfor totalt havde fortjent den gode varme mormormad!
Årh ja, det får jeg bare aaaalt for sjældent !!! Herhjemme laver jeg ofte topping med lidt æbler også, de giver en lækker syrlighed 🙂