LÅGSUS LAKSE-LINGUINE

KOMPA’ 9 OG VERDENS BEDSTE CHEESECAKE

 photo kompa903_zpsd20e96bd.jpg

Forleden mødtes jeg med min søde studieveninde, som jeg ikke har set i alt for lang tid – og valget faldt på Kompa’ 9 i strædet, som jeg for nylig havde spottet på en lille gåtur i området. Stedet så så hyggeligt ud og lignede et tiltrængt afbræk fra de mange “kedelige” indre by-caféer, der ligger på gaden (hej fordomme, jeg har ikke været på halvdelen af dem).

Kompa’ 9 er i familie med Kafbar 9, som ligger på Antoniagade, hvor jeg heller ikke har været. Efter jeg har været på Kompa’ 9, er jeg ret sikker på, at der ikke går lang tid, før jeg får sneget mig forbi Kafbaren, for Kompa’ 9 var virkelig et dejligt bekendskab!

 photo kompa9_zps001664ce.jpg

Der er en virkelig dejlig og afslappet stemning, interiøret er råt, lidt romantisk og ligner slet ikke de andre caféer i området. I den ene side stod der et stort bord, som vi sad ved, hvor andre selskaber og enkeltpersoner kom og gik imens. Jeg kan altså meget godt lide det der med, at man deler et bord med nogen man ikke kender. Det gør det dejligt uformelt. Der var dog også mindre borde, hvis man skal snakke lidt mere privat 🙂

Min veninde fik en cafe latté, som efter hendes udsagn var ret mælket i det, så slå dig på en double shot, hvis du er til en gedigen kop kaff’. Jeg selv tog et stort glas æblejuice – som smagte dejligt og ufiltreret uden jeg var ved at falde ned af stolen over storslået og særpræget smag.

Det var jeg til gengæld, da jeg tog første (og anden og tredje) bid af Kompa’ 9s cheesecake.. Nøøøøj, hvor var den god!! Det var helt vildt! Og nok en af de bedste, jeg nogensinde har smagt! Cheesecaken havde en sprødblød bund, der ikke var alt for sød, et cremet cremet indre, let parfumeret af noget lime – eller limeskal måske? Jeg gætter her. Derudover var der dejlige lommer af blåbær i, og på toppen var der et lag hvid chokolade med blåbærswirls i. Følte lidt at jeg kunne have spist 1000 stykker af den kage! Og dog blev vi faktisk forholdsvist mætte og tilfredse, da vi havde delt et enkelt stykke.

Jeg tør ikke sige om kagen er fast på menukortet, men mon ikke der kommer andre gode kager fra samme hånd som cheesecakens mester?

 photo kompa902_zpsd1c203cb.jpg

De håbløse billeder i indlægget blev taget med min iphone og yder virkelig ikke stedet retfærdighed. I må selv tage ind og se stedet – og spise et stykke kage med en god ven/veninde. Det føltes i hvert fald stærkt vanedannende!

 

4 kommentarer

 • A+K

  Uhm – Cheesecake – og så endda med blåbærlommer og lime! Lyder aldeles skønt – bliver kagesulten fra morgenstunden af, kan du tro!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det er, så vidt jeg ved, Christel her der står bag kagerne hos Kompa 9 og Kafbar 9: http://web.stagram.com/n/christelpixi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Rikke, ja det er det nemlig. Jeg følger hende på instagram og blev vældigt glad, da jeg så hvad der var mig i vente. Har lige set et billede af nogle virkeligt labert udseende brownies, der skulle være på menuen i begge caféer i dag. Overvejede om jeg liiige skulle slå et smut forbi 🙂

   Den dame kan virkelig bage!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGSUS LAKSE-LINGUINE