GAMMELDAWS ÆVLEKAGE MED ET TWIST

LABER SAUCE TARTARE TIL FISK

 photo saucetartare03_zps1d8a67bb.jpg

Forleden stod den på fiskedeller lavet af et par af Clausens selvskudte fladfisk fra sommerens undervandsjagter. Fiskedellerne blev ganske hæderlige (opskriften skal lige finjusteres lidt), men aftenens stjerne på bordet var den sauce tartare jeg havde bakset sammen (når jeg nu selv skal sige det.. nogen slikkede skålen og var enig :-)).

Tanken om sauce tartare til aftenens fiskemåltid slog mig, mens jeg stod og handlede, så jeg fik lige smidt noget mayo i kurven, men ellers blev den produceret ud fra hvad jeg havde i køleskabet. De gode Gastromænd, havde formidlet Pricebrødrenes opskrift videre (her), og det var den jeg tog udgangspunkt i.

Jeg brugte:

 • 150 g mayonnaise
 • 3-4 spsk creme fraiche
 • 1 stor cornichon, finthakket
 • 1 spsk kapers, finthakket
 • 1/2 lille løg, super finthakket
 • 1 stor tsk grov sennep
 • 2-3 store tsk dijonsennep
 • en håndfuld kruspersille, finthakket
 • citronsaft
 • salt
 • peber
 • evt. lidt yoghurt/tykmælk

 photo saucetartare01_zps90ee8dd2.jpg

 photo saucetartare02_zps9c495b00.jpg

Hak alt hvad hakkes skal og smid det i en skål. Hæld de våde varer ned over de hakkede sager og bland godt rundt. Smag til med citron, sennep, salt og peber til du er glad for smagen. Min fik lidt ekstra dijonsennep (er inkluderet i ovenstående ingrediensliste). Du kan også med fordel justere med lidt mere creme fraiche eller mayo eller give saucen lidt yoghurt/tykmælk alt efter om saucen er for fed eller for syrlig til din smag.

Så er der serveret!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GAMMELDAWS ÆVLEKAGE MED ET TWIST