KYLLINGEBOLLER I KARRY

LÅGSUS LAKSE-LINGUINE

 photo pasta-og-laks4_zpsba887c6e.jpgSom optakt til påskeferie og P3 Guld stod min onsdag på sammenskudsaftensmad med min veninde A.  Jeg havde en kasse fuld af Aarstiderne grøntsager og hun havde et stykke lakseside, der snart skulle spises. Det blev til en gevaldig hyggelig – og ret luksuriøs onsdagspastaret.

Opskrift til to personer

  • 1 lille lakseside eller 2 alm. laksesteaks
  • Saft og citronskal fra en citron
  • et par skiver fennikel
  • 4 mini-squash (alternativt ½ alm. squash)
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 håndfuld hakket basilikum
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 dl hvidvin
  • Lidt kogevand
  • Salt og peber
  • 1-2 håndfulde fintreven parmesan
  • ca. 250 gram tørret linguine pasta

 photo pasta-og-laks_zps3e4417be.jpgLaksen blev smidt i et ovnfast fad, garneret med et par skiver citron, fennikel, salt, peber, fennikeltop, olivenolie og et sjat vand. Hele herligheden fik knap 12 minutter ved 175 grader. Imens blev vandet til pastaen kogt op, og linguinen koger til den er al dente mens laksen er i ovnen

 photo pasta-og-laks2_zps06d58931.jpgHerefter blev de små squash skåret i skiver og ristet på en pande i lidt olie sammen med det finthakkede løg og paprikaen. Når løg og squash er brunet og let gyldne, tilsættes citronskal og hvidløg og der svitses videre ved smag varme, så hvidløget ikke bruner – det giver en mærkelig bismag. Og så er det bare i med fløde og hvidvin, salt og peber  og panden stilles til side indtil laks og pasta er færdig. Når begge dele er done, hældes det meste af vandet fra pastaen, bortset fra en lille bundskraber og saucen hældes over i pastaen og vendes godt rundt. Laksen skrabes fri fra skindsiden i mindre stykker og smides i pasta og sauce, og der vendes forsigtigt rundt. Smages til med salt, peber og citronsaft og tilsæt til sidst den hakkede basilikum og den revne parmesanost og varm igennem

Og haps! Så er der totalt lågsus kulhydrater og laks klar til indtag! Det kan virkelig godt være, at pasta er meget politisk ukorrekt – og ikke synderlig godt for os stillesiddende 2013-mennersker, men hold nu op, hvor smager det altså godt – tror faktisk man bliver en lille smule lykkeligere af det! I fald sådan en onsdag, hvor ferien lurer lige om hjørnet og der venter chokolade, chips og P3 Guld i stuen bagefter;)

Prøv også denne opskrift på laks med spinat.

 photo pasta-og-laks5_zpsdec46bf8.jpg photo pasta-og-laks3_zpsc9332de0.jpg

4 kommentarer

  • Ida

    Hvorfor skal I altid lave så lækker mad??? Kan man ikke invitere sig selv til middag hos jer? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Haha Ida – vi må overveje, at åbne en pop up restaurant en dag;)

      Kh Emilie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsker laks, elsker pasta. Dobbelt op = dobbelt like 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Haha, Dottie – det er virkelig også 2 gode ting! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KYLLINGEBOLLER I KARRY