FLØDE-FORKLÆDT FISK I FAD

NY NEM YNDLINGSDESSERT – UDEN TILSAT SUKKER

 photo blommedessert06_zps3d6699fe.jpg

Jeg har fået en ny yndlingsdessert. Faktisk så yndlings at jeg har lavet den 3 gange på en uge. Men det er den altså heller ikke mere forbudt end at man sagtens kan tillade sig.

Udover at den ikke bonger ud på sukkerfronten, så er den næsten latterligt nem at lave, hvilket gør den til en fremragende hverdagsdessert. Det betyder nu ikke, at jeg ikke vil være bekendt at servere den for gæster – smagen er nemlig dejligt syrligtsød uden nogensinde at blive vammel eller for sød. Som modspil klatter jeg laber letpisket flødeskum med vanillepulver i ovenpå.

Skal det være særligt fint en dag kan nødderne ristes eller erstattes af honning- eller smørristede havregryn eller lignende crunch. Lidt mørk chokolade på toppen vil formentlig heller ikke direkte skade desserten.

Til to personer (og ikke overvældende portioner) skal du bruge:

 • 1 blomme
 • 1/4 til 1/3 æble (jeg har brugt nogle labre røde, sprøde sager fra Fejø, købt i Irma)
 • 1 skvæt æblejuice
 • 1-2 tsk stødt kanel
 • Fløde efter behov
 • Lidt vanillepulver
 • 6-7 hasselnødder

Man kan selvfølgelig godt lave en større portion til to personer, men jeg synes ikke man har brug for mere. Og nogle gange kan det være meget rart at mærke, hvor lidt man faktisk har brug for, før man føler sig mæt og desserttilfreds.

Sådan gør du:

 photo blommedessert04_zps1549b226.jpg

Skær blomme og æble i tern, æblerne lidt mindre end blommerne. Smid frugten i en kasserolle og hæld et skvæt æblejuice over. Det skal ikke dække totalt men dække bunden med i hvert fald en centimeter eller to. Drys kanel ned i herligheden og tænd blusset på medium varme.

Nu skal frugten stille og rolig boble sig mør, mens æblejuicen reduceres. For mig passer det med at frugten er færdig, når æblejuicen er reduceret næsten helt væk.

I mens piskes fløde med et drys vanillesukker til den er let og luftig. Hasselnødderne hakkes fint.

 photo blommedessert01_zps2c510463.jpg

Den varme frugt fordeles i to små skåle eller kopper, og en god klat flødeskum kommes på hver portion. Til sidst strøs nødderne over.

 photo blommedessert03_zps615be2b8.jpg

 photo blommedessert02_zps28022a54.jpg

Slut, prut, klar til servering.

 

 

9 kommentarer

 • Mumme! Har virkelig lyst til et eller andet med flødeskum nu. Jeg laver somme tider noget lignende med mascarpone/flødeskum på – det er også et hit!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Uhhh, det lyder godt Maiken. Tror der skal mere mascarpone ind i mit liv! God dag i Kageministeriet! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du aner ikke, hvor mange gange jeg har lavet frugtgød og kompot de sidste par uger. Jeg giver dig fuldstandig ret i, at det er verdens nemmeste måde at forkæle sig selv på. Og man behøver virkelig ikke noget sukker, fordi frugten søder så meget, at man tror det er løgn 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Haha, så er vi to, Susann! Og ja, meget smart at man ikke behøver at sukre oveni 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Ser god og sund ud :-). Vil dog tilføje, at man måske ikke bør kalde den sukkerfri, når der er juice i, selv om det er meget lidt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Tina.
   Ja den er både god og knapt så syndig. Jeg har med vilje ladet være med at skrive “sukkerfri”, men skrevet “uden tilsat sukker”. Juicen jeg har brugt er en god koldpresset én af slagsen, og der er ikke tilsat sukker til den. Men der er selvfølgelig naturligt frugtsukker i både blommer, æble og juice, så sukkerfri er desserten ikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TineLee

  Lækkert!
  Hvis du blander lidt vanillesukker i skyr, så kan det erstatte fløden og smager både godt og er sundere alternativ til fløden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var jo den, jeg beundrede på Instagram! Lækkerhed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja den er altså virkelig et hit. Den må snart laves igen! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FLØDE-FORKLÆDT FISK I FAD