VARM ANBEFALING: KEND DIN VIN KVINDE

PSSST.. NYT MADPROGRAM COMING UP

 photo cecilieogmadklubben01_zps9118ddbd.jpg

I morgen tirsdag kl. 20 starter der et nyt madprogram på dansk tv, nærmere bestemt TV2. Titlen er Cecilie og madklubben – Cecilie hedder Frøkjær til efternavn og madklubben består af 8 af Danmarks ypperste kokke. Hver tirsdag skiftes de til at bestemme en menu, som de andre kokke skal lave i hold. Menuen afspejler selvfølgelig kokkens personlighed og stil – og det er netop noget af, dét jeg synes virker som en af programmets styrker: Vi madører får lov til at komme lidt tættere på nogle af de dygtigste kokke herhjemme og få en bedre forståelse for, hvordan de tænker mad.

Derudover synes jeg, at det er forfriskende med et program hvor det faktisk er mennesker, der KAN noget, der kommer i fjernsynet. Det er ikke amatører, der skal prøve sig famlende frem, men pissedygtige, inspirerende og topprofessionelle kokke, der skal lege sammen.

 photo cecilieogmadklubben02_zps65a88a92.jpg

Vi var i fredags så heldige at blive inviteret til en lille forpremiere på programmet på en af deltagerne, Bo Jacobsens, vinbar R vinbar på Gl. Mønt. Her fik vi sammen med en hyggelig forsamling madbloggere lov til at se en forkortet version af første program og herefter snakke med både Cecilie Frøkjær, 5 ud af de 8 kokke og programmets tilrettelæggere.

Det var supersjovt at få lov til at snakke med folkene foran og bag kameraerne og få en idé om, hvordan det havde været at være en del af tilblivelsen af programmet. Det var helt tydeligt at de 8 kokke havde svinget supergodt sammen og alle virkede de oprigtigt glade for at have været med i programmet. De havde fået en stor og sjov oplevelse ud af det – og syntes alle, at konceptet var vellykket og følte, at maden havde fået lov til at spille en velfortjent hovedrolle i processen.

Jeg glæder mig meget til at se programmet og til at se hvordan de forskellige kokke fortolker hinandens retter og kogestil. Programmets deltagere tæller så forskellige kokke som:

Søren Gericke (der har 50 års jubilæum i år, whaat), som de fleste vist kender som en no-nonsense kok, der holder af ærlig mad af gode råvarer – og så ikke så meget pis 🙂

Francis Cardeneau fra Le Sommelier, Umami og Mash. Franskmand to the bone!

Mette Martinussen, der bl.a. stod bag Madeleines Madteater og i dag driver 1.th (som Gane&Gaffel stadig drømmer om at besøge)

Bo Jacobsen, som driver både Restaurationen og R vinbar, som arrangementet foregik på. Også en sværvægter inden for den danske restaurationsverden, som sværger til dansk mad af danske råvarer.

Torsten Schmidt, som ejer Malling & Schmidt i Aarhus, og som er kendt for sine avancerede teknikker og molekylære tilbøjeligheder.

David Johansen, vel nok feltets yngste deltager, Køkkenchef på Kokkeriet, som jeg bl.a. var til et spændende Café Noir-arrangement på, hvor David havde været med til at parre forskellige kaffer op mod små spændende retter (eminent!).

Thomas Pasfall, der repræsenterer Fyn, blev årets kok i 2000 og laver catering i hele Danmark (ooog vist nok barsler med egen restaurant inden længe).

Bente Grysbæk, som har stået i lære hos Francis Cardenau og som nu er bosat i Melbourne, hvor hun huserer på restauranten DANSK og bl.a. laver mad til kronprinseparret, når de er down under.

PS. Som I kan se, fik jeg ikke taget andet end et par hjælpeløse billeder under arrangementet. Blev for optaget af at snakke og spise 🙂 Hvis I vil se nogle lækre billeder af kokke m.fl., så hop lige over til Becauseitmatters, som også har skrevet om i fredags, og som havde sin seje fotografkæreste med!

 

4 kommentarer

 • Sikken et supersejt indlæg.
  Rigtig god skrevet og beskrevet.Skægt at se alle madbloggerne kæmpe om den gode fotoplads.
  Nu glæder jeg mig altså til at se HELE programmet i morgen!
  Tak for den søde henvisning

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak Mette, hvor er du sød. Jeg nød også at læse dit indlæg og at kigge på Martins flotte billeder. Og ja der opstod nogle ret sjove fotosituationer, hvor at fotografbestanden blev fotografereret af både medbloggere og arrangørerne. Det var nærmest metafotografering!
   Jeg glæder mig også meget til at se programmet. Fik virkelig et positivt indtryk af det ved at snakke med de medvirkende, Cecilie Frøkjær (som var herresjov og sej) og ikke mindst konceptudviklerne (ihh det job gad jeg da godt at have!)..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Gane & gaffel – pssst nyt madprogram coming up […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VARM ANBEFALING: KEND DIN VIN KVINDE