RESTE-RILETTE AF LAKS
Kan I huske den rare lakse-linguine jeg berettede om den anden dag? Der var heldigvis en god rest ovnbagt laks tilbage fra A’s lakseside og den skulle jo ikke gå til spilde – og da jeg tilfældigvis også havde en lille rest hjemmelavet mayo fra venindefrokost ugen forinden, var det helt oplagt at bikse en lille lakserilette sammen af de veloplagte rester.
Udover laksen og mayoen smed jeg følgende i rilletten:
- Finthakket rødløg
- Citronsaft
- Grovkornet og alm. dijonsennep
- Finthakket fennikeltop og finthakket basilikum
Har du en rest røget laks og lidt creme fraiche, vil dette garanteret også gøre sig rimelig godt i riletten, der blot røres godt sammen, så laksestykkerne findeles, mens du rører sammen med en gaffel.
Jeg har nu i to dages tid hapset riletten, som henholdsvis frokost og morgenmad på ristet god rugbrød, toppet op med et par skiver sommerlige tomater fra min Aarstiderne-kasse.
Ingen kommentarer endnu