LABER SAUCE TARTARE TIL FISK

RUSTIK RET MED KÅL

 photo spidskaalogkaalpoelser2_zps3c15fd76.jpgDen anden aften stod den på lidt hurtig solo aftensmad til mig selv efter en lang arbejdsdag – og i den anledning fik jeg lavet mig en god solid bonderet, som sikkert ville gøre enhver sønderjyde pavestolt.

Den havde sikkert været en anelse mere på sin ret, hvis jeg havde arbejdet i marken en hel dag – og tvivler stærkt på, at jeg i løbet af min kontorarbejdsdag havde forbrændt nok energi til at berettige til dette måltid, men godt smagte det. Og så var det også sådan rimelig nemt at både tilberede og indtage:)

Den blev til af:

  • ¼ hoved grofthakket spidskål
  • 2 små kartofler
  • 1½ kålpølse skåret i stykker af 2 cm
  • 1 løg – skåret i tynde både
  • 1 tsk. sennep
  • 1 dl kogevand fra kartofler og spidskål
  • 0,5 dl piskefløde
  • salt og peber

Rens kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kog dem med skal, og tilsæt den grofthakkede spidskål de sidste to minutter af kogetiden. Imens kartoflerne koger, steges kålpølserne på en pande, så de bliver godt brunede  og sprøde uden at brænde på. De sidste 2 minutter her, tilsættes løget, der svitser med for svag varme. Når kartofler og spidskål er klar, smides lidt sennep, salt og peber på panden til pølser og løg, der røres godt rundt – og lidt af kogevandet samt kartofler og kål tilsættes. Tilsæt til sidst fløden og kog igennem til saucen tykner om kartofler, spidskål og kålpølser.

Har du en omgang persille – enten krus eller bredbladet – så er jeg sikker på, at det ville gøre sig mega godt som topping!

 photo spidskaalogkaalpoelser_zps0198c6b7.jpg photo spidskaalogkaalpoelser3_zpsb3b2dbe6.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LABER SAUCE TARTARE TIL FISK