BURNING LOVE

TAPAS I ALLE AFSKYGNINGER

 photo spansketapas2_zps4136a062.jpgHvad er lige bedre end en weekendaften, venner, et stort hyggeligt tapasbord og masser af rødvin i glassene? Ikke særlig meget egentlig – det er i al fald efter min erfaring svært at være bundsur, når ovenstående ingredienser er inde i billedet!

Tilbage i studietiden fik jeg og mine venner og veninder fra kandidatstudidet opbygget en ret heftig tradition for at mødes til diverse anledninger, bl.a. påskefrokoster, julefrokoster, eksamensfejringer og hvad vi nu ellers kunne finde på – og middagen til disse anledninger var ofte verdens største og mest uoverskuelige tapasbord, hvor alle havde kræset om hver deres medbragte sager. Det er efterhånden lidt tid siden, at vi har holdt traditionen i hævd på den unge og ubekymrede SU-måde – men det sker heldigvis stadig fra tid til anden i den lidt mere voksne og velordnede udgave:).

Nedenfor er lidt snapshots fra de sidste to tapas-sammenkomster i mit hjem – de fleste opskrifter kan hittes rundt omkring på bloggen

 photo spansketapas7_zps7bcde6f0.jpgBl.a. Julies fantastiske tuncreme, der kan bruges til alt fra ristede rugbrudssticks og avocado (som ovenfor) og som dip til gulerødder (som nedenfor)

 photo buffet2_zps7d5036aa.jpgOg så må man heller ikke glemme den uovertrufne avocadodip, der kan frelse lidt af hvert – selv den mest småkedelige gulerod! OG smager fantastisk på ristet brød – som man evt. kan lave selv efter denne opskrift på dejligt brød.

 photo buffet3_zps357a58fb.jpgEt nemt trick til hurtige lakse-hapsere er at bikse en omgang god røget laks, flødeost, citronsaft og purløg sammen, smøre det over hvedetortillas rulle og snitte i skiver af ca. 1 cm – det er lyn-børge-hurtigt, og ser totalt nytårstjekket ud!

 photo spansketapas4_zpsc79e3289.jpgEt andet tapas-hit, jeg nu har lavet et par gange, er ovenstående slags ovnbagte ratatouille. Man kan variere den i uendeligheder – men i den afbilledede version grovhakkede jeg en omgang squash, rød peberfrugt og rødløg (cherrytomater og aubergine ville også være godt!). Dryssede med salt, peber, paprika, timian og oregano og olivenolie og gav det hele en omgang i ovnen på ca. 200 grader i ca. 20 minutter. Lod det køle af – og rev en god slags parmesan, pecorino eller primadonna over inden servering. Det er super enkelt og smager bare godt til al slags tilbehør – fx en gød pølse eller serrano/parmaskinke (som nedenfor)

 photo spansketapas3_zps4cf02465.jpg

 photo spansketapas_zps502b021a.jpgNå ja – og ligegyldigt, hvor voksne ens gæster er, så er en omgang gode deller aldrig af vejen. Her i en okse/svine udgave med revet squash. Man kan fx lade sig inspirere af denne opskrift.

 photo buffet4_zps9f38ab14.jpg

Har I nogen gode yndlingsretter til det store tapasbord?

 

6 kommentarer

 • A+K

  Det er så hyggeligt med tapasbord, elsker at der er så mange retter at vælge mellem! Det ser bare lækkert ud det hele!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   JA! Det er nemlig helt vildt hyggeligt – sådan lidt det nye årtusindes udgave af raclette, hvor man bare bliver ved med at spise en masse små bidder 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Herligt…nu ved jeg, hvad der skal diskes op med i weekenden, når jeg får besøg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg bliver simpelthen nødt til at dele en helt fantastisk tapas-ret/forret med jer: LAKSEROULADE.
  Røget laks lægges på et stykke film, formet som en rektangel.
  Cremefraiche 38% blandes med pink lady æbler hakket i MEGET fine tern samt meget fintklippet purløg. Der skal ikke være så meget snask imellem æbler og purløg, når dressingen er rørt færdig.
  Cremefraiche-blandingen fordeles på laksen, og rulles som en roulade og pakkes ind i film. Skal stå på køl et par timer (så er den lettere at skære i bidder).
  Denne lakseroulade er SÅ enkel og min absolut yndlingsret!
  Serves med citronskiver og godt brød!
  Lov mig at prøve det en dag 😉
  Kærlig hilsen Mathilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Mathilde
   Tusind tak for opskriften!! Emilie brillerer tit med en lakseroulade lidt ala din, som jeg absolut ELSKER – æblerne er dog nyt for mig, så det skal helt sikkert afprøves! Tak for tippet! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Mmmm, tak Mathilde – det lyder også virkelig læks – æble og laks lyder som en rigtig god kombination:)

   God solskinsdag,
   Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BURNING LOVE