BURGERSSS FRA HACHE!

BORNHOLMS BOURGOGNE

 photo burgundia01_zpsf0d62172.jpgDet lyder måske ikke som det mest oplagt match i hele verden – Bornholm og hvidvinsproduktion. Men ikke desto mindre var det det, som teamet bag den bornholmske Restaurant Koefoed i indre by, havde sat sig for at afprøve for godt et års tid siden.

Og her for et par lørdage siden var vi så så heldige, at vi fik lov til at smage. Selvom det – indrømmet – var med en vis portion skepsis, at vi parkerede cyklerne foran Koefoeds lyse lokaler på Landegreven og kastede os ud i smagsprøveriet.

Koefoed-holdets hvidvin hedder Hvid Burgundia og er lavet på Orion-druer høstet på Lille Gadegård på Bornholm – og som vores kyndige og flinkeste tjener og kok fortalte om vinen, så er det ret umuligt at sammenligne den med nogen anden hvidvin – for tja – den smager ikke som nogen anden hvidvin! Se, det mindskede jo ikke vores skepsis for vinen… Men stik imod vores bange forudanelser, så smagte den altså virkelig virkelig godt af sommer og solskin på terassen. Let, frisk, lidt citrusagtig, men uden træls efterbitterhed, som jeg ellers synes, at andre danske vine, jeg har smagt, har budt på. Og herrerne bag vinen har da netop også valgt Orion-druen fordi den rent faktisk passer til det danske (Bornholmske) klima.

 photo koefoed5_zps740a22e2.jpg photo burgundia02_zps2de5ccff.jpgTil den sommerlige hvidvin havde kokken kreeret en fin lille frokostret, hvor sæsonens sidste fantastiske stenbiderrogn havde hovedrollen sammen med en lille sauce af syrlige æbler og rygeost-mayo (så vidt jeg husker!). Det var en særdeles rar lille anretning – der var skræddersyet så godt som muligt til vinen – men netop fordi vinen ikke minder om andre hvidvine, havde kokken måtte sjusse sig til smagssammensætningen ind til han selv kunne smage vinen – hvorefter retten endelig kunne finde sin fine form. Bl.a. ved tilførslen af det syrlige strejf af æble.

Jeg havde aldrig selv været på Restaurant Koefoed før – til trods for, at jeg boet et spytklart derfra – og det er faktisk lidt af en fejl – for det var ualmindelig flink betjening, dejlig mad og rar stemning, der var at finde i den lyse kælder. Perfekt til en hyggelig frokost eller rolig middag! Tror f.eks. ganske snart jeg skal lokke mit mødrende ophav derned!

 photo koefoed3_zps2fca8045.jpgNå ja – og hvis du nogensinde har tænkt over, hvordan det er, at være ude at spise med en madblogger (eller to!), så ser det nogenlunde sådan her ud – sandsynligvis rimelig træls for vores veninder, venner, kærester og familiemedlemmer – men de har vist efterhånden vænnet sig til det – og at det er tæt på at være en dødssynd at begynde at spise, før kameraer og smartphones har dokumenteret tallerkenerne;)

 photo koefoed1_zpsf12d536d.jpg photo burgundia03_zps88cbd34c.jpgHvid Burgundia sælges kun på Restaurant Koefoed – og er ikke angivet på restaurantens almindelige vinkort, så skulle man være blevet nysgerrig på at smage, kan man spørge sin tjener pænt om muligheden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BURGERSSS FRA HACHE!