VERDENS KEDELIGSTE OPTURSKØB

LØRDAGS ØLANDS-BURGERE

 photo hjemmelavede-burgere3_zps45a456b6.jpgSådan nogenlunde samtidig med, at Julie postede sit mundvandsdrivende og misundelsesvækkende indlæg om Hachés gode burgere, stod den også på burgere herhjemme på Frederiksberg-matriklen. Men det var ikke nogen, hvilken som helst burgere, hvis vi selv skal sige det. Det var nemlig i luksus-lørdags-udgaven med langtidsstegte bløde løg, hjemmerørt mayo og gode ølandshvedeboller fra Meyer’s bageri – og hele herligheden tilmed flankeret med en herlig omgang ovnbagte gulerods- og kartoffelfritter toppet med gremolata. Ja ja – ved godt, at det lyder totalt spelt-lørdag aften-ish. Og mindre fancy burgere – og boller – kan også altid gøre det – men når nu det var lørdag, og man nu har været færdiguddannet og voksen i snart fem år, så må man godt engang imellem gøre sig umage med  noget så klassisk som burgere.

Til 2 personer brugte vi:

Til burgerne

 • 2 ølandshvedeboller fra Meyers
 • 300-400 gram hakket oksekød
 • 3 løg
 • Tomater og agurker i skiver
 • Sprød salat, f.eks. romaine eller hjerte
 • 4 skiver bacon
 • Et par skiver ost (vi havde kun en omgang revet – det fungerede også fint)
 • Lidt dijonsennep
 • Aioli – gerne hjemmelavet, hvis du orker

Til tilbehøret

 • 2 mellemstore kartofler
 • 4 gulerødder
 • et stor håndfuld bredbladet persille
 • 1 fed hvidløg
 • reven skal af en hel øko-citron

Start med rodfrugterne – ovnen tændes på 200 grader, og gulerødder og kartofler renses. Gulerødderne skæres i halve på langs og kartoflerne skæres i både. Smides på en bagepapirsbeklædt bradepande med olivenolie, salt og peber og får en tur i ovnen i ca. 40 minutter til de er gode og sprøde. Inden rodfrugte-fritterne serveres, hakkes persillen, citronskallen og hvidløget til en gremolata og vendes godt rundt med gulerødder og kartofler – totalt inspireret af det her aftensmåltid!

Herefter er det tid til de bløde løg – de skal have en rum tid på panden. De skæres i tynde skiver og steges på panden i lidt smør og olie. Først for fuldt blus til de bruner og branker lidt, herefter for svag varme i en halv times tid. Spæd evt. til med en sjat æblecidereddike og lidt vand undervejs og smag til med salt og peber.

Herefter kan du passende røre din aioli sammen – sådan her og sørge for at du har alle dine øvrige burgere-ingredienser klar som tomater, agurk og salat.

Som det sidste step inden servering – når der er ca. 15 minutter tilbage af kartofler og gulerøddernes tid i ovnen, formes kødet til to bøffer, krydres med salt og peber og gives en tur på en pande for god varme og steges efter lyst – dog som en start ca. 5-6 minutter på hver side. Stilles til side og trækker ca. 5 minutter, mens du udnytter pandens varme til at smide baconskiverne på og stege dem, så de bliver gode og sprøde.

Og så er du faktisk klar til at samle din burger helt efter smag og behag! Vi smed lidt dijonsennep på nederste bund, lidt aioli på øverste bund, startede herefter med salat, agurkeskiver, bøf, ost, bløde løg, bacon og tomat.

 photo hjemmelavede-burgere1_zpsef18f09d.jpg photo hjemmelavede-burgere2_zps5da634de.jpgPS: Vi er ikke helt færdige med burger-festen her på G&G – inden længe lover jeg at vende retur med tips til nogle ualmindeligt gode burgere, jeg var så heldig at stifte bekendtskab med, da jeg var i Barcelona i foråret. De kan virkelig stærkt anbefales, hvis turen går til den catalanske hovedstad her til sommer, og man går lidt kold i de rigelige mængder tapas, som man helt sikkert får spist sig igennem.

4 kommentarer

 • Hvor ser det godt ud. Jeg élsker bare burgere – og hjemmebagte boller, gør altså hele forskellen. Og så går bløde løg altså bare aldrig af mode!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Åh ja – lige netop, Anne – bløde løg går (næsten) til alt 🙂 Og hjemmebagte boller – eller i det mindste burgerboller af god kvalitet, gør en verden til forskel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Kaslund

  skulle vel aldrig være KIOSKO i Barcelona :-).. Der var jeg i sidste uge og kan næsten finde på at vende tilbage, blot for den skønne burger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Dorthe – det er liige præcis de dejlige burgere fra Kiosko, der er tale om – fik også allerede akut lyst til at tage derned igen, da jeg sad og gjorde indlægget klar og kunne savle over mine egne billeder 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VERDENS KEDELIGSTE OPTURSKØB