READY & SET FOR SVANSØ COOKOFF!

NEM OG CREMET KAFFE-IS-SHAKE

 photo kaffeshake07_zps07a41f7f.jpg

Findes der noget bedre end en cremet småsød kaffesag, som smager så fuglene synger? Ikke for mig i hvert fald! Drik kaffe-is-shaken som en skøn køler i solen eller server den som en rar og uformel dessert-og-kaffe-i-ét!

Lørdag kom jeg hjem fra en virkeligt dejlig og afslappende tur til Kroatien. Der var så dejligt og så stille og roligt. Lige hvad jeg havde brug for efter lidt for meget kul på på arbejde. Meget godt kan man sige om Kroatien, men i hvert fald i de mere turistprægede områder, som dem vi var i, så er der ikke meget god mad at finde – og søde sager lavet af gode råvarer eksisterer stort set ikke.

Da jeg kom hjem og termometeret viste 23 grader, benyttede jeg derfor straks lejligheden til at komme af med lidt af mine frustrerede længsler efter lækre søde sager, som er lavet af ordentlige ingredienser, og som man kan nyde med god samvittighed.

Kaffe-shaken her er netop af en sådan art. Og så er den dødsensnem at lave og smager absolut vidunderligt.

Du skal bruge:

 • 2-3 store skefulde vanilleis
 • 1 lille dl stærk kaffe
 • Kold mælk efter smag og behov (jeg brugte nok 2-2,5 dl)

 photo kaffeshake02_zps43a6be34.jpg

 photo kaffeshake04_zps91508eee.jpg

 photo kaffeshake03_zps66129b44.jpg
Selv brugte jeg noget af Hansens nye skyr-mælke-is. En is lavet på skyr med masser af vanille, som smager direkte vidunderligt. Lidt lettere i fornemmelsen end en traditionelt flødet vanillesag, men med ligeså meget is-tilfredsstillelse på tungen og i maven!

 photo kaffeshake01_zps67c1a640.jpg

 photo kaffeshake05_zps2595bef6.jpg

 photo kaffeshake06_zpsa499614a.jpg

Kaffen lavede jeg på en af vores utallige mokkakander. Det er en god løsning, hvis du er til vellavet semistærk kaffe, men ikke magter at have et brød af en espressomaskine stående. Kan altså virkeligt anbefales.

Og så brugte jeg sødmælk!

Sådan gør du (det er næsten for let):

 • Kaffen brygges
 • Isen smides i blenderen/blenderglasset
 • Kaffe og mælk hældes over
 • Blend!
 • Smag til (mere is, mere kaffe, mere mælk?)
 • Server!

 photo kaffeshake08_zps60e7cc57.jpg

 photo kaffeshake09_zps8c03937c.jpg

Jeg forestiller mig, at det også kunne være lækkert at smide lidt ekstra is i til sidst, som så kan ligge og smelte ned i drikken undervejs. Hvis du vil have den ekstra kold kan du smide et par isterninger i. Jeg leger lidt med tanken om at lave mælke-kaffe-isterninger, så jeg kan få min shake helt kold uden at den bliver vandet!

PS. Tjek lige nederste billede. Opslaget I kan ane er fra denne måneds Mad&Venner og på højre side er der en supersej Roskilde-mad-plakat. Som nogle af jer måske kan huske, arbejdede vi for Roskilde Festivals Madformidling sidste år. Jeg er desværre lige blevet nødt til at melde mig ud af arbejdet, men Emilie rocker stadig Roskildes Madformidling og jeg har nået at se nok til at vide, at årets Roskilde Festival kommer til at byde på nogle superseje madoplevelser! Det bliver så godt! Glæd jer lige til at høre mere 🙂

2 kommentarer

 • cecilie

  hvor lækkert! hvor er din mokkakande fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Cecilie. Det var så lækkert. Håber på noget solskin på altanen i weekenden, så jeg kan få mig én til 🙂
   Mokkakanden er så vidt jeg husker fra Italien. Men jeg ved at bl.a. Kontra Kaffe har dem på Østerbro (lige ved søerne). Bialetti er vist det mest kendte/anerkendte mærke, så det burde være sikkert at gå efter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

READY & SET FOR SVANSØ COOKOFF!