AND THE WINNER IS...

VERDENS KEDELIGSTE OPTURSKØB

 photo smoslashrboks02_zps0b0be0d5.jpg

Breaking news på hjemmefronten. Jeg har simpelthen købt mig en smørboks! Hehehe kan næsten ikke komme mig over hvor kedeligt et køb det er – og hvor glad jeg samtidig er for købet!

For selvom det er et kedeligt køb, så er det altså en gudsbenådet befrielse at slippe for at stå og fedte rundt i gnamset papir, hver gang man skal have en smule smør (når man er mig, sker det tit). Uanset hvor ordentligt man prøver at folde det rundt om smørret, så bliver papiret kun mere og mere snasket som tiden går. Argh! Det har været ved at drive mig til vanvid.

Næste stadie af vanvid kom da jeg så gik på jagt efter et smørboks. Enten var de små mærkelige plastikrædsler eller også var de tuttenuttede harlekinsmønstrede pastelfarvede små juveler, der kostede på den dyre side af 400 kr. Jeg vil godt smide 400 kr efter noget smuk keramik, men en overpyntet smørboks falder altså ikke i denne kategori.

 photo smoslashrboks03_zpsfc7d2bd5.jpg

 photo smoslashrboks01_zps3b167656.jpg

I dag var jeg i Magasin for at købe noget så spændende som en ny glaskande til vores lille stempelkande, og spurgte så Bodum-damen om de havde en smørboks. Det havde de ikke, men hun tog mig i hånden og viste mig hen til Eva Trio og ovenstående model. Den ser jo ikke ud af meget, men det er egentlig også helt perfekt. Den er nærmest ikke-eksisterende i sin anonymitet og samtidig er den meget langt fra grim (hvis det på nogen måde giver mening!). Den er i porcelæn, mat på ydersiden og blank på indersiden. Og så er den uden mærkelige kanter, som man kan få fedtet smørret af på i tide og utide. Pris: 200 bobs. Helt i orden uden at være et fantastisk kup.

Skulle du af uransagelige årsager være på jagt efter noget lignende, så skal du rubbe neglene. Den er nemlig ved at udgå af produktion og jeg nappede den sidste i Magasin på Kgs. Nytorv, men mon ikke der står en del ude i det ganske land i diverse isenkræmmere m.m.

TÆNK at jeg kunne skrive så langt et indlæg om en freaking smørboks! Kender I det, at man bliver overvældende glad for kedelige køb a la disse? Eller er jeg den eneste (Must be getting ooold)?

7 kommentarer

 • Jeg har den også – faktisk tror jeg, at det er nummer tre jeg har, for der er røget et par stykker på gulvet i tidens løb 😉 Vidste dog ikke, at de er ved at udgå af produktion. Måske man skulle hamstre et par ekstra mens tid er! Jeg plejer at købe dem i LIC i Herlev, hvor de har været en del af det faste sortiment i flere år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Uh godt at vide med LIC – der kommer min mor ofte, så det er til at få fat i. Jeg overvejer da også lidt om jeg skal købe en ekstra eller to, selvom det virker lidt voldsomt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia WH

  Et dejligt indlæg, for mange af dine tanker om smørbokse har jeg også haft. Faldt over denne smørboks for et års tid siden og jeg sætter netop pris på dens anonymitet 🙂
  Måske skulle man købe en ekstra som Vibeke skriver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Fedt at du kan genkende lidt Nadia. Så er det ikke bare mig 🙂 Og sjovt at vi har fundet den samme smørboks! Sad lige og kiggede glad på min i morges, hvor havregrøden skulle have en klat smør 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har den også, men jeg har lige baldret låget…..!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Nooo Mette. Ud og købe en ny lidt kvikt før de forsvinder!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Den problematik kender jeg godt til! Men jeg har endnu ikke fundet en smørboks. Mit krav er at låget skal kunne sidde fast, så man netop ikke kommer til at smadre det. Men det er UMULIGT at finde en, der har et sådant låg! :/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AND THE WINNER IS...