COOL OG AROMATISK RABARBERSUPPE

CHUNKY, KOLD MYNTE-AGURKESUPPE MED MANDLER

 photo agurkesuppe02_2_zpsf6bfff8e.jpg

 photo agurkesuppe01_zpsaaf7c976.jpg

Vi fortsætter med endnu en dejlig sommersag i flydende form. Denne gang en agurkesuppe, som jeg tidligere har bragt i en anden version her. For nylig lavede jeg suppen til en sammenskudsmiddag – bl.a. sammen med hende her (gæt hvilken ret hun stod for). Og den er altså bare god, er den! Fordi jeg skulle lave suppen, når jeg kom frem, har jeg forsimplet processen lidt og droppet at forsalte agurkerne. Det kan man sagtens. Og dropper man mandlerne (som lige skal smuttes inden) kan man lave denne forret på 5-10 minutter. Det klæder den dog at få lov til at køle helt ned inden den bliver serveret.

Under sidste weekends sommerhustur fik jeg lyst til at afprøve den med mandler i også, som tilføjer lidt mere fylde og lidt chunky bid til suppen. Jeg synes det fungerede upåklageligt! 🙂

Til 4 pers (forret eller meget let frokost) skal du bruge: 

  • ½ l tykmælk
  • 1 agurk, skrællet
  • ½ salatløg
  • 1 god håndfuld mynte (marrokansk mynte)
  • 50 g mandler
  • Salt og peber
  • 1 skvis lys eddike (æblecidereddike, cidereddike, hvid balsamico)

Sådan gør du:

  • Smut mandlerne
  • Skræl agurken og skær den i tern
  • Skær løget i tern
  • Skyl mynten og pluk de groveste stilke fra
  • Smid det hele i en skål og hæld tykmælken over med et par nip salt og et godt skud peber. Blend alt du orker – og alt efter hvor fin du vil have den – og smag til med en anelse eddike (og læg mærke til hvor vild effekt det har på smagen! Det løfter virkelig smagen).
  • Hvis du ikke vil have suppen chunky, så udelad mandlerne. Det smager også godt uden.

 photo agurkesuppe03_zpscdbc6d1e.jpg

Servér evt. med lidt rugbrødscroutoner, lidt stegt bacon eller parmaskinke, hvis du vil have lidt crunch og kontrast i retten.

8 kommentarer

  • Det lyder som en fantastisk kombination. Og kolde, skønne super kan man ikke få nok af her i sommerperioden!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Den er altså også virkelig en vinder! Og helt enig med hensyn til de kolde supper. Det er jo så dejligt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Ej, det ser altså virkelig lækkert ud – må prøve at huske, at man kan lave sådan én!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Ja, husk det lige Anna. For det er dødsensnemt! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Julie.

    Meget lækker opskrift. Tror du man kan putte koldskål med citrus undertoner i, i stedet for tykmælk?

    Mange madhilsner Kalorie Kaos

    http://kaloriekaos.blogspot.dk – kig forbi hvis du har tid og lyst!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Kalorie Kaos
      Hmm godt spørgsmål. Jeg tror at koldskålen bliver for sød i det miks, som er beskrevet her. Enten ville jeg vælge at tilsætte opskriften her noget citronskal og saft. Eller også kan du måske lave en sød variation, hvor du dropper løg og mandler, så det bliver en koldskålssuppe med agurk og mynte. Det lyder måske heller ikke helt skidt.. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Mmmh den ser skøn ud, kan suppen mon laves dagen før?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Louise. Ja det vil jeg mene. Men måske jeg ville vente med at blende mynten i til allersidst, hvis der er mulighed for det. Jeg ved ikke om lidt af den fine grønne farve – og smag – forsvinder i løbet af natten. Hvis det ikke er muligt, så går det nok også endda. Den skal formentlig blot have en god omrøring før servering, da den nok godt kan dele sig lidt.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COOL OG AROMATISK RABARBERSUPPE