CHUNKY, KOLD MYNTE-AGURKESUPPE MED MANDLER
Vi fortsætter med endnu en dejlig sommersag i flydende form. Denne gang en agurkesuppe, som jeg tidligere har bragt i en anden version her. For nylig lavede jeg suppen til en sammenskudsmiddag – bl.a. sammen med hende her (gæt hvilken ret hun stod for). Og den er altså bare god, er den! Fordi jeg skulle lave suppen, når jeg kom frem, har jeg forsimplet processen lidt og droppet at forsalte agurkerne. Det kan man sagtens. Og dropper man mandlerne (som lige skal smuttes inden) kan man lave denne forret på 5-10 minutter. Det klæder den dog at få lov til at køle helt ned inden den bliver serveret.
Under sidste weekends sommerhustur fik jeg lyst til at afprøve den med mandler i også, som tilføjer lidt mere fylde og lidt chunky bid til suppen. Jeg synes det fungerede upåklageligt! 🙂
Til 4 pers (forret eller meget let frokost) skal du bruge:
- ½ l tykmælk
- 1 agurk, skrællet
- ½ salatløg
- 1 god håndfuld mynte (marrokansk mynte)
- 50 g mandler
- Salt og peber
- 1 skvis lys eddike (æblecidereddike, cidereddike, hvid balsamico)
Sådan gør du:
- Smut mandlerne
- Skræl agurken og skær den i tern
- Skær løget i tern
- Skyl mynten og pluk de groveste stilke fra
- Smid det hele i en skål og hæld tykmælken over med et par nip salt og et godt skud peber. Blend alt du orker – og alt efter hvor fin du vil have den – og smag til med en anelse eddike (og læg mærke til hvor vild effekt det har på smagen! Det løfter virkelig smagen).
- Hvis du ikke vil have suppen chunky, så udelad mandlerne. Det smager også godt uden.
Servér evt. med lidt rugbrødscroutoner, lidt stegt bacon eller parmaskinke, hvis du vil have lidt crunch og kontrast i retten.
Det lyder som en fantastisk kombination. Og kolde, skønne super kan man ikke få nok af her i sommerperioden!