COOL OG AROMATISK RABARBERSUPPE

På weekendens sommerhustur lavede jeg den mest læskende, aromatiske og rasende rare rabarbersuppe. Jeg har faktisk aldrig fået rabarbersuppe før, så jeg vidste ikke helt hvordan det skulle smage (andet end af rabarber selvfølgelig), men jeg blev virkeligt overrasket over hvor fantastisk laber og læskende rabarbersuppen blev. Min mor og jeg spiste den sammen og konkurrerede om, hvem der kunne sig “uhm” og “ahh” og “iihh hvor ER den altså GOD” flest gange. Farven blev også helt fantastisk og vil virkelig vække glæde rundt om sommerbordet (måske til Sankt Hans aften?) og så smagte rabarbersuppen simpelthen bare af SÅ meget. Fennikelfrø, citronskal og kardemomme gav den et krydret “umpf” uden at det overdøvede smagen af rabarber. Server rabarbersuppen, hvis du har lyst til en let dessert, som ikke fylder så meget, men som på trods af sin lethed stadig tilfredsstiller ens søde tand fuldt ud! Nåh, jeg stopper mig selv nu, så jeg ikke bare bliver ved med at hælde rosende ord ud. Her kommer opskriften – når jeg altså lige har påpeget at det er en superlet dessert at lave! Here goes: Til 6 personer skal du bruge:
- 500 g rabarber (renset vægt)
- 350 g sukker
- Skal og saft fra 1 citron
- 1 l vand
- Lidt fennikelfrø
- Et godt drys kardemomme.
Til pynt:
- Flødeskum (du kan også bruge vanilleis i stedet).
- Friske jordbær, fersken eller anden frugt.
Sådan gør du: Skær de rensede rabarber i mindre stykker og smid dem i en stor gryde. Skær skallen af citronen – pas på med at få for meget af det hvide bitre med. Det skal så vidt muligt kun være det gule skal. Jeg skærer det af i mindre bidder. Hvis du synes det er for besværligt at styre, kan du også rive den gule del af skallen af på et rivejern. Pres citronen og smid både saft og skal ned til rabarberne. Tilsæt sukkeret. De opskrifter jeg kiggede på for inspiration brugte som regel lige dele rabarber og sukker. Jeg satte dog sukkermængden noget ned – og synes stadig at suppen var fint sød. Som ekstra krydderi brugte jeg lidt kardemomme for krydret sødhed og lidt fennikelfrø for at tilføje en anis-tone. Havde jeg lavet det derhjemme, havde jeg nok brugte stjerneanis i stedet, men det havde jeg ikke lige i sommerhytten, og det fungerede absolut upåklageligt! Du kan også smide vanillekorn i – eller måske en stang kanel. Prøv dig frem, hvis du er i opfinderhjørnet. Hæld en liter vand i gryden og lad hele herligheden koge op. Lad det herefter simre i 15-20 minutter til rabarberne er kogt godt ud i suppen. Her er det en god idé at smage på suppen: Mangler den syre, så giv den lidt mere citronsaft. Er den for sur, så giv lidt mere sukker og lad det opløse sig i den varme suppe. Si herefter suppen og stil den på køl – gerne i fryseren indtil den skal spises. Hvis du laver den i god tid, før den skal spises, så stil den først i køleskabet og derefter i fryseren en time før, den skal spises. Den skal være kold med stort K. OBS. Du kan jævne suppen, hvis du gerne vil have den lidt mere tyktflydende. I så fald skal du røre 2 spsk kartoffelmel ud i lidt vand og hælde det i suppen, når den er taget af varmen og siet). Suppen må ikke koge, når kartoffelmelet er kommet i, men den skal stadig være varm. Så vær lidt tjep med at si 🙂
Anretning: Pisk fløden til en luftig skum Skær frugten ud i dekorative skiver, tern eller hvad du nu har lyst til Anret frugten i en dyb tallerken, hæld suppen over og sæt nogle gode klatter flødeskum i suppen. Skal du servere for gæster, kan du også servere tallerkenerne med frugten i og så hælde rabarbersuppen op ved bordet. Herefter kan du lade gæsterne selv tage flødeskum efter behov. Velbekomme! PS. Jeg har en halv liter rabarbersuppe stående i køleskabet og overvejer nu om den skal spises som den er, eller om jeg skal køre den til sorbet på min ismaskine.. Giver en update, hvis jeg finder på noget godt!
Hold nu fast hvor lækkert og sommeragtigt. Åh det ser super godt ud. Tusind tak for opskriften, den skal helt sikkert prøves, når jeg har mulighed . Og det ser jeg meget frem til:)