MIDDELHAVSFRIKADELLER MED TO SLAGS DIP OG TABOULEH

CROQUE MONSIEUR

4 photo 212153ad-3dc7-4d4c-a9ed-c53d91f222f8_zps2c993fd2.jpg

Jeg har i lang tid haft en craving efter toast, og egentlig bare den helt tarvelige slags med halvbillig smelteost og skinke (og naturligvis smør udenpå). På ingen måde et måltid, der sådan rigtig fortjener nogen særlig spalteplads. Men så var det, at jeg kom til at tænke på den franske version, som er noget finere i det, nemlig Croque Monsieur. Denne udmærker sig ved faktisk at være endnu mere syndig og greasy end den klassiske ”tåst”. Her fyrer man godt op for osten og gratinerer hele molevitten med en ordentlig omgang bechamel sauce. Det. Er. Fantastisk.

Hermed opskriften på 4 stks.:

6 skiver godt brød
Smør
Dijon sennep
4 skiver god skinke
2 håndfulde revet gruyere ost (evt. emmentaler for en lidt billigere version)

Start med at smøre brødskiverne med smør på den ene side, læg dem med denne side øverst på en bageplade og rist dem i ovnen, til de er gyldne. På den ikke toastede side smør et tyndt lag dijon, læg skinke, den revne ost og en skefuld eller to af bechamelsaucen på. Drys til sidst til ost på toppen og gratiner dem i ovnen til de er gyldne.

1 photo d7003720-89e9-4f05-b437-a58fd5b1d785_zps98f1057f.jpg

Bechamel sauce:
25 gram smør
Mel
Mælk
En god håndfuld revet gruyere (evt. emmentaler for en lidt billigere version)
Muskatnød
Salt & peber

Smelt smør, drys mel i til det samler sig. Hæld herefter mælk i under kraftig piskning og hæld mælk i til det har en passende cremet konsistens, smelt osten i saucen og smag til med muskatnød, salt og peber.

3 photo 38a64796-f4f4-49a1-b533-dbf7a29e3b7d_zps3f9e7120.jpg

Server med en frisk grøn salat vendt i en syrlig olie/eddike/citron dressing – ét voila, der er serveret!

2 photo b536645c-a576-4776-a445-fe9d00e0be5e_zps465dd086.jpg

Pssst! Husk at du kan vinde en goodiebag med Svansøs lækre produkter (samtidig med at du også hjælper os med at vinde opskriftskonkurrencen) – læs mere her 🙂

2 kommentarer

 • Er det ikke en mornay sauce når der er ost i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Hej Rikke, så vidt jeg har googlet mig frem til, så er bechamelsauce og mornay sauce same-same. Det er vist bare, at når jeg tænker mornay, så tænker jeg på de der brikker med færdiglavet sauce fra Karoline (eller hvem der nu laver dem) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIDDELHAVSFRIKADELLER MED TO SLAGS DIP OG TABOULEH