ET STYKS INSTA-LIV

ROSKILDE FESTIVAL – MAD, MUSIK OG MODE – ØKOHIPSTEREN

 photo Foto-Madkulturen_zps654eb049.jpg

Ahhh så nærmer Roskilde Festival sig med hastige skridt. Som nogle af jer måske husker,  udgjorde Gane & Gaffel sidste år Roskilde Festivals Madformidling. I år fortsatte Emilie og jeg tjansen, men pga. min graviditet, måtte jeg dog desværre give op halvvejs. Til gengæld har jeg været så heldig at blive medieakkrediteret med vores lille blog og jeg glæder mig til at rapportere om stort og småt om maden på Roskilde Festival – det er jo stadig lidt mit hjertebarn, selvom jeg er røget om på den anden side af bordet.

I år har vi på Gane&Gaffel valgt at indgå et lille Roskilde-samarbejde med musikbloggen MusikLarm og modebloggen Sorthed for at kunne give dig jer nogle gode allround-tops til årets festival. Vi har lavet 3 temaer: Øko-hipsteren, Hip-hop’eren og Rock’n’Roller’en.

I dag er det økohipsteren, der er i fokus og madwise er der masser af godter til økohipsteren på Roskilde Festival.

Først og fremmest er netop økologien særligt i højsædet i år. Roskilde festival arbejder hele tiden på at inkludere mere økologi på festivalen og stiller større og større krav til leverandører og boder. I flere år har alle alle mejeriprodukter og al kaffe på festivalen været økologisk, men i år har festivalen forpligtet sig selv og alle festivalens mad- og drikkeboder til et ambitiøst mål om at anvende minimum 30 % økologiske råvarer – mange steder højere end det. Omkring Odeon vil maden fx være 100% økologisk.

Derudover er alle agurker, løg, tomatkonserves, al ris og pasta, al hvid- og rødvin samt alle halvliters juice økologiske! Og sørme om ikke også al icebergsalat på festivalen bliver økologisk. På Fyn står der nemlig en hel økologisk icebergmark, der producerer al økologisk icebergsalat til festivalen!

3 gode madoplevelser til økohipsteren:

Go Vegan – Vegansk tømmermandsbrunch
En af årets madevents er Go Vegans lækre tømmermandsbrunch. Her kan du blive klogere på det at være veganer, stille kritiske spørgsmål og finde ud af, hvordan en ægte tømmermandsbrunch kan skrues sammen på vegansk facon.  Et godt sted at blive forkælet og samtidig komme lidt ud af sin comfort-zone – og hvem ved, måske opdage nogle spændende og velsmagende alternativer til animalske produkter.

Veganer-brunchen finder sted lørdag kl. 11-12 ved Stalden. Det koster 50 kr. og billetter kan reserveres på morethaneating@roskilde-festival.dk eller købes ved Dommertårnet i Gloria Zone.

Mummbai – Indian Street Food
Enhver økohipster med respekt for sig selv har selvfølgelig været i Indien eller har i det mindste flirtet med tanken. Alle dage under festivalen kan du tage et hurtigt kulinarisk smut til Indien hos madboden Mummbai, der bl.a. serverer Samosas, karrysuppe, pandekager med ingefærsirup, og i det hele taget også er rigtigt godt med, hvis du leder efter vegetariske retter med masser af smag. Sidste år var Gane&Gaffel forbi og slubre mango lassies i os – bestemt ikke værst til hverken tømmermænd eller solrig sommerdag.

Du finder Mummbai i Camping East v. Bycenteret. Mummbai har åbent alle festivalens dage. 

FoodJam
Lig sidste år stiller Madkulturen op med folkekøkkenet FoodJam. Her fås en times jamsession for sølle 50 kr og det betyder fri adgang til køkken og superlækre råvarer. Råvarerne i FoodJam er udelukkende økologiske grøntsager i sæson, gode bælgfrugter (som er tilberedt, så de er klar til madlavningen) samt friske danske fisk i sæson. Kort sagt kan økohipsteren boltre sig i sæsonens lækreste udvalg og blive udfordret på sit madmod og lege sig frem til lækre kreationer i køkkenet.

Food Jams folkekøkken findes i Bycenter East fra d. 29. juni til d. 7. juli, dvs. hele festivalen, fra kl. 10.00 – 20.00. En times madlavning inkl. råvarer koster 50 kr. Der kan både betales med dankort og kontanter. 

 photo mummbaidrikke.jpg

Lise tester lemonade OG mangolassie fra Mummbai (det er hårdt at være madblogger!) på sidste års festival. 

 photo rdder10.jpg

Hyggestemning fra et af sidste års events i Stalden, hvor bl.a. veganerbrunchen foregår i år. 

 photo Foodjam_2.jpg

Et glimt af sidste års råvareudvalg hos FoodJam. Det kan man jo kun blive glad i låget af!

Skynd dig ind hos vores to team Roskilde-medblogs og læs hvad Økohipsteren SKAL høre på Roskilde 13 og ikke mindst hvad en ægte økohipster går klædt i.

Stay tuned for flere Roskilde Festival-anbefalinger i løbet af ugen!!

PS… Og så kan økohipsteren og alle os andre jo glæde os over, at Roskilde Festivals fokus på økologi og bæredygtighed også har udmøntet sig i at madspildet fra festivalen begrænses kraftigt, da de friske råvarer, der er blevet til overs efter festivalen indsamles og omdannes til lækre take-away retter, der nedfryses og senere uddeles til brugerne af Kirkens Korshærs Cafe Klaus i Roskilde. Jeg elsker simpelthen det projekt. Det er så godt tænkt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ET STYKS INSTA-LIV