TIP: HYLDEBLOMSTER – DET ER NU!
Jeg elsker hyldeblomster, der er bare noget utrolig fint, skrøbeligt og sommer over dem. Og så både dufter og smager de skønt. Det er nu, de er her, så det er med at komme ud og få fingrene i dem, inden de er væk igen lige om lidt! Min mor laver hvert år en masse saft, men det som om, at jeg i de sidste par år ikke helt har været så heldig at få noget af det. Så der er ikke andet for i år end selv at gå en tur i skoven efter nogle posefulde.
Jeg plukkede mine blomster på Amager Fælled. Det kan godt være, at det var mig, der var blind, men jeg synes ikke, at jeg fandt så mange hyldetræer. Til gengæld ved jeg, at der er rigtig mange i Søndermarken!
Jeg har ikke fået lavet noget med blomsterne endnu, men jeg har planer om at lave i hvert fald en hyldeblomstsaft. Den skal laves som en kombineret hyldeblomst/rabarbersaft. Jeg elsker rabarber, så jeg er sikker på, at det kun kan blive godt. Derudover kan jeg huske som barn, at min mor dyppede de hele blomsterskærme i noget tynd pandekageagtigt dej, friturestegte dem og dryssede dem med flormelis. Det smagte fantastisk! Som jeg husker dem, var de let parfumerede i deres smag og bare super sprøde og hyggelige. Jeg bliver vist nødt til at forsøge mig med sådan nogen!
Et sommerhit hos os er hyldeblomster dyppet i pandekagedej (dyp med stilken) og så på bål-panderne over bål.. TOTALT hit og ægte sommerstemning!