KONKURRENCE-REMINDER - SIDSTE CHANCE I DAG!

TIP: HYLDEBLOMSTER – DET ER NU!

 photo f03fcb1a-253d-40b2-aaee-aeb30d863d0a_zpsd98dde17.jpg

Jeg elsker hyldeblomster, der er bare noget utrolig fint, skrøbeligt og sommer over dem. Og så både dufter og smager de skønt. Det er nu, de er her, så det er med at komme ud og få fingrene i dem, inden de er væk igen lige om lidt! Min mor laver hvert år en masse saft, men det som om, at jeg i de sidste par år ikke helt har været så heldig at få noget af det. Så der er ikke andet for i år end selv at gå en tur i skoven efter nogle posefulde.

Jeg plukkede mine blomster på Amager Fælled. Det kan godt være, at det var mig, der var blind, men jeg synes ikke, at jeg fandt så mange hyldetræer. Til gengæld ved jeg, at der er rigtig mange i Søndermarken!

Jeg har ikke fået lavet noget med blomsterne endnu, men jeg har planer om at lave i hvert fald en hyldeblomstsaft. Den skal laves som en kombineret hyldeblomst/rabarbersaft. Jeg elsker rabarber, så jeg er sikker på, at det kun kan blive godt. Derudover kan jeg huske som barn, at min mor dyppede de hele blomsterskærme i noget tynd pandekageagtigt dej, friturestegte dem og dryssede dem med flormelis. Det smagte fantastisk! Som jeg husker dem, var de let parfumerede i deres smag og bare super sprøde og hyggelige. Jeg bliver vist nødt til at forsøge mig med sådan nogen!

 photo 581997d3-0e67-4daf-99be-e8ad80c535f6_zpsfce74fd5.jpg
Hvad er jeres bedste tip til opskrifter med hyldeblomster?

3 kommentarer

 • Mette

  Et sommerhit hos os er hyldeblomster dyppet i pandekagedej (dyp med stilken) og så på bål-panderne over bål.. TOTALT hit og ægte sommerstemning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Hej Mette, det lyder jo næsten som mine barndoms friturestegte hyldeblomste – minus frituren dog 🙂 Uh det håber jeg at kunne nå i år!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har planer om at lave hyldesirup, hvis jeg kan nå det imorgen (og hvis blomsterne vel at mærke stadig kan findes!). Det er et hit på yoghurt om morgenen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KONKURRENCE-REMINDER - SIDSTE CHANCE I DAG!