COUNTDOWN RF13: APP IT UP!

FOODJAM OG OPSKRIFT PÅ SOMMERBRUSCHETTA

 photo foodjam11_zpsc192420c.jpg

 photo foodjam01_zpsd23a3f3b.jpg

 photo foodjam07_zpsf6fd3234.jpg

 photo foodjam03_zpsf0fe09c7.jpg

Ahh lørdag var endnu en dejlig dag på Roskilde, hvor jeg bl.a. var på pressetur rundt på festivalen, så Efterklang, nød solen med søde mennesker (og fik lidt røde skuldre) OG lavede min egen mad sammen med Emilie på festivalen hos FoodJam.

Hos FoodJam kan man lave sin egen mad ud af danske fisk eller blåmuslinger og sæsonens grønt. Vi var blevet inviteret derned af Madkulturen, som står bag projektet og det kunne vi altså ikke sige nej til. Tanken med FoodJam er at give festivalens deltagere et godt måltid OG lige lære dem en lille smule om råvarer, teknik m.m. Supersejt projekt med et godt formål uden at det bliver for højtravende.

Og det lader virkelig til at det bliver taget godt imod blandt festivalgængerne! Der var adskillige gengangere på besøg samtidig med os – og en masse engagerede folk i alle aldre, der var i gang med at lave mad. Nogle fik meget assistance fra deres kulinariske vejleder (de frivillige i FoodJam, der har taget et “kulinarisk kørekort” og derfor ved noget om råvarer, teknik m.m.), mens andre klarede det mere eller mindre selv. Vi havde en sød køkkenalf ved vores bord, som hjalp os med alt hvad vi havde brug for og skulle af med.

Emilie og jeg er jo rimeligt vant til at lave mad sammen, så det gik tjept og fint med at finde ud af hvad vi skulle lave. Jeg fik æren af at filetere vores kuller. Ikke noget jeg er ekspert i – og det var vores køkkenalf heller ikke, så det blev lidt på gefühl og helt sikkert ikke på den smarteste måde. MEN det var stadig rart at få fingrene i en hel fisk og blive mindet om, at de ikke er så besværlige at håndtere, som man lige går og tror.

 photo foodjam04_zps94fb98f3.jpg

 photo foodjam02_zps13b55e41.jpg

 photo foodjam05_zps4ee86fc1.jpg

 photo foodham09_zpsde32ab61.jpg

Vi endte med en stor og flot “tallerken” med en kartoffelsalat med friskbælgede ærter, fintskåret fennikel og olie-eddike-dressing, paneret kuller, blomkålscouscous med kikærter og koriander i en dressing lavet på græsk yoghurt, sennep og citronskal og – hvad der endte med at blive måltidets stjerne for mig – sommerbruschetta med jordbær, gedeost og mynte. Nøj, det var fabelagtigt!

 photo foodjam09_zps2dff3864.jpg

 photo foodjam10_zps2c807067.jpg

Derfor lige en hurtig opskrift herfra..

Du skal bruge: 

 • Godt hvidt brød – det behøver ikke at være superfriskt
 • Smør til stegning
 • Jordbær
 • Fast gedeost
 • Mynte, gerne den schweiziske “stærke” pynte/pebermynte, men marrokansk kan også bruges.
 • Peber, gerne friskkværnet

Sådan gør du: 

 • Skær jordbærrene ud i mindre bidder
 • Smuldr gedeosten ned i jordbærbidderne
 • Hak mynten og bland bladene med gedeost og jordbær
 • Giv blandingen et par kværn peber
 • Skær brødet i skiver
 • Brun det på begge sider i rigeligt smør på en varm pande
 • Tag brødet af og fordel jordbær-gedeost-blandingen på brødskiverne.
 • Servér!

Jeg har ikke angivet nogen mængdeforhold i opskriften, da det er forholdsvist enkelt at gå til. Det vigtige er at du er opmærksom på forholdet mellem jordbær og gedeost, så den ene ikke overdøver den anden. Derfor: Smag på blandingen undervejs og smid osten i i etaper.

Bruschettaerne bliver både søde og salte og kan bruges enten til forret, tilbehør eller sågar som efterret/dessert (måske med en anelse honning over til sidst?)! 🙂

Nu sidder jeg derhjemme, helt ren og velnæret og tripper for at komme ned på festivalen igen.. Roskilde, vi ses lige om lidt!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COUNTDOWN RF13: APP IT UP!