#GANEOGGAFFELEATS

KØKKENGEARSHOPPERI I BERLIN

 photo shop02_zps8d25374c.jpg

 photo shop03_zps0612aca8.jpg

 photo shop08_zps52adcb00.jpg

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi fik kigget på en butik eller to i Berlin. De to andre damer var dygtige til at hive den ene flotte beklædningsdel ned af hylden efter den anden, men med termin i september er det alligevel begrænset hvor meget tøj man gider at investere i. Derfor rykkede jeg fokus over på køkkenregionerne i stedet og fik hevet lidt fine småting med hjem.

Muji
Muji var på min to-go liste allerede før vi landede i Berlin. Jeg har været der en enkelt gang før og huskede noget med ufatteligt meget hørtøj og så en masse dingenoter til hjemmet. Der var skruet ned før hør-klunset (der var dog stadig tøj i underafdelingen) og så var der ellers masser af fine tegnebøger, opbevaringskasser (lidt a la Nomess herhjemme, men uden farverne og måske endda flere varianter), praktiske rejsebøtter og toilettasker, vækkeure, tallerkener, sengetøj og masser af no-nonsense og enkelt køkkengrej. Muji er japansk funderet og det er tydeligt i det simple udtryk.

 photo shop07_zpsd76e81f3.jpg

Jeg købte noget så sexet som en spatel (hedder det egentlig det?), som vi mangler noget så frygteligt, en funky isterningebakke, der laver diamanter og en lille praktisk rejsebøtte til rensetonic el. lignende. Var lige ved også at smide et par andre rejsevenlige cremebeholdere og et fint skovgrønt old school vækkeur i kurven også, men det blev ved tanken.

Du finder Muji på Hackescher Markt 1 og du kan tjekke deres udvalg ud her (men de sender vist ikke til DK, så vidt jeg kan se..).

LIV Emaille-shop
Liv kom vi forbi ved et tilfælde, og om det bare er fordi alt var så filans fint eller om min hjerne er farvet af potentielt kolonihavekøb i nærmeste fremtid skal jeg ikke kunne sige, men jeg havde rimeligt optur over Livs fine emaljeudvalg i alt fra gryder, potter, målebægre, skåle, krus og pander. Havde jeg haft en stor kuffert med mig til Berlino, var jeg nok kommet hjem med en ordentlig motherfucker af en flot tofarvet skål. Nuvel, det bliver en anden gang.. eller også skal jeg lige skrue ned for min emaljekærlighed..

 photo shop01_zps26a8d17c.jpg

 photo shop06_zps47745045.jpg

 photo shop05_zpsb638b63d.jpg

Det blev dog til to fine sager: En lille kop med elefanter til ham mikroen i maven og et fint mariehøneinspireret decilitermål til den der drøm om kolonihaven (kan også bruges i en lejlighed i Nordvest er jeg sikker på). Decilitermålet kunne også udgøre en fin mælkekande til mange gæster eller pynte med blomster i. Fint er det i hvert fald – og nærmest praktisk og dermed et meget legalt køb.

Du finder LIV på Stargarder Straße 9 og kan tjekke deres sortiment ud her. 

Marimekko
Marimekko er jo også til at finde herhjemme og jeg har tidligere sukket over meget af deres service. Igen spøgte den potentielle kolonihave nok i baghovedet for koppen med naivistiske blomster på (i midten på billedet nedenfor) måtte i hvert fald med hjem. Der er helt sikkert mange labre sager i det finske print-landskab og det er værd at stikke hovedet ind, særligt under udsalget, hvor der er gode kup at gøre.

 photo shop04_zpsdb28432d.jpgDu finder Marimekko lige her: Alte Schönhauser Straße 42 – men de findes jo også bl.a. i KBH. Fx lige her: Gammel Mønt 7.

 

3 kommentarer

 • Sikke nogle fine besøg og fund.
  Muji står også altid på min liste, når jeg besøger byer, hvor den ligger. For selvom de sender til Danmark fra deres webshop, så koster det en bondegård.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ahh. Godt at vide, at det KAN lade sig gøre, hvis man nu er helt desperat over et eller andet. Men så er det næsten sjovere med en tur til Berlin – eller Japan for den sags skyld! Havde egentlig planer om en tur til Japan her i foråret, men der kom lige en ordentlig gang graviditetskvalme i vejen :-/ Det må blive inden længe!! Og så skal der shoppes Muji! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • PS I Japan kan man købe Muji hos selv den mindste lille købmand 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#GANEOGGAFFELEATS