FOODJAM OG OPSKRIFT PÅ SOMMERBRUSCHETTA

MEXI NIGHT

 photo tacos2_zpsfeee07ab.jpgPyha, i går mandag, var det ‘store-første-dag-retur-på-arbejde-efter-Roskilde’ for mit vedkommende, og det holdt altså lidt hårdt at komme igennem arbejdsdagen – og bare i det hele taget, vænne sig til, ikke at være omringet af høj solskin, musik, mad, og tusinder af glade mennesker 24 timer i døgnet. Men vænner mig nok til hverdagen her lige om lidt – ellers står den heldigvis på ferie snart igen:)

Nå men tilbage til den der hverdag, så er madklubber med søde damer, jo ret meget en del af min hverdag – og da det her for et par uger siden var min tur til at holde madklub for mine bachelorstudie-damer, stod menuen i mexi-night temaet med masser af gode mexi-saucer og bløde tortillas. Så altså kort sagt, sådan en rigtig mexi-night! Og til sådan en hører sig:

Guacamole (jeg blandede min af følgende ingredienser):

  • Avocado (3)
  • rød peberfrugt (1/2)
  • udkernede tomater (2)
  • koriander
  • hvidløg
  • chili
  • evt. lidt creme fraiche
  • limesaft
  • salt og peber

Hak peberfrugt, hvidløg og tomater fint og mos så ellers bare alle de andre herligheder sammen og smag til med limen, salt og peberen.

 photo salsachips_zpse217f602.jpg
Pico de gallo (mexicansk for salsa):

  • Udkernede friske tomater (6-8 styks)
  • løg (1/2)
  • peberfrugt (1)
  • hvidløg (1-2 fed)
  • chili (1 halv)
  • koriander (en god stor håndfuld)
  • limesaft
  • salt og peber

Start med at udkern 2/3 af tomaterne, grovhak løg, hvidløg og chili og smid det hele i blenderen sammen med koriander, limesaft, salt og peber. Hak herefter de sidste tomater og peberfrugten fint og bland det i for at give en lille smule tekstur. Jeg ved godt at mange har et stramt forhold til koriander, men når det bliver smidt i en pico de gallo, som her, får det en helt anden smag, end den sæbeagtige smag, den nogen gange kan have. Og det smager efter min bedste overbevisning helt fantastisk i det her setup!!

 photo salsa_zpsacb8f78c.jpg photo salsa2_zps32f43fc6.jpg
Esquites (cremet og fantastisk majs-salsa):

    • 3 majs fra kolbe
    • mayonaise
    • hvidløg
    • koriander
    • forårsløg
    • chilipulver
    • limesaft
    • salt og peber
    • hård feta

Fandt denne her opskrift henne på Closet cooking og tænkte straks, at den ville gøre sig helt mægtigt i kombien med alle de andre herlige saucer i mine tortillas, så den røg også med i aftenens menu – og smagte virkelig herligt!

 photo majssalsa_zpsc2dfe6f1.jpg

Pandegrillet flanksteak udgjorde kødet til aftenens tortillas, og blev blot lynstegt på en grillpande. Er man så heldig at have hus, have, grill og hele udendørs-molevitten, så skal den bare smides på sådan en ægte grill. Er sikker på at det vil være helt fantastisk! Jeg havde squezet lidt limesaft, paprika, salt og peber på min flanksteak inden den kom på panden.

 photo flanksteak_zps250b471c.jpg

Og så er det jo ellers bare om at smide herlighederne på bordet og lade de glade gæster samle deres egne tortillas efter behov, lyst og samvittighed – og forsøge at indtage dem på så elegant vis, som muligt 🙂

 photo tacos1_zps6ad60de1.jpg photo tacos2_zpsfeee07ab.jpg

6 kommentarer

  • Ja tak!!
    Jeg hører til dem, der er helt pjattet med koriander 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Efter at have haft et stramt forhold til koriander i mine tidligere 20’ere, er jeg også totalt omvendt til koriander Mette – det er et kæmpehit i min bog 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Det ser godt ud – men jeg synes, at din guac er liiiidt forkert! Efter lang tid i USA opdagede jeg, at en key ingrediens i guac er spidskommen (cumin), det gør vitterligt en forskel! Og så uden alt muligt andet pjat som fx creme fraiche, peberfrugt osv. Kun avokado, hvidløg, lime, salt, spidskommen, evt rødløg hakket fint. Det er perfekt guac i mine øjne 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Uh ja – Sofie – du har helt ret mht. spidskommen – det tror jeg faktisk også jeg puttede i – har vist bare glemt at notere det:)

      Og ja – det er en smagssag mht. øvrige ingredienser. Jeg kan godt lide den chunky som her, men er også vild med den mere straight version, hvor det er ren avocadosmag, der er i fokus 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det bare groteskt yummet ud – spicy mexi-foder går aldrig af mode!

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Haha – tak, Anne – det var også virkelig grotesk yummi på den gode måde 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FOODJAM OG OPSKRIFT PÅ SOMMERBRUSCHETTA