MEXI NIGHT
Pyha, i går mandag, var det ‘store-første-dag-retur-på-arbejde-efter-Roskilde’ for mit vedkommende, og det holdt altså lidt hårdt at komme igennem arbejdsdagen – og bare i det hele taget, vænne sig til, ikke at være omringet af høj solskin, musik, mad, og tusinder af glade mennesker 24 timer i døgnet. Men vænner mig nok til hverdagen her lige om lidt – ellers står den heldigvis på ferie snart igen:)
Nå men tilbage til den der hverdag, så er madklubber med søde damer, jo ret meget en del af min hverdag – og da det her for et par uger siden var min tur til at holde madklub for mine bachelorstudie-damer, stod menuen i mexi-night temaet med masser af gode mexi-saucer og bløde tortillas. Så altså kort sagt, sådan en rigtig mexi-night! Og til sådan en hører sig:
Guacamole (jeg blandede min af følgende ingredienser):
- Avocado (3)
- rød peberfrugt (1/2)
- udkernede tomater (2)
- koriander
- hvidløg
- chili
- evt. lidt creme fraiche
- limesaft
- salt og peber
Hak peberfrugt, hvidløg og tomater fint og mos så ellers bare alle de andre herligheder sammen og smag til med limen, salt og peberen.
Pico de gallo (mexicansk for salsa):
- Udkernede friske tomater (6-8 styks)
- løg (1/2)
- peberfrugt (1)
- hvidløg (1-2 fed)
- chili (1 halv)
- koriander (en god stor håndfuld)
- limesaft
- salt og peber
Start med at udkern 2/3 af tomaterne, grovhak løg, hvidløg og chili og smid det hele i blenderen sammen med koriander, limesaft, salt og peber. Hak herefter de sidste tomater og peberfrugten fint og bland det i for at give en lille smule tekstur. Jeg ved godt at mange har et stramt forhold til koriander, men når det bliver smidt i en pico de gallo, som her, får det en helt anden smag, end den sæbeagtige smag, den nogen gange kan have. Og det smager efter min bedste overbevisning helt fantastisk i det her setup!!
Esquites (cremet og fantastisk majs-salsa):
- 3 majs fra kolbe
- mayonaise
- hvidløg
- koriander
- forårsløg
- chilipulver
- limesaft
- salt og peber
- hård feta
Fandt denne her opskrift henne på Closet cooking og tænkte straks, at den ville gøre sig helt mægtigt i kombien med alle de andre herlige saucer i mine tortillas, så den røg også med i aftenens menu – og smagte virkelig herligt!
Pandegrillet flanksteak udgjorde kødet til aftenens tortillas, og blev blot lynstegt på en grillpande. Er man så heldig at have hus, have, grill og hele udendørs-molevitten, så skal den bare smides på sådan en ægte grill. Er sikker på at det vil være helt fantastisk! Jeg havde squezet lidt limesaft, paprika, salt og peber på min flanksteak inden den kom på panden.
Og så er det jo ellers bare om at smide herlighederne på bordet og lade de glade gæster samle deres egne tortillas efter behov, lyst og samvittighed – og forsøge at indtage dem på så elegant vis, som muligt 🙂
Ja tak!!
Jeg hører til dem, der er helt pjattet med koriander 🙂