BRUNSVIGERDATE

NY YNDLINGSOST!

 photo klosterost04_zps03b80bd0.jpg

Jeg har kastet min kærlighed på en ny ost! Har ellers haft en lang ostepause, men min graviditet har sparket mit osteforbrug i gang igen. Denne gang føler jeg virkelig, at jeg er faldet over en perle. Er du også til bløde oste, der ikke bliver for kedelige, så tjek lige denne ud:

 photo klosteros01_zpsa27bd7e9.jpg

 photo klosteros03_zpsb56a5b5a.jpg

 photo klosteros02_zps1353ea6f.jpg

Den er cremet, har kant og et snert af skimmel, men er på ingen måde kras – eller for skimlet (det kan jeg nemlig ikke) – og så er den samtidig blød og rund både i smag og struktur.

Den er helt perfekt på knækbrød eller som her på et par fuldkornsdigestive jeg hapsede inde på arbejdet. Og så selvfølgelig med smør under. Det skal ikke blive for kedeligt..

Osten hedder Hvid Kloster Ost – Benedict og kommer fra Thise. Kan fås i i hvert fald en del Irma’er og koster ca. 35 kr – ret billigt hvis man sammenligner med andre supermarkedsoste, som efter min mening hurtigt kan blive lidt kedelige i den prisklasse.

 

4 kommentarer

 • Sophie

  Ved ikke om du er klar over det men Sundhedsstyrelsen fraråder gravide at spise skimmelost da de ofte er upasteuriserede og der derfor er risiko for at blive smittet med bakterien listeria monocytogenes, som er farlig for gravide.

  Har selv lige født for 6 uger siden så ved hvor forvirrende det er med alle de der retningslinjer 🙂 ville bare lige nævne det hvis nu du ikke var klar over det. Og så tak for en super blog! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   I følge loven skal man i Danmark bruge pasteuriseret mælk til ost og man burde således som gravid uden problemer kunne spise al dansk produceret ost. Hvilket jeg går ud fra at en ost fra Thiese er..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Mia, ja jeg forstår det også som om det er råmælksoste lavet på upasteuriseret mælk, der kan udgøre et problem. Derudover sagde min jordemoder meget fint, at man jo ikke har større risiko for at blive syg af mad, mens man er gravid – men at man er sværere at behandle. Det er meget godt at huske på, synes jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Sophie. Tak for din besked – ja der er mange retningslinjer og trosretninger ift. mad og graviditet. Men jeg forstår det på samme måde som Mia skriver: At det ikke er skimmelosten men netop den upasteuriserede ost/mælk, der kan være problemet. Så det er altså råmælksoste, man bør holde sig fra, så vidt jeg forstår. Dog kan man fx læse her: https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme-a-aa/graviditet/sygdomme/kostraad/kostraad-til-gravide/, at man bør spise skimmeloste og bløde oste så friske som muligt, så jeg må hellere skynde mig at spise min ost asap! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BRUNSVIGERDATE