AKTUELT ØKOTIP

OM AT SPISE SIG IGENNEM EN FESTIVAL

 photo rffood1306_zps6f59823a.jpg

 

Her får i sidste indlæg om Roskilde Festival i år – til gengæld er der også dømt decideret billedstorm! For vi skal jo lige have det hele med.. Jeg havde en helt fantastisk rar festival. Som var noget anderledes end normalt, men nu plejer jeg jo heller ikke at være i 7. måned til Roskilde, så det passer sig måske meget godt. Jeg var dernede fredag, lørdag og søndag og tog frem og tilbage hver dag. Ikke nogen sag, når man har gået på RUC i fem år. Mit program stod først og fremmest på mad, mad og lidt mere mad, men jeg fik da også hørt noget musik.. Mest fra græsplænen et sted udenfor crowden – hurra for fabelagtigt vejr!

 photo rff00d13_zps5e978f04.jpg

Fredag lagde jeg ud med at stikke til More than Eating-arrangementet “Smagen af Lolland-Falster”, hvor de gode Rødder lavede skøn lokalt-inspireret mad, primært af lokale råvarer.

 photo rffood1302_zpse0e07e04.jpg

Første ret var mælkeærter: En slags mælkesauce med friskbælgede ærter, helt nye og supersmagfulde gulerødder og fine nye kartofler. Ned i bægeret røg også lidt røget flæsk af en art. Fantastisk ret, der virkelig fremhævede de nye, friske grøntsager.

 photo rffood1303_zpsdaf5f8f0.jpg

Den færdige anretning – jeg sprang “Den blå” over. Til gengæld var der laber æblemost af forskellige sorter.

 photo rffood1304_zpscd6083b5.jpg

Rødderne anretter!

 photo rffood1305_zpsf4ea6cba.jpg

En Rødderne Classic: Knuste kartofler, laber gris, nye løg og vilde urter..

 photo rffood1307_zps1044e05f.jpg

Oggg… desserten! Citronfromage på fåreyoghurt fra Knuthenlund, rabarberkompot, lakridsmarengs og sødskærm/spansk kørvel som grønt indslag.

 photo rffood1308_zpsd01d2ccb.jpg

Som en lille tag-med-snack fik vi denne pose fyldt med søde ærter. Helt perfekt!

 photo rffood1312_zpsac5fd6ae.jpg

Midt i Den Sorte Skole måtte jeg give op og vende snuden hjemad. Dog måtte jeg lige forbi FoodCourten for at have lidt at styrke mig på til hjemturen. Virkeligt godt tænkt, for det betød nemlig at jeg faldt over Grøds bygotto med friskbælgede ærter, ricotta og vesterhavsost (som muligvis var Høost i stedet – jeg blev osteforvirret på et tidspunkt), ærteskud og revet citronskal. Det var meget muligt mit bedste Roskilde-måltid i år. Cremet med bid fra perlebyggen og en helt perfekt balance mellem cremet, salt, sødt og citronens parfumerede syrlighed. Nøjjjj.. Den spiser jeg gerne igen! (og igen..)

 photo rffood1315_zpsd32fe15a.jpg

Jeg spiste den faktisk igen – allerede dagen efter fik jeg nemlig stukket denne lille version i hånden under en rigtigt hyggelig og spændende FoodWalk arrangeret af Roskilde Festival. Her var en masse madkommunikatører inviteret rundt på festivalen for at lære mere om Roskilde Festivals madpolitik, strategi og seje idéer.

 photo rffood1314_zpse3b11301.jpg

Vi fik også lov at prøve en grønkålsmuffin fra Naturmælks bod i FoodCourt “Milk&Shakes”. En heftig lille sag, som var helt grøn indeni.

 photo rffood1313_zps06d64aab.jpg

Vi var også forbi Madkulturens Foodjam, hvor vi lige var inde og lure lidt på alle de rare råvarer (og smage på et jordbær eller fire). Her vendte Emilie og jeg tilbage til om eftermiddagen, som jeg har skrevet om her (hvis I ikke har læst det, så bliver I altså nødt til lige at tjekke det ud, for Emilie og jeg lavede jordens bedste jordbær-feta-bruschetta, som jeg også har skrevet opskriften på. Du bliver glad for det!).

 photo rffood1316_zps7cbff9ac.jpg

Vi var også lige forbi More than Eating, hvor arrangementet “Smaka på Skogen” var under forberedelse. Det så så fint og eventyrligt ud, så det var svært for de søde Madformidlere at hive os med videre. Ovenfor er det slikkepinde lavet af birkesirup med birkeblade i. De var sindssygt flotte – og jeg var liige ved at nappe en med, men tog så mig selv i det.

 photo rff00d1317_zps9b60ce9f.jpg

 photo rffood1317_zps2e03085b.jpg

FoodWalken endte i en vinsmagning på Malbec, hvor Roskildes egne vine skulle smages. I år var vinene økologiske og i nye mere praktiske pakninger med skruelåg. Og så var der en diller på. Det må betragtes som et klart plus.

 photo rffood1319_zps5559080b.jpg

 photo rffood1318_zps332129b4.jpg

 

Efter FoodWalk og FoodJam svingede jeg lige forbi Mummbai for at få en mango lassi og en isthe. Begge var sindssygt lækre!! Kan altså virkeligt anbefales. Næste år må jeg forbi Mummbai-lillesøsterens bod “Burger in a hole” og smage deres pulled pork-burger. Den var så populær, at den simpelthen tømte Sjælland for økologisk svin, så boden måtte fjerne sit øko-mærke og skifte til konventionelt svin for ikke bare at måtte lukke boden ned.

 photo rffood1309_zps665ac204.jpg

 photo rffood1310_zps24078210.jpg

 photo rffood1311_zps8ccfe5ed.jpg

 

Jeg måtte selvfølgelig også forbi Meyers bod. Havde egentlig svoret at jeg skulle have en sandwich med koldrøget laks, men der var simpelthen for meget mad og for få dage. Derfor blev det en kanelsnurre på vej til ny koncert. Jeg pegede meget bestemt min ønskede kanelsnurre ud og følte at jeg havde valgt den helt rigtige. Min mest saftige og smumsede kanelsnurre til dato!

 photo rff00d1320_zps8259aaa1.jpg

 photo rffood1321_zps870ee285.jpg

 photo rffood1322_zps927b3f69.jpg

 photo rffood1323_zps38bd3919.jpg

Søndag eftermiddag stod den på Afternoon High Tea med Nikolaos Strangas. Det var jo helt åndssvagt rart at smutte fra tisstøv og heftig varme ind under Staldens svalende tage og spise sig fuldkomment ned i finger sandwiches, scones og en masse kager! Yikes, det var godt.

Jeg kan helt klart anbefale at lure lidt på næste års madtilbud på festivalen. Det er altså en fed måde at opleve noget lidt anderledes – og samtidig få noget rigtigt god mad i skrutten.

Skulle du have lyst til at smage på Rødders mad – og kan du ikke vente til næste år, så følg dem på deres fb-side og hold dig underrettet om kommende arrangementer. Nikolaos Strangas kan findes på Åboulevarden i hans Strangas Dessert Boutique Cph. Grød kan både findes i Jægersborggade og i Torvehallerne (og så må man krydse fingre for at bygottoen finder vej til KBH, men ellers er der nok noget andet godt at stikke gaflen).

 

1 kommentar

  • Maria S

    Jeg synes det er voldsomt lækkert at Roskilde Festival er blevet så god til at prioritere maden i så høj grad som den gør! Jeg arbejdede selv på Meyers i år, og nød godt af al den gode mad, som jo var ganske gratis for os der arbejdede der. Ikke dårligt 😉
    Jeg kan så også informere om at bygottoen allerede er på Grøds menu i Kbh. Jeg var nemlig forbi et par uger inden Roskilde – den bygotto smagte så godt at jeg selvfølgelig måtte forbi Food Court og få den igen 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AKTUELT ØKOTIP