STIK MIG EN 'FRANNER MED NULLE' TAK!

MANGO LASSI GONE ISPIND

 photo mangolassiis_zps59a99317.jpg

Søndag og solen viser sit glade fjæs igen (måske lidt on and off). Det må fejres med denne übernemme “opskrift” på mango lassi ispinde.

Mango lassi er i mine øjne en perfekt cooler enten på en varm dag eller til et hot måltid. Derfor tænkte jeg at mango lassiens kvaliteter var oplagt at omsætte til en nem is som tilmed kunne være uden sukker el. lign. og derfor også ganske i orden at sætte til livs, så snart man har brug for lidt nedkøling.

Du skal bruge: 

 • 2 små modne mangoer (de skal være rigtigt modne og søde)
 • ca. 1/2 dåse kokosmælk
 • Saften fra 1/2-1 lime eller citron

Sådan gør du: 

 • Split mangoen ad og smid alt frugtkødet i en blender eller stavblender. Jeg plejer at “åbne” mine mangoer sådan her.
 • Hæld ca. 1/2 dåse kokosmælk (start evt. med lidt mindre) og pres saften af halvdelen af din lime/citron ned i blenderen.
 • Blend løs til du har en jævn masse uden klumper. Massen må godt være lidt tykkere end hvis du skulle drikke lassien. Smag dig frem og tilsæt evt. mere citrus (det løfter smagen en del og sikrer at isen ikke bliver kvalm). Mangler dine mangoer sødme kan du evt. tilsætte lidt honning.
 • Når du er tilfreds med smagen, hældes massen på isforme og fryses.

Tada! Om nogle timer har du lækre mango lassi is i din fryser. For mig har de været perfekte til at køle mig ned efter en lang arbejdsdag og en lidt for varm cykeltur (skulle hilse og sige, at graviditet og meget høj varme er en lidt stram kombi, pyha!).

Husk at sådan nogle hjemmelavede is lavet som denne ikke bliver cremede på samme måde som en købe ispind – men husk også at det er fordi der tilsat alt muligt “ikke-mad” til din købe ispind 🙂 Dog vil jeg sige at kokosmælken gør isen blød og lækker at spise, så jeg kan kun anbefale jer at kaste jer ud i projektet.

(Den grønne baggrund på billedet er venligst provided af min altan også kendt som “junglen” :-))

3 kommentarer

 • Fed ide. Prøv at “pimpe” den med: 1. En smule havsalt (der
  kommer normalt en anelse salt i en lassi) 2. Kardemomme 3. En smule
  friskkværnet grøn peber

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Uhh. Gode tips! Kardemomme har jeg før brugt i lassis og det er lækkert, men det gælder virkelig om at finde balancen for at kardemommen ikke overdøver totalt, synes jeg. Både salt og peber lyder også som labre twists!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor er din is forme fra? Isen ser så fin ud 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STIK MIG EN 'FRANNER MED NULLE' TAK!