MANGO LASSI GONE ISPIND

NAKKEKOTELETTEN – HVERDAGENS RIBEYE

 photo hverdagsmad6_zps528bb201.jpgEt stykke kød som vi tidligere her på bloggen har hyldet i ganske mange sammenhænge er den billige nakkekotelet – der ofte bare ligger der i supermarkedets køledisk og ser lidt undseelig og kedelig ud. Det er jo heller ikke sådan en udskæring der virker særlig sexet og man ville sandsynligvis ikke smide den på bordet, hvis der skulle komme fine gæster. Men særligt her om sommeren, hvor man har gang i grillen alligevel, så er nakkekoteletten helt fantastisk (også til de fine gæster!) – og skulle man ikke have hverken  have og grill, som er tilfældet hjemme hos mig – så er en grillpande eller almindelig pande med fuldt blus på varmen også en helt ok erstatning!

Nakkekoteletten kan vel egentlig betegnes som et lidt irregulært stykke svinekød med tilfældig fedtmarmorering (lidt a la dens mere eksklusive okse-fætter, Rib-eyen!) – men gives den en omgang god hjemmelavet marinade og steges den for høj varme, så bliver sådan en omgang nakkekoteletter med det vuns tryllet om til sommerens måske bedste grillobjekt. Det gjorde vi blandt andet på vores rare cykelferie i det italienske (hvor vi som bonus kunne plukke vores egen rosmarin til marinaden direkte fra haven!) – og det gjorde jeg også for et par uger siden hjemme på Frederiksberg, hvor den bare skulle stå på nem hverdagsaftensmad efter arbejde.

Til sådan en omgang nem (og sommerlig) aftensmad blev det til:

 • Gode nakkekoteletter i en marinade af: olivenolie, tomatketchup, worchestershiresauce, balsamicoeddike, salt, groftkværnet peber, røget paprika og rosmarin
 • Ovnbagt ratatouille af squash, peberfrugt og rødløg – og toppet med lidt frisk basilikum
 • Spidskålssalat af fintstnittet spidskål, agurk, gulerødder, forårsløg og dijondressing fra Svansø (eller hjemmerørt, hvis du har bedre tid end jeg havde denne aften)

 photo hverdagsmad_zpsaf70cb25.jpg photo hverdagsmad3_zps9ae7944d.jpgMarinaden blev bikset sammen på en halvdyb tallerken, nakkekoteletterne smidt ned i – og smovset godt rundt i marinaden – og så fik det lov at stå og trække lidt mens ingredienserne til salaten blev snittet og ratatouille blev bikset sammen – og ratatouillen hyggede sig i ovnen.

Ratatouillen blev forresten tilberedt ligesom denne her portion – hvilket måske gør, at det faktisk ikke rigtig er ratatouille – men det er ski..nemt og smager virkelig godt!

 photo hverdagsmad5_zps12f24e83.jpgDet eneste vigtige, der er at huske ved denne her ret er, at panden – eller grillen – skal have fuld smæk for varmen inden nakkekoteletterne smides på, så marinaden nærmest karamelliserer om kødet. Hellere at svinet bliver lidt overbranket end det modsatte i det her tilfælde!

 photo hverdagsmad4_zps7c8fb6b8.jpgOg så kan jeg jo også, som en lille bonus for dem, der er til det, berette at denne middag jo nærmest er helt paleo-venlig!!

 photo hverdagsmad6_zps528bb201.jpg photo hverdagsmad8_zpsf63f18e0.jpg

6 kommentarer

 • FANTASTISK overskrift! So true! Nakkekoteletter er billige, fulde af smag og nemme at arbejde med. Bagsiden er, at den heftige fedtmarmorering. Men vidunderlige er de!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Haha – tak Mette 🙂 Og ja – det er et virkeligt nemt stykke kød – og når man griller det, kan man næsten glemme den heftige fedtmarmorering 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt enig!
   Lad os slå et slag for dette stykke kød og se, om vi kan komme op med overskrifter på den hele nakkekam også, som går ud over “Nakkekam stegt som vildt”. Der vist er en gammel klassiker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Bjørnskov

  Hej Emilie
  Hvor er det dejligt at se, at får brugt tallerkenerne. Jeg har lige stiftet bekendtskab med den lækreste porcelænsgenbrug i nærheden af Svendborg.Det havde både middags- og frokosttallerkener på lager. Hvis du skulle få lyst til at udvide samlingen 🙂
  Mvh Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Nina – jeg er SÅ glad for tallerknerne – de bliver brugt virkelig flittigt herhjemme – eneste ulempe er mangel på mere plads i skabene til at udvide samlingen, men det kan godt være, at jeg skal lokke dig til at købe lidt flere en dag alligevel:) Jeg skal nok sige til!

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina Bjørnskov

   Hej Emilie
   Pladsproblemet kender jeg kun alt for godt. Jeg skal besøge min veninde på Frederiksberg 28. sep., så der er evt. mulighed for tallerkentransport. Ellers siger du bare til. Jeg napper garamteret et porcelænsfix eller to mere i løbet af efteråret.
   God dag. Mvh Nina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MANGO LASSI GONE ISPIND