VINDER AF IRMA-KONKURRENCEN

(GRØN)KÅLSALAT

 photo groenkaalsalat3_zps9e719b54.jpgI søndags var det tid til at tømme godt ud i Aarstiderne-kassen her på matriklen inden de fine grøntsager blev alt for slatne – og sådan en omgang blandede grøntsagsrester er altid en ret god ting til at sætte kreativiteten i gang i køkkenet. Af resterne i denne omgang, blev der blandt andet produceret en god omgang Shepards pie – og ikke mindst denne herlige, grove og sunde grønkålssalat.

Til to personer skal du bruge:

 • 3-4 store stængler grønkål
 • 1/2 kugle mozarella
 • 3-4 forårsløg
 • ca. 8 tørrede abrikoser
 • en håndfuld solsikkekerner ristet i soya og akaciehonning
 • Dressing af æblecidereddike, olivenolie og dijonsennep

Start med at skyld grønkålen grundigt, så du får jord og sten godt ud af kålen. Skær den herefter af stænglerne og hak den rimelig fint (kålen er ret grov, så det er rart, at kniven har gjort lidt af arbejdet for dig, før du skal spise). Hak tilsvarende forårsløg og de tørrede abrikoser fint og riv mozarellaen i små ‘bidder’ – jeg synes det blir mest autentisk, hvis man river mozarellaen løst fra hinanden med fingrene. Bland alle de ‘tørre’ ingredienser og pjask et godt skvæt olivenolie og en god æblecider over sammen med en teske dijonsennep. Bland herlighederne grundigt med dit salatbestik. Gå herefter i gang med solsikkekernerne.

 photo groenkaalsalat2_zps47684ebf.jpg

Smid en god skefuld akaciehonning og lidt mindre mængde soya på en varm pande. Vend solsikkekernerne i blandingen og ryst jævnligt indtil kernerne er blevet fine og gyldne. Smid den herefter over på en rest bagepapir og lad tørre (PS – kan hilse og sige, at køkkenrulle ikke dur til ovenstående – det klistrer godt og grundt fast.. Nå, men altså, så lavede jeg jo den fejl for jer – så det behøves I ikke at gøre:))

Lige inden servering fordeles solsikkekernerne over salaten og så er det bare at smide på middagsbordet, som lækker efterårsagtigt tilbehør.

 photo groenkaalsalat_zps28ef5cfd.jpg photo groenkaalsalat1_zps94181a8f.jpg

6 kommentarer

 • Hvor ser det bare godt og efterårsagtigt ud i farverne – yum!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det føltes og smagte også meget efterårsagtigt – på den gode måde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhh det ser godt nok godt ud! Det må prøves, hvis der en dag sniger sig en gang grønkål med mig hjem.. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det skal du helt sikkert gøre Sine – den var go’ 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhh det ser lækkert og meget efterårsagtigt ud 🙂 Har faktisk netop købt grønkål i dag, har brugt en del af det til at lave grønkålschips men resten af det kunne passende bruges til grønkålssalat 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Uhhmm – grønkålschips lyder også godt! Hvordan laver du mon dem?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VINDER AF IRMA-KONKURRENCEN