(GRØN)KÅLSALAT

I søndags var det tid til at tømme godt ud i Aarstiderne-kassen her på matriklen inden de fine grøntsager blev alt for slatne – og sådan en omgang blandede grøntsagsrester er altid en ret god ting til at sætte kreativiteten i gang i køkkenet. Af resterne i denne omgang, blev der blandt andet produceret en god omgang Shepards pie – og ikke mindst denne herlige, grove og sunde grønkålssalat.
Til to personer skal du bruge:
- 3-4 store stængler grønkål
- 1/2 kugle mozarella
- 3-4 forårsløg
- ca. 8 tørrede abrikoser
- en håndfuld solsikkekerner ristet i soya og akaciehonning
- Dressing af æblecidereddike, olivenolie og dijonsennep
Start med at skyld grønkålen grundigt, så du får jord og sten godt ud af kålen. Skær den herefter af stænglerne og hak den rimelig fint (kålen er ret grov, så det er rart, at kniven har gjort lidt af arbejdet for dig, før du skal spise). Hak tilsvarende forårsløg og de tørrede abrikoser fint og riv mozarellaen i små ‘bidder’ – jeg synes det blir mest autentisk, hvis man river mozarellaen løst fra hinanden med fingrene. Bland alle de ‘tørre’ ingredienser og pjask et godt skvæt olivenolie og en god æblecider over sammen med en teske dijonsennep. Bland herlighederne grundigt med dit salatbestik. Gå herefter i gang med solsikkekernerne.
Smid en god skefuld akaciehonning og lidt mindre mængde soya på en varm pande. Vend solsikkekernerne i blandingen og ryst jævnligt indtil kernerne er blevet fine og gyldne. Smid den herefter over på en rest bagepapir og lad tørre (PS – kan hilse og sige, at køkkenrulle ikke dur til ovenstående – det klistrer godt og grundt fast.. Nå, men altså, så lavede jeg jo den fejl for jer – så det behøves I ikke at gøre:))
Lige inden servering fordeles solsikkekernerne over salaten og så er det bare at smide på middagsbordet, som lækker efterårsagtigt tilbehør.
Hvor ser det bare godt og efterårsagtigt ud i farverne – yum!
– Anne