PASTA AMATRICIANA

KØB KØD FRA KØER PÅ GRØNT GRÆS

 photo oksebov_tallerken.jpgFor de trofaste bloglæsere kan I sikkert erindre, at jeg her et par gange tidligere på året har berettet om de hersens gode okse-gryderetter, som er blevet til af glade køer fra grønt nordsjællandsk græs – og som serviceinfo i anledning af efterårets komme (hvor det jo er oplagt at sætte gang i de langtidssimrende gryderetsprojekter, så kan jeg fortælle at man lige nu kan købe det rare og møre kød fra Hjortkærs marker.

Kødet, der stammer fra kvæg af racen Hereford blandet med Simmenthal og Limousine, sælges i 1/4 eller 1/8 dyr – og der er ca. 25 kg. i en 1/8 del. Prisen er 65,- kroner pr. kilo inklusiv moms. 

 photo okseinderlaar_zpsc093cb21.jpg photo oksebov.jpgKvæget, som bliver slagtet netop i disse dage – vil efter slagtning hænge i ca. 16 dage (og blive dejligt mørt!) og kan afhentes d. 31.10 og d. 1.11 på Hjortkær i Græsted (Nordsjælland), så det er naturligvis en fordel at bo i hovedstadsområdet, Nordsjælland og omegn 🙂

Hvis man skulle have lyst til at købe sådan et kvart eller ottendedel dyr, så kan man finde mere info og kontaktoplysninger på Hjortkærs hjemmeside – og indgive sin bestilling senest på fredag d. 4. oktober.

 

4 kommentarer

 • Cook Valley

  Hej Emilie
  Det lyder dejligt med glade køer på grønt græs – Kan du måske beskrive lidt nærmere, hvor meget du har fået: Jeg tænker mest på, hvor mange kg ben, der er del af de 25 kg? Og hvor meget hakket kød vurderer du, der er?

  Venligst Birte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Birte

   Det smager jo også bare rigtig godt med kød fra sådan nogen glade køer:) Det er i virkeligheden Merete fra Hjortkær, der er eksperten ifht. detaljerne om kødet – hun kan fanges på merete@hjortkaer.com. 🙂

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete Andreassen

   Hej Birte,

   På udskæringen af vores græsfodrede kvæg, skal du regne med at der er ca. 20% hakket kød og 10% suppeben.

   Med venlig hilsen Merete

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, kødet ser så godt ud – og så i sådan en gang efterårsgryde der! Yumyum <3

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PASTA AMATRICIANA