HOW TO: EN NEM(MERE) MÅDE AT RENSE HYBEN PÅ

TAPAS OG TO SLAGS SALAT

 photo tomatsalat03_zpsfb8fad45.jpg

Uh altså. Sådan et stort tapas-agtigt bord med både det ene og det andet, bliver jeg aldrig træt af! For ikke så længe siden var vi hos nogle venner og spiste ovenstående anretning (blandt andet – der var mange gode sager på bordet den aften!). Clausen og jeg havde valgt at lave en salat hver, som begge er for gode til ikke at dele. Jeg må dog indrømme at Clausen kreation tog flest kegler ved bordet, men det er ingen skam at “tabe” til en salat, når den indeholder bacon!

 photo tomatsalat05_zps18b759e3.jpg

“Min” salat er faktisk tyvstjålet fra den gode Emily og består helt enkelt af ferskner, bøffelmozarella, basilikum samt god olie og eddike. Du kan se opskrift og smukke billeder her.

Salaten var ret skøn med masser af frugtig sødme – og den var især et hit hen mod måltidets slutning, hvor jeg bemærkede at jeg ikke var den eneste, der ikke kunne lade være med at sidde og hapse søde ferskenstykker med gaflen.

Jeg kunne forestille mig at den virkelig ville være et hit med serranoskinke i også, så den får et lidt mere salt modspil end her. Men det kommer selvfølgelig også an på, hvad man spiser salaten til.

 photo tomatsalat02_zpse1e94d8f.jpg

Clausens salat var virkeligt et hit – og klart den der træk de største overskrifter. Den er egentlig en omtænkning af en funky pesto, som jeg også må dele med jer en dag.

Til salaten skal du bruge følgende (det hele bliver lidt på slump, så brug din sunde fornuft og smag dig frem):

  • Lige dele tomater og æbler – vælg nogle gode danske æbler med god syrlighed.
  • Purløg, alternativt et andet mildt løg
  • Bacon i skiver
  • Mynte (marrokansk eller lignende – ikke schweizisk mynte/pebermynte)
  • Mandler
  • Olivenolie
  • Balsamicoeddike

Sådan gør du: 

  • Udkern tomaterne og skær dem i tern
  • Udkern æblerne og skær dem i tern
  • Skær baconen i mindre stykker og smid dem på en pande
  • Hak mandlerne og smid dem på panden sammen med baconen, når baconen har fået lidt farve
  • Skyl mynten, hak den og smid den med på panden lige til sidst.
  • Tag derefter panden af varmen og chop evt bacon, mandler og mynte lidt mere. Tænk det som en übergrov pesto, som skal bevare sine forskellige smage og noget bid, men som skal blandes rigtigt godt sammen.
  • Bland bacon, mandler og mynte sammen med tomater og æbler.
  • Giv salaten en god skvis olivenolie og dryp med en god balsamico.
  • Smag til med salt (husk baconen er salt i sig selv) og peber.

 

Yikes, det er en klasse salat, der indeholder en virkelig fræk kombination af smage. Den kan både bruges som en soloservering, men vil også gøre sig rigtigt godt til kylling eller laks – eller andre stykker kød, som bacon svinger godt med.

I bliver altså nødt til at prøve at lave den, så I kan se, at jeg har ret! 🙂

2 kommentarer

  • sikke en fantastisk blog du har. jeg skal helt sikkert prøve at lave fersken salaten 🙂 tak for god læsning

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Samantha. Velkommen til og mange tak. Dejligt at du kan lide vores blog. Ferskensalaten kan bestemt anbefales!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOW TO: EN NEM(MERE) MÅDE AT RENSE HYBEN PÅ