INGEFÆR-KAKAO

HOMEMADE HOTDOGS

hotdogs2
Da jeg i en god rum tid af uransagelige årsager havde gået og sukket ret så meget efter gourmethotdogs, forbarmede min kæreste sig endelig over mig her for en uges tid siden, og tilbød at stå for en omgang hjemmelavede af slagsen. Det skulle man jo være et skarn for at sige nej til – og de blev da også lige præcis så gode, at han nok får lov til at gentage successen snart igen:)

De var tilmed super-mættende, da der rent faktisk var kvalitet og krummer i både brød og pølser, så man behøver ikke at beregne meget mere end to hotdogs per snude – og man føler heller ikke at man stopper kroppen med junk-food, når man spiser dem, så det er jo også et plus!

Vores hjemmelavede gourmet-hotdogs blev til af:

 • Hjemmelavede surdejs-hotdogbrød bagt på hvedemel og fuldkornshvedemel penslet med olie og toppet med sesamfrø
 • Pølser fra Slagter Friis på Falkoner Allé (italienske og chili) – andre gode slagterpølser kan fint erstatte her
 • Hjemmesyltede agurker af: 1 agurk, 2 tsk salt, 1 dl eddike (vi brugte en blanding af klassisk lagereddike og et sjat af den gode cider vinegar), 4 spsk rørsukker og et godt kværn peber
 • Ristede skalotteløg (4-5 stk) skåret i fine ringe – stegt i ca. 3 dl. smagsneutral olie
 • Rå finthakkede skalotteløg (2 stk)
 • Tilbehør (af den ikke så hjemmelavede slags:)): Mutti ketchup, Maille dijon-sennep og Hellmanns mayo

hotdogs3
De hjemmelavede pølsebrød blev gjort klar om morgenen. Dejen er en ret standard brøddej lavet på surdej og en ært gær – og en blanding af hvedemel (80%) og fuldkornshvedemel (20%) der blandes med vand og salt og æltes let (må godt være let klistret), stilles til hævning i en 5-6 timer, hvorefter den formes til passende brød og efterhæver en times tid på en bageplade.

De blev penslet med vand og olie og drysset med sesamfrø og bagt i ovnen på ca. 200 grader i ca. 20 minutter.

hotdogs4hotdogs5
Imellemtiden blev der friteret skalotteløg (bare i med de tyndtskårne løgringe i den varme olie lidt af gangen og lade dem dryppe af på fedtsugene papir!) og lavet hjemmesyltede agurker (der jo seriøst er piece of cake! – det havde jeg ikke lige luret..).

Agurkerne blev på opskrift fra Kirk & Maarbjergs Grundkøkken skåret tyndt på et mandolinjern og drysset med salt. Denne blanding står et kvarters tid, hvorefter agurkerne hældes over med eddiken, sukkeret og et godt kværn peber, det hele står en halv time endnu, og så er de faktisk klar!

hotdogs9
Pølserne blev stegt de sidste 5-10 minutter af brødenes bagetid – og alle de gode toppingsager smidt på bordet – og så var det bare at feste over den gode mad – hvilket jeg heldigvis ikke var den eneste herhjemme, der gjorde;)

hotdogs8hotdogshotdogs7hotdogs6

2 kommentarer

 • Stinne

  Hvor ser det godt ud! Jeg elsker hotdogs og trods en dejlig aftensmad, bliver jeg helt lækkersulten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak Stinne – de var virkeligt rare – sidder også og bliver lidt lækkersulten efter dem selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INGEFÆR-KAKAO