SUPER CIDER-EDDIKE

KUK KUK – OG 10 X AFTENSMAD – FRA BARSELSBOBLEN

Pyha det føles som et lille liv siden jeg har været inde på bloggen. Til gengæld har jeg haft ret travlt med andre ting, som fx at bage en meget særlig kage færdig i egen personlig ovn og dermed føde en lille søn sidste lørdag. Der er selvfølgelig ingen grund til at nævne at han er både sød, smuk og charmerende – og i hvert fald har slået benene totalt væk under mig og hans far.

Så hvis der er lidt stille fra min side det næste stykke tid – eller indlæggene kommer mere ujævnt, så ved I hvorfor. Har ikke den fjerneste idé om hvordan det bliver at blogge på barslen. So far har jeg brugt en uge på at tænke på, at jeg skulle lede efter en lanolinsæbe, jeg ved, der er et sted herhjemme. Jeg er ikke kommet til at lede. Håber jeg kan oppe mig lidt på eksekvering, ellers ser det skidt ud for min deltagelse på bloggen, hehe. Og så håber jeg, at jeg kan udnytte, at jeg faktisk er hjemme i løbet af dagen, så jeg kan få taget et billede eller to i noget dagslys. For allerede nu kan man mærke hvor hurtigt det bliver mørkt, og hvor grimme ens aftenbilleder egentlig bliver.

Nuvel, jeg har nu tænkt mig at vise jer nogle af dem alligevel. Der er selvfølgelig skruet lidt ned for madnørderiet efter arvingens ankomst, men Clausen har været den store helt og har lavet mig en masse god mad, efter vi kom hjem fra hospitalet. Der er mange der siger, at de slet ikke fik ordentlig mad som nybagte forældre, men det bliver altså prioriteret højt her. Jeg skal jo også kunne give nogle gode sager videre til ham den bette fyr, så solid aftensmad af gode råvarer er ikke at kimse af.

Her får I lige et glimt af hvad vi har spist den sidste halvanden uges tid. Jeg er selv en sucker efter at se andres mad, da det giver god inspiration til nye sammensætninger, smagskombinationer, råvarer med mere. Jeg håber, at der er et par af jer, der har det på samme måde og derfor kan få en idé eller to ud af nedenstående, selvom det er uden foodstyling galore og lange opskrifter. Spørg bare hvis der er noget, i undrer jer over eller er nysgerrige på.

 photo aftensmad_zps40b28298.jpg

Denne tallerken er faktisk fra før fødslen, men nu røg det lige med. Det smagte nemlig ganske herligt. En god nakkekotelet fra frilandsgris, en blomkålscouscous a la denne og en pandesauce lavet på fløde, sennep og lidt kyllingefond med frisk spinat i.

 photo aftensmad02_zps0396c00f.jpg

Planen for lørdag d. 21. var egentlig en tur i kolonihaven, og så hjem og spise pasta carbonara bagefter. Det blev så til en fødsel i stedet. Derfor måtte vi tage revanche da vi kom hjem fra hospitalet mandag og biksede således ovenstående sammen. Opskrift finder du her. For lige at bryde fedmen spiste vi nedenstående salat med fennikel og forårsløg til.

 photo aftensmad01_zpsb72255e3.jpg

 photo aftensmad03_zps9edd8d35.jpg

 photo aftensmad05_zps343bdd3e.jpg

Dagen efter diskede Magnus op med ribbensstegssandwich. Totalt hit! Bollerne kom fra Meyers bageri. Og salaten bestod af æbler fra kolonihaven og savoykål, der lige havde kysset en hed pande. Vi fik sennepsmayo, lingonsylt og cornichoner til. Ribbenstegen var blevet tilberedt i Römertopf med løg og gulerod som smagsgivere og var laber mør.

 photo aftensmad06_zps34ef5aad.jpg

Frokost dagen efter blev til af resterne fra ribbensstegssandwichen, men blev alligevel en helt anden ret. Grisen blev skåret i tern, gulerødder og løg fra römeren samt æbler og savoykål blev varmet igennem i en karrysauce. Til sidst blev der tilsat en rest blomkål og herligheden blev serveret med ris og masser af frisk koriander. Sjovt som de samme ingredienser kan skabe en helt helt anderledes ret.

 photo aftensmad08_zps5636f4d5.jpg

Herefter stod den på svampepasta. Jeg choppede champignonerne helt fint ligesom her. Det er sådan jeg bedst kan lide det. Smagen bliver fordelt udover det hele og man “slipper” for at tygge i svampene (som godt kan være en lidt for svampet fornøjelse for mit vedkommende). Det er i øvrigt verdens nemmeste og billigste ret. Jeg brugte lidt oksefond (Irmas flasker) og fløde til saucen, og det hele blev toppet med parmesan og persille. Haps!

 photo aftensmad07_zps46de152d.jpg

Oksekød med kartofler, kantarelsauce og grøn salat. Herefter kom der en ordentligt luns æble-drue-gele på. Lige i øjet.

 photo aftensmad09_zpsb3e0563f.jpg

Min mor troppede op med et par kalvekoteletter, som samme aften fik selskab af en lækker grøntsags-lækkerbisken fra bogen Veg Everyday: Kikærter, græskar, hvidløg og løg med masser af varme krydderier – oog lidt koriander på toppen (Elsker koriander!)

 photo aftensmad10_zpsc4ccaf91.jpg

Min veninde kom på barselsbesøg med nogle guddommelige blåbær-marcipan-snegle og en pose fiskefrikadeller til fryseren. Genialt! De blev nydt med kartofler, blancheret savoykål med dild og en sauce tartare a la denne – dog med fennikel i også. Ikke skidt!

 photo aftensmad11_zps388c72bf.jpg

Endnu en nakkekotelet fra frilandsgris. Her med en varm salat af hokkaidogræskar, majs fra kolben og resterne af savoykålen fra dagen før.

 photo aftensmad12_zpsa5a649a0.jpg

Og så blev det tid til en laksebørge med koriander-fennikel-salat med tomater samt en cremet omgang savoy. Som det vist tydeligt ses her, varer sådan et savoykål ret lang tid og tilfældigvis faldt jeg over et billede på instagram samme aften med en cremet version af kålen hos Mettelindgaard (følg hende lige, hvis I godt kan lide lækker madinspiration!). Jeg udbad mig straks detaljer og fik lige så kvikt en opskrift tilbage. Savoykålen blev således stegt i smør og herefter blev der tilsat lidt piskefløde, som fik lov at koge ind. Som note kan tilføjes at Clausen til morgenmad lavede en lignende version, hvor han tilsatte fennikelfrø, hvilket viste sig at klæde kålen umanerligt godt.

Det var et ridt gennem den første uges tid med baby. Håber vi kan holde aftensmadsfanen højt. Det giver jo egentlig masser af mening at bruge lidt tid og energi på at få noget ordentligt i skrutten, når den står på manglende søvn og i det hele taget en masse “overvældelse” 😉

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUPER CIDER-EDDIKE