KUK KUK - OG 10 X AFTENSMAD - FRA BARSELSBOBLEN

LABERT NØDDEDRYS

 photo noslashddedrys02_zpsc1276778.jpg

 photo noslashddedrys01_zpsdedef32b.jpg

Kender I det, at man har købt en müesli og så sidder og synes, at der er alt for meget kedeligt “fyld” i den i form af kedelige havregryn eller de bananer man ikke kan fordrage eller lignende? Løsningen: Det er selvfølgelig at lave sin egen drys med alle sine favoritingredienser. Det var netop hvad jeg gjorde for et par uger siden – og med fødsel og bebs coming up, blev jeg enig med mig selv om at lave en ordentlig motherf*cker af en portion.

Jeg brugte følgende: 

  • Mandler
  • Hasselnødder
  • Græskarkerner (må lige anbefale dem i den grønne pose fra Silkevejen, som bl.a. kan fås i Irma. De er altså de bedste jeg har smagt)
  • Hørfrø
  • Sesamfrø
  • Solsikkekerner

Af mandler og hasselnødder brugte jeg en hel pose af hver, mens de andre ingredienser var alt efter hvor meget jeg havde i skabene eller på gefühl i forhold til resten.

For at få optimal smag ud af alle ingredienserne rister jeg dem på panden. Et par tips hertil:

Hak først de store nødder/kerner (mandler, hasselnødder, gæskarkerner, solsikkekerner) når du har ristet dem på panden. Hakker du dem inden, står du med meget forskellige størrelse på nøddestykkerne, hvilket betyder at de små stykker bliver brændt på, før de store stykker når at få varmen.

Rist de forskellige nødder/kerner hver for sig. Igen for at sikre en ensartet tilberedning, hvor der ikke er noget der brænder på.

Jeg ristede dem på en tør pande. Vil du have mere fedt i dit nøddedrys, kan du fx riste i kokosolie.

Når alt er ristet, hakkes de store nødder/kerner og det hele blandes sammen. Lad blandingen køle af og hæld på et glas med tætsluttende låg.

 photo noslashddedrys03_zpsa767b83b.jpg

 photo noslashddedrys04_zps9db91c88.jpg

Brug nøddedrysset på yoghurt, skyr, i en lille trifli med frugtmos og flødeskum, ovenpå havregrøden osv osv. Det er optursluksus i din hverdag! Og husk at du selvfølgelig kan variere indholdet af dit nøddedrys efter smag, lyst og hvad du har til rådighed: Kokosflager eller kokosmel, birkes, valnødder, paranødder, macadamia, quinoa osv osv.

 

 

2 kommentarer

  • Årsagen til at jeg altid fravælger müesli – det ser så kedelig ud. Med desværre har jeg endnu ikke fået taget mig samme til at lave det selv. For det lyder jo egentlig meget nemt/let 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KUK KUK - OG 10 X AFTENSMAD - FRA BARSELSBOBLEN